homo's

Belgisch Staatsblad publiceert wet die homo's bloed laat doneren

Op 28 augustus heeft het Belgisch Staatsblad de wet gepubliceerd die homo- en biseksuele mannen de toelating geeft bloed te doneren.

Lees verder op zizo-online. Beeld: Belgisch Staatsblad

Parijs: Homo's op brandstapel krijgen gedenkplaat

Huisbediende Jean Diot en schoenmakersgast Bruno Lenoir krijgen een gedenkplaat in Parijs. De twee zijn de laatste homo's in Frankrijk die ter dood werden veroordeeld en op de brandstapel werden geëxecuteerd. Hun misdaad? Sodomie in een achtersteegje.

Rob Tielman blogt: 84. Mannenparen

Het streven naar huwelijksgelijkberechtiging krijgt wereldwijd steeds meer draagvlak. Dankzij zelforganisatie en het samenwerken met bondgenoten en sleutelfiguren heeft de homo/lesbische beweging al veel bereikt. In dit blogbericht vraag ik de aandacht voor de betekenis van beeldvorming rond homoseksualiteit voor dit emancipatieproces.

Helft Belgische homo- en biseksuele mannen is alleenstaand

De helft van de mannen die seks hebben met mannen (MSM) in België, is alleenstaand. Dat blijkt uit de European MSM Internet Survey (EMIS) bij 180.000 MSM in Europa. 3.982 MSM in België vulden de online enquête in. 59% deed dit na een oproep op datingsite GayRomeo (PlanetRomeo).

Olympisch duiker 'Ik ben niet biseksueel maar homo'.

In december kwam de Britse Olympische duiker Tom Daley, 19, uit de kast als biseksueel. Vandaag zegt hij: 'Ik ben niet biseksueel maar homo'. Daarnaast bevestigt hij ook opnieuw dat hij een vaste relatie heeft met scenarioschrijver Dustin Lance Black.

5% meer nieuwe hiv-infecties bij homo- en biseksuele mannen (België/2015)

Het aantal nieuwe hiv-diagnoses bij homo- en biseksuele mannen in Vlaanderen blijft dalen. Sensoa is voorzichtig positief. Op Belgisch niveau stijgt het aantal nieuwe hiv-infecties.
Bij mannen die seks hebben met mannen is in België een stijging van 5% waargenomen. In Vlaanderen is er een daling van 3%. Het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid heeft de statistieken van 2015 bekendgemaakt.

Geweld tegen homo's toegenomen in Amsterdam

Vorig jaar zijn er in Amsterdam meer gewelddaden gepleegd tegen holebi's en transgenders dan in 2012. Dat blijkt uit cijfers die het netwerk Roze in Blauw heeft bekend gemaakt in aanloop van de Canal Pride van volgende zaterdag.

Egyptenaren krijgen drie jaar cel voor 'abnormale' handelingen

Veertien mannen krijgen in Egypte elk drie jaar cel voor 'abnormale' handelingen. Homoseks is er nochtans formeel niet strafbaar.

Lees verder op zizo-online.

Gay republikeinen hekelen clichés in LGBT-wervingsvideo Obamacare

De Log Cabin Republicans (LCR) hekelt de wervingsvideo voor Obamacare gericht op LGBT's. De holebi republikeinen vinden de video te stereotiep en roepen president Barack Obama (D) op zich te distantiëren van deze campagne.
Inhoud syndiceren