Vormingstraject 'suïcidepreventie in je vereniging'

Je hebt waarschijnlijk geen internationaal onderzoek meer nodig om te weten dat zelfmoordgedachten en pogingen vaker voorkomen bij holebi's en transgenderpersonen in vergelijking met hetero's en cisgenderpersonen. In deze interactieve vorming proberen we jullie kennis en handvaten aan te reiken in het omgaan met suïcidale personen.

In dag 1 willen we op een praktische manier stil staan bij een aantal vragen zoals 'Hoe komt iemand tot zelfdoding? Welke factoren spelen hierin een rol?', 'Hoe kan ik signalen opvangen? En hoe ga ik er verder mee aan de slag?'

Dag 2 willen we vooral de focus leggen op interactie en veel oefeningen. 'Hoe maken we een thema als zelfdoding bespreekbaar? Hoe reageer ik het best in bepaalde situaties? En waar kunnen mensen die denken aan zelfmoord terecht binnen de hulpverlening?'

De vorming gaat door in twee delen, het eerste deel op zaterdag 21 april en het tweede deel zaterdag 5 mei. Dit telkens van 13u30 tot 16u30. Per vereniging kunnen max. 2 personen deelnemen aan dit vormingstraject. Elke persoon moet zich dus apart inschrijven via het formulier: https://goo.gl/forms/PW009prKQGbuT2L73. Inschrijven kan tot 16 april om 12u, de plaatsen zijn beperkt.
De vorming is een co-creatie van Het Roze Huis en çavaria, deze wordt gegeven door CGG Andante. De vorming is bestemd voor lidvereningen van Het Roze Huis.

De workshop is niet toegankelijk voor personen in een rolstoel.