transgenders

T-day kent recordeditie met meer dan 200 deelnemers

De T-day, de dag voor transgenders, transgenderjongeren en hun omgeving, trok meer dan 200 deelnemers naar Antwerpen. Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Elke Sleurs (N-VA) en minister van Justitie Koen Geens (CD&V) beloven een fundamentele hervorming van de transgenderwetgeving. Je geslacht laten wijzigen op officiële documenten moet in de toekomst sneller en zonder verplichte medische tussenkomst.
Lees verder op zizo-online.

De Roma en het Roze Huis presenteren: Una mujer fantástica.

De transseksuele Marina en haar twintig jaar oudere vriend Orlando zijn verliefd, gelukkig en bezig een gezamenlijke toekomst op te bouwen. Maar wanneer hij plotseling overlijdt is het leven zoals Marina dat kende voorbij. Tijd om te rouwen wordt haar niet gegund. Zowel de doctoren als zijn familie zijn argwanend over haar exacte rol bij zijn dood. Terwijl er een onderzoek wordt gestart, sluit zijn familie - die de relatie nooit heeft geaccepteerd - haar volledig buiten. Ze is niet welkom op de begrafenis en wordt zijn appartement uitgezet. Marina laat zich echter niet zomaar buitenspel zetten en vecht voor haar recht om zichzelf te kunnen zijn.

Fotomodel Geena Rocero doet coming-out als transgender.

Tijdens een TED Talk heeft het Filipijns fotomodel Geena Rocero haar coming-out gedaan als transgender. Ze is model bij Next en poseert vaak in badmode. Ze vertelt hoe ze haar transgender-zijn begon te beleven tijdens een schoonheidswedstijd.

Bron: zizo-online

Vijfde T-day een succes met zeker 300 bezoekers

De vijfde editie van de T-day trok afgelopen weekend zeker 300 bezoekers naar De Studio in Antwerpen. Er was dit jaar extra aandacht voor non-binaire personen en trans*personen in het buitenland.

Lees verder op zizo-online.                         Fotopresentatie van ZIZO

Naar aanleiding van de documentaire Transit Havana (die ook te zien was op de T-Day 2016!) werden een aantal vrijwilligers van Het Roze Huis geïnterviewd. Veel kijkplezier!

Vreak herneemt "Transgender".

In het najaar van 2013 plant VREAK HOLEBITHEATER hernemingen van het heel succesvolle en aangrijpende toneelstuk Transgender.

‘Transgender’  laat u een kijkje nemen in het leven van Sander. Van in zijn jeugd voelt hij zich niet goed in zijn vel. Hij wil een meisje zijn. Hoe hij daarmee omgaat en welke beslissingen hij uiteindelijk neemt staan centraal in dit toneelstuk.

Transgenderkoppel forceert homohuwelijk in Rusland

Alina Davis (23) en Ellison Brux (19) zijn officieel getrouwd. Alina is een transvrouw maar op officiële documenten een man die Dmitri heet. De ambtenaar van burgerlijke stand moest hen wel in de echt verbinden.

Gratis infoavonden voor transgender personen en hun naasten.

Het Transgender Infopunt organiseert in de eerste helft van 2015 een reeks gratis infoavonden voor transgender personen en hun naasten.
We willen op deze manier een antwoord bieden op een aantal ‘hot topics’ waar we veel vragen over krijgen. Een uur lang krijg je een toelichting door een expert op het thema, en is er ruim tijd voor al je vragen.

Belgische film over transgender jongere in de maak: ‘GIRL’

Er wordt momenteel gewerkt aan de film ‘GIRL’, waarin een jonge ballerina de spreidstand tussen haar mannelijke lichaam en vrouwelijke identiteit ervaart. ‘GIRL’ is de debuutfilm van Gentenaar Lukas Dhont en verschijnt in 2018 in de Belgische cinema's. ZiZo bezocht de set.
Lees verder op zizo-online.

Federale overheid voegt X toe aan vacatures

Vacatures van Federale Overheidsdiensten (FOD's) zullen voortaan naast de bekende M/V ook een X vermelden. Een beslissing van minister voor Ambtenarenzaken Steven Vandeput (N-VA) en staatssecretaris voor Gelijke Kansen Elke Sleurs (N-VA).
Lees verder op zizo-online.

Inhoud syndiceren