transgenders

Nieuwe transgenderwet: Eerste nieuwe rijksregisternummers een feit

Op 3 januari om 8 uur maakte Marleen Hufkens als een van de eersten gebruik van de nieuwe transgenderwet. Ze liet haar geslachtsaanduiding 'M' op haar identiteitskaart wijzigen in een 'V'. Drie maand later belde ZiZo haar op na haar tweede bezoek aan het districtshuis van Deurne.

Lees verder op zizo-online.      Beeld: Zizo

Meer bescherming tegen discriminatie omwille van genderexpressie

Op donderdag 24 april werd op de valreep de federale genderwet uitgebreid met genderidentiteit en genderexpressie als discriminatiegronden. Na de Kamer van Volksvertegenwoordigers past met andere woorden ook de Senaat de antidescriminatiewetgeving aan waardoor de uitbreiding wet wordt.

Muze wordt mens: ‘The Danish Girl’

Eindelijk is het zover! Op 20 januari verschijnt de langverwachte film over het leven van transseksueel kunstschilder Lili Elbe met Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Ben Whishaw en Matthias Schoenaerts in de Belgische filmzalen. ‘The Danish Girl’ is een prachtige en betekenisvolle film, ondanks de felle kritiek die er op het verhaal komt.
Lees verder op zizo-online.

Fotoboek: Goed Gelukt - verhaal van een transman

In augustus verschijnt het boek Goed Gelukt - verhaal van een transman. Gedurende de afgelopen jaren legde beeldend kunstenaar - fotograaf Grietje Bouman het veranderingsproces vast van Ernst. Ernst is een transman; een man die gedurende vierenveertig jaar als vrouw door het leven ging en daarna besloot om door middel van transitie het lichaam van een man te krijgen.

Transgender Infopunt organiseert info- en ontmoetingsavond voor partners van transgenders

Het Transgender Infopunt organiseert samen met Casa Rosa op 23 oktober een ontmoetings- en informatieavond gericht op de partners van transgenders. Een boeiende avond voor zij wiens partner zichzelf (ooit) heeft geuit als travestiet, transgender of transseksueel, of hij /zij die met dergelijke gevoelens zit.

Transmannengroep Jongensdromen sluit zich aan bij Çavaria

Jongensdromen is de eerste vereniging voor transmannen die zich aansluit bij holebi- en transgenderkoepel Çavaria. Jongensdromen komt elke eerste zaterdag van de maand bijeen in Den Draak in  Antwerpen.

"Jongensdromen is een vereniging voor transmannen, jongens of mannen, geboren in een vrouwenlichaam.

295 transgenders vermoord in 2016

20 november is Transgender Day of Remembrance.
Wereldwijd worden slachtoffers van transfoob geweld herdacht. Ook in Leuven is er een stille mars. De Vlaamse holebi- en transgenderkoepel çavaria zet de strijd tegen transfobie voort.

Op Transgender Day of Remembrance herdenken holebi's, trangenders en hun omgeving de slachtoffers van transfoob geweld. Transgender Europe (TGEU) telt de slachtoffers in hun Trans Murder Monitoring.

Nederland keurt Transgenderwet goed

In Nederland gaat de Eerste Kamer akkoord met de Transgenderwet. Dat is de uitkomst van de stemming over deze wet afgelopen nacht in de senaat. Deze wet maakt het mogelijk om met een verklaring van een deskundige bij de burgerlijke stand het geslacht in de geboorteakte te wijzigen. Daarmee vervallen per 1 juli 2014 de huidige voorwaarden van onvruchtbaarheid en lichamelijke aanpassing.

Alex Bakker en Samuel De Schepper over hun boeken.

Alex Bakker en Samuel De Schepper schreven elk een boek over opgroeien als transgender en hun zoektocht naar een leven dat bij hen paste. Hoewel beide boeken over hetzelfde thema gaan, had de invulling niet anders kunnen zijn. In deze lezing bieden ze een blik op het schrijfproces, het ontstaan van hun boeken en zichzelf.

Onder de aanwezigen zal het kaartspel "Trans Rights Europe Game" worden verloot. Dus zorg dat je erbij bent. Zondag 22 februariom 14:00 in 't Verschil.
Facebook.

260 deelnemers voelen zich thuis op T-Day 2017

De T-Day is dé jaarlijkse trefdag voor trans*personen en hun omgeving en wordt georganiseerd door çavaria. Op zondag 19 november 2017 woonden meer dan 260 personen de zesde editie van dit evenement bij. Dit jaar was het thema ‘mentaal welbevinden’, de focus lag op zelfzorg, aanvaarding en mentaal zelfbewustzijn.

Inhoud syndiceren