ouders

Voorstelling jeugdboek over lesbisch ouderschap tijdens Coming-Outdag

Op 11 oktober stellen jeugdauteur Gil vander Heyden en Uitgeverij Kartonnen Dozen het boek ‘Mijn vader is een vis’ voor. Een verhaal over vriendschap, lesbisch ouderschap, puberproblemen en wat hoofdpersonage Basti allemaal beleeft.
Lees verder op zizo-online.  Beeld: Kartonnen Dozen

International Family Equality Day (IFED)

Op zaterdag 21 april 2018 vieren we ook in Antwerpen de International Family Equality Day (IFED).

Wij en 't Kwadraat nodigen jullie - regenbooggezinnen en sympathisanten - die dag graag uit om samen iets leuk te doen en elkaar te ontmoeten. Deze dag is een uitgelezen gelegenheid om regenbooggezinnen extra zichtbaar maken in de maatschappij en om onze kinderen andere kinderen te laten leren kennen die in een gelijkaardige gezinssituatie opgroeien.

Het thema van 2018 is 'Children's rights matter!'
Hoewel er in België al heel wat wettelijke verwezenlijkingen zijn voor regenboogouders en hun kinderen, is er toch nog heel wat werk voor de boeg! En ook in andere landen is dit het geval. Naast elkaar ontmoeten, vragen we op deze dag aandacht voor wat nog beter kan. Want onze kinder(wens)en doen er toe!

Voor wie? Regenboogfamilies en sympathisanten, jong en oud, met en zonder kinderen

Wat? Een leuke, interactieve tocht doorheen het Openluchtmuseum van het Middelheimpark, waarbij de kinderen de weg moeten zoeken en onderweg opdrachten moeten vervullen. We eindigen in de Melkerij in het Nachtegalenpark, waar we in groep picknicken en waar de kinderen kunnen spelen in de speeltuin. Iedereen brengt eigen eten en drank mee.

Plaats en uur wandelzoektocht: verzamelen om 10u45, vertrek in groep om 11u aan café Mika - Middelheimlaan 63 - 2020 Antwerpen - (parking Middelheimlaan)

Wie nadien wil aansluiten: vanaf 12u30 aan de Melkerij Nachtegalenpark - Floraliënlaan 115 - 2020 ANTWERPEN

Tot binnenkort! We kijken er naar uit om jullie allemaal te mogen ontmoeten :-)

De mama's van Sterre

De mama's van Sterre

Dit project komt tot stand dankzij de Vlaamse Overheid – Gelijke Kansen

'De mama's van Sterre': een prentenboek en een tentoonstelling over holebi-ouderschap

Inhoud syndiceren