Tentoonstellingen

Je kan bij Het Roze Huis-çavaria Antwerpen drie tentoonstellingen huren rond verschillende thema's.

Voor meer info over prijs en beschikbaarheid neem je contact op met ons via secretariaat@hetrozehuis.be of 03/288.00.84.

Liefde ...is altijd goed
"Liefde...is altijd goed": Voor de tentoonstelling maakte fotograaf André Carens tien kleurrijke portretten van jonge en minder jonge holebi's en transgenders. Daarnaast toont de tentoonstelling de belangrijke momenten in hun leven aan de hand van fotoalbums met familiefoto's, foto's van koppels en foto's uit de oude doos. Deze tentoonstelling spreekt mensen aan door de herkenbaarheid van personen en familiegevoelens. Ze is in het bijzonder gericht op ouderen omdat zij uit een tijd komen waarin homoseksualiteit vaak onbespreekbaar was.
 
 

Roots met taboe

‘Roots met taboe’ is een reeks portretten over de verborgen geaardheid van allochtonen en asielzoekers.
De geportretteerden komen uit landen als Polen, Marokko, Thailand, Pakistan, Nigeria,... Het zijn christenen, moslims, joden, hindoes of vrijzinnigen. Voor alle deelnemers geldt dat hun seksuele voorkeur taboe is in de directe of brede omgeving.


Fotograaf: Jan Keteleer.

 

De tekeningen van Sterre

 
De tentoonstelling is gebaseerd op het boek 'De Mama's van Sterre' en bestaat uit de 15 kleurrijke tekeningen van het prentenboek. ‘De mama’s van Sterre’ is een prentenboek over holebi-ouderschap met als doel het beperkte aanbod kinderboekjes rond diversiteit binnen gezinnen op een positieve en kleurrijke manier te verruimen.
 
Doelgroep: scholen, bibliotheken, culturele centra, jeugdbewegingen, …