homo's

Hiv-speekseltest voortaan online verkrijgbaar

Officieel gratie voor veroordeelde homo's in Verenigd Koninkrijk

Koningin Elizabeth II heeft de Policing and Crime Bill, bijgenaamd Turing's Law, bekrachtigd. Mannen die veroordeeld werden voor homoseks, krijgen gratie.

Engeland en Wales haalden vijftig jaar geleden, in 1967, homoseks uit de strafwet. Schotland, Noord-Ierland en andere onderdelen van het Verenigd Koninkrijk of de Britse kroon volgden later.

Lees verder op zizo-online.

Miss Travestie Antwerpen 2017 Chatteloe beroofd

De koffer van de auto van Chatteloe, die vol showmateriaal zat, werd in de nacht van oud op nieuw volledig leeggeroofd. “Op wat pruiken na ben ik alles kwijt”, zei Miss Travestie Antwerpen 2017 aan Gazet van Antwerpen.

Noord-Kivu: Joe en Jo leven als homopaar in Goma (CongoForum)

GOMA – Joe en Jo zijn twee homo’s die als paar leven in Goma, de hoofdplaats van de Congolese provincie Noord-Kivu. En dat in een maatschappij waar nog veel homofobie voorkomt. Hun omgeving respecteert wel de manier waarop ze met hun seksuele voorkeur omgaan. In die entourage vinden de mensen dat Joe en Jo het recht hebben om te leven zoals zelf wensen. Wat is hun geheim?

Marokkaanse homo’s varen mee op Gay Pride Amsterdam.

In Marokko staat een jarenlange celstraf op homoseksuele handelingen. Toch vaart een groep homo’s uit dat land mee tijdens de Canal Parade in Amsterdam. Het is voor het eerst dat een Marokkaanse boot meevaart.

Cliché van stijlvolle, bijdehandse homo is schadelijk

Het stereotiepe beeld van de homoman als stijlvol, ad rem, lichtjes bits, erudiet en shoppingqueen is vervelend voor heel wat homomannen. Da blijkt uit een onderzoek van Ashley Brooks aan de Anglia Ruskin-universiteit in Cambridge en Chelmsford.
Lees verder op zizo-online.

Rusland: politieke onderbroeken

Om een statement te maken tegen de anti-homowetgeving in Rusland heeft de Belgische modeontwerper Kristof Buntix een serie van zeventien boxershorts ontworpen met Russische symbolen en motieven.
Inhoud syndiceren