holebi's

61 Belgische EP- kandidaten ondertekenen ILGA eisenplatform.

Acht dagen voor de start van de Europese verkiezingen hebben 886 kandidaten die opkomen voor een zitje in het Europese Parlement de 10 eisen van ILGA-Europe, de Europese koepel van holebi- en transgenderorganisaties,ondertekend.

Gay bashing zou Franse holebi’s in handen van extreem-rechts drijven

Uit een Franse peiling blijkt dat holebi’s steeds meer sympathie zouden hebben voor het extreem-rechtse Front National. Het onderzoeksbureau dat de peiling organiseerde legt een verband met de toegenomen agressie tegenover holebi’s.

Extreem-Rechts

Brussel voert gendertest in

Het Brusselse Gewest gaat vanaf de volgende legislatuur een gendertest invoeren om zo de impact van haar beleid te toetsen bij zowel mannen als vrouwen. Daarmee komt het gewest tegemoet aan één van speerpunten in het gelijkekansenbeleid van de Brusselse Regering.

Homo's en mijnwerkers samen tegen Thatcher

"Jullie homo's zijn er", roept een tuttig omaatje ongemakkelijk als een delegatie homo-activitisten arriveert in een Welsch dorpshuis om hun steun te betuigen aan de stakende mijnwerkers. De lucht trilt van de spanning als ze de grote zaal binnen lopen. Wat komen die vreemde types hier doen? Zijn deze conservatieve arbeiders niet van hetzelfde slag mensen die op straat homo's uitschelden?

Medewerkers willen 'homofobe' Firefox-CEO Brendan Eich weg

Verschillende medewerkers van Mozilla Foundation, de stichting achter webbrowser Firefox, willen hun CEO Brendan Eich weg. Hij doneerde 1000 dollar aan Proposition 8, de beweging tegen het homohuwelijk in Californië.

Peetvader van de homobeweging Magnus Hirschfeld 80 jaar geleden overleden

Op 14 mei 1935 overleed dr. Magnus Hirschfeld in Nice. Deze Duitse jood ligt aan de basis van de moderne LGBT-beweging. Vanaf 1931 meed hij Duitsland. In 1933 vernielden de nazi's zijn Institut für Sexualwissenschaft (Instituut voor Seksuelatiteitswetenschap).

Roos Van Acker nieuwe meter Holebifoon

Om haar 20-jarig bestaan in 2015 extra in de kijker te zetten lanceert de Holebifoon een fondsenwervingscampagne met als nieuwe meter Roos Van Acker. Als meter zet ze haar schouders onder de zoektocht naar 2015 nieuwe meters en peters die de Holebifoon willen ondersteunen met een vast bedrag per maand.

De LGBT-verhalen van 2014 in België

Vandaag eindigt 2014. Welke onderwerpen kregen veel weerklank in de media? Welke onderwerpen kregen veel weerklank in de media? Wat gaan onthouden, maar wat gaan we misschien ook snel vergeten?

Lees verder op zizo-online

 

 

Inhoud syndiceren