transgenders

Wetsvoorstel transgenderwet grote stap voorwaarts - Çavaria heeft vragen.

Çavaria reageert voorzichtig positief op het wetsvoorstel voor de transgenderwet.
De nieuwe transgenderwet zal het leven van heel wat transgenders in België gemakkelijker maken”, zegt çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs. De organisatie pleit wel voor volledige zelfbeschikking van transgenders en hoopt dat de transgendergmeenschap betrokken wordt bij de verdere behandeling van het wetsvoorstel.

Trans zangeres Titica wordt ambassadrice UNAIDS

Trans zangeres Titica uit Angola is benoemd tot ambassadrice van UNAIDS, het aidsagentschap van de Verenigde Naties. Titica heeft hits in Angola, Mozambique, Zuid-Afrika, Spanje en Duitsland. Samen met collega C4 Pedro gaan ze zich concentreren op Angola.

Volksgezondheid Schotland lekt gegevens 86 transgenders

NHS Scotland, de nationale gezondheidsdienst in Schotland, heeft de gegevens van 86 transgenderpatiënten openbaar gemaakt door hun e-mailadressen in de 'aan'-balk te plaatsen in plaats van in het onzichtbare 'bcc'.

Cassablanca Voorbij: het verhaal van de eerste Belgische trans vrouw

In de knusse setting van de regenboog-boekenwinkel Kartonnen Dozen stelden Corinne Van Tongerloo en Linda Asselbergs hun boek voor: Casablanca voorbij : het bewogen levensverhaal van Corinne Van Tongerloo.

Lees verder op zizo-online.   Beeld: Kartonnen Dozen

Amnesty International klaagt Europees transgenderbeleid aan

Amnesty International vindt dat Europa de mensenrechten van transgenders schendt. Dat staat te lezen in een nieuw rapport. Wanneer transgenders hun geslacht officieel willen veranderen, worden ze gedwongen tot psychiatrische onderzoeken, hormonenkuren, chirurgische ingrepen en sterilisatie. Lang niet alle transgenders willen echter zo ver gaan. Amnesty vindt dat het niet aan de staat is om die keuze op te dringen.

Stonewall-kortfilm zet transgender icoon Marsha Johnson in de kijker

Terwijl Roland Emmerich zijn grootse Stonewall-film afwerkt, probeert een Kickstarterproductie een kleine tegenhanger op poten te zetten. Happy Birthday, Marscha wordt een kortfilm over transgender activistes Marsha Johnson en Sylvia Rivera.

Petra De Sutter krijgt Prijs De Maakbare Mens

De Maakbare Mens geeft dit jaar een prijs aan fertiliteitspecialiste Petra De Sutter. "Ze wordt gelauwerd voor haar grensverleggende werk als wetenschapper, dokter en opiniemaker", zo zegt de vzw De Maakbare Mens donderdag in een persbericht.
Lees verder op zizo-online.

Resolutie aanvaarding transgenders ingediend bij Vlaams Parlement

Het Vlaams Parlement zal zich na het parlementair reces buigen over een voorstel van resolutie om de maatschappelijke aanvaarding van transgenders te verhogen. Het voorstel geniet de steun van alle Vlaamse politieke partijen, buiten het Vlaams Belang.

Het levensverhaal van transgenderpionier Corinne Van Tongerloo: “Ik was een verboden product”

Ze is bijna 82, maar straalt nog steeds. Corinne Van Tongerloo is een vrouw die je enkel kan bewonderen. Onlangs verscheen haar levensverhaal in het boek ‘Casablanca Voorbij’. Corinne werd geboren in het verkeerde lichaam. Het woord ‘transgender’ bestond nog niet in haar tijd. Ze heeft alles zelf moeten uitstippelen.

Conchita Wurst: "We zijn niet te stoppen, ook Poetin kan ons niet stoppen"

"We are unstoppable." Dat antwoordde Conchita Wurst op een vraag om te reageren op het homofobe beleid van Russisch president Vladimir Poetin (Verenigd Rusland). Wurst ziet de Oostenrijkse overwinning illustreert hoe tolerant Europa is.
Inhoud syndiceren