holebi's

Lesbiennes vrij na 9 maanden voorarrest

Theorie 'homofoben zijn latente homo's' ontkracht

Een Canadees universitair onderzoek ontkracht de freudiaanse theorie dat homofobie voortkomt uit verborgen homogevoelens. De studie is gepubliceerd in het Journal of Sex Research. In tegendeel: latente homoseksuele gevoelens leidt tot een positiever attitude tegenover LGBT's.

Visit Antwerp plaatst Antwerp Pride in zomeroverzicht

Visit Antwerp, de toeristische dienst van de Stad Antwerpen, toont beelden van Antwerp Pride in het zomeroverzicht op YouTube.

De video van Visit Antwerp duurt 1'19". Te zien zijn beelden van de parade zelf, de promoploeg van Antwerp Fashion Weekend, mensen van de leather scene en beelden van het stadsfestival Wave.

Bron: zizo-online

Vreak Holebitheater: Online.

Een toneelstuk over seksdating, dromen en (open) relaties.

“Online” laat je kennis maken met Tobias, Koen, Mathias, Sonja, Sebastian en Sofie. Elk hebben ze hun eigen reden om online te gaan. Verschillende mensen, verschillende visies. “Online” is een maatschappijkritisch toneelstuk over (open) relaties, dromen en … snelle seks. Vinden ze wat ze zoeken “Online” en wat zijn de gevolgen…?

Regie: Michael Zanders

Lesbisch IJslands premier Jóhanna Sigurðardóttir stopt met politiek

Premier Jóhanna Sigurðardóttir van IJsland stopt met politiek. Ze was de eerste openlijk homoseksuele regeringsleider er wereld. Ze stopt na vier jaar premierschap. Haar aftreden betekent dat onze Elio Di Rupo (PS) momenteel de enige openlijk homo regeringsleider van een land is.

Rob Tielman blogt: American Democracy 101

Het getal 101 betekent in Engelstalige landen: inleiding in basiskennis. Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft op 26 juni 2015 het huwelijk opengesteld voor paren van gelijk geslacht in de gehele Verenigde Staten. De discussie hierover heeft laten zien dat een les in democratische  grondrechten geen kwaad kan. Ik vat die les hieronder kort samen.
 Lees verder op Rob Tielman blogt.

Tom Goris is Mister Gay Vlaanderen 2013

Tom Goris (34) uit Tremelo is vrijdagavond in de Antwerpse D-Club verkozen tot Mister Gay Vlaanderen 2013. David Dedeene (30) uit Gent werd eerste ereheer en David Joëts (33) uit Borgerhout werd tweede ereheer. De winnaars zijn de dertigers van de bende.

Programma Holebifilmfestival Vlaams-Brabant 2014

Het Holebifilmfestival Vlaams-Brabant maakt zich op voor de 14de editie van het grootste holebifilmfestival in België, dat plaatsvindt van 5 tot 28 november. Het ruime filmaanbod en andere culturele activiteiten zijn verspreid over 10 steden en gemeenten in Vlaams-Brabant: Leuven, Aarschot, Dilbeek, Haacht, Halle, Overijse, Sint-Pieters-Leeuw, Tienen, Vilvoorde en Zaventem.

Helft van personen met hiv vertelt diagnose niet op het werk

Slechts de helft van de personen met hiv vertelt op het werk over zijn of haar serostatus. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit Gent. Sensoa start met een campagne en breidt Levenmethiv.be uit.
Inhoud syndiceren