transgenders

Niet langer alleen maar mannen en vrouwen op Facebook

Facebook heeft vrijdag voor zijn gebruikers in de Verenigde Staten een nieuwe functie uitgerold die door transgenders veel werd gevraagd. Met de nieuwe mogelijkheid kunnen zij immers naast de traditionele geslachtsbepaling man of vrouw ook kiezen uit een reeks van andere voornaamwoorden.

Minister Geens wil medische en fysieke eisen voor geslachtsregistratiewijziging schrappen

Federaal minister van Justitie Koen Geens (CD&V) heeft in de Kamercommissie Justitie gezegd: "Ik ben van oordeel dat de medische en fysieke eisen voor geslachtsverandering moeten worden geschrapt."

Lees verder op zizo-online.

Zo verander je vanaf 1 januari 2018 de 'M' of 'V' op je identiteitskaart

Vanaf 1 januari 2018 is er een nieuwe manier om je genderregistratie, de 'M’ of de 'V' in je geboorteakte, aan te passen. Dit kan door enkele stappen te doorlopen voor de ambtenaar van de burgerlijke stand. Als je deze stappen hebt gevolgd, wordt ook de 'M' of 'V' op je identiteitskaart en andere officiële documenten aangepast.

Transman wint Mr Gay-verkiezing.

In de Verenigde Staten heeft een transman voor het eerst een Mr Gay-verkiezing gewonnen. In de stad Philadelphia won de 33-jarige Lou Cutler van dertien andere concurrenten. ‘Het is best moeilijk om een transman te zijn’, verzuchtte Cutler na zijn overwinning. ‘Maar ik ben trots op hoe ik ben: daar heb ik hard aan gewerkt.’

Brussel verhoogt bescherming transgenders tegen discriminatie

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft een ordonnantie aangenomen die mensen beschermt tegen discriminatie bij het leveren van goederen en diensten. Ook transgenders worden hiermee beschermd, stelt Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V).

Lees verder op zizo-online.

Transgenders nog steeds geweigerd op schoonheidswedstrijden in Vietnam

Het Ministerie van Gezondheid in het communistische Vietnam, riep de regering op om het holebihuwelijk toe te staan. Deze oproep werd nog eens herhaald door het Ministerie van Justitie.

“I am a woman now”: ontmoeting en gesprek op de vrouwendag 11/11/13

De Belgische vrouwendag (VOK) vindt dit jaar plaats in Brussel bij Muntpunt en deBuren.

150 deelnemers lachen, brainstormen en herdenken tijdens T-day

Op 22 november verzamelden zeker 150 deelnemers, transgenders en hun omgeving, in de Permeke-bibliotheek in Antwerpen voor de T-day. Ze genoten van een dag waarin er plaats was voor workshops, persoonlijk advies, debat, cultuur en humor.

TGEU en çavaria stellen zich voor

Realistisch portret van een Finse transgenderjongen

Makke, geboren als Marion, voelt al van toen hij heel klein was, dat hij een jongen is in een meisjeslichaam. Marja Björk schreef een aangrijpend, waargebeurd verhaal over haar eigen kind.

Lees verder op zizo-online.

Inhoud syndiceren