holebi's

Warschau heeft homomonument terug

In de Poolse hoofdstad Warschau is deze week het homomonument officieus geopend. De 26 meter brede en tot 9 meter hoge regenboog met kunstbloemen werd vorig jaar november door nationalisten in brand gestoken en deels verwoest. In de tien jaar dat het monument er staat heeft het al vaker last gehad van vandalisme.

250-tal LGBT's kussen in Brussel tegen verbod homopropaganda in Rusland

Een 250-tal LGBT's hebben aan de ambassade van Rusland in Brussel een kiss-in gehouden tegen het verbod op homopropaganda in de Russische Federatie. De actievoerders willen dat nationale Olympische Comités het IOC onder druk zetten om meer vrijheid te geven aan atleten en om bij de selectie van een gaststad rekening te houden met LGBT-rechten in dat land.

Çavaria en Wel Jong Niet Hetero stellen voor: Sharing is Caring.

Dit jaar staat de Inspiratiedag helemaal in het teken van de zorg voor en het welzijn van de vereniging en jou als vrijwilliger. We bieden weer een ruime waaier workshops aan die je kan gebruiken om van jouw vereniging een gezonde en vitale organisatie te maken. Bovendien is deze dag zoals steeds een fijn sociaal event waar je kunt kennismaken met andere verenigingen, vrijwilligers en gelijkgezinden.

Schrijf je snel in via de website: http://cavaria.be/inspiratiedag-2014

Google steunt homo's in Sotsji met Doodle.

Naar aanleiding van de start van Olympische Winterspelen in Sotsji vrijdag heeft Google zijn logo vervangen in regenboogkleuren. Ook de Russische Google werd in die zin aangepast. Tevens citeert Google uit het Olympisch handvest. Hiermee lijkt Google een subtiel maar toch krachtig statement te maken.

Vaticaan weigert Franse homoseksuele ambassadeur

Laurent Stefanini (55 - foto) wordt dan niet de nieuwe ambassadeur van Frankrijk bij de Heilige Stoel. Het Vaticaan heeft zijn accreditatie geweigerd. Stefanini is homo en daar wringt het schoentje. Al is er geen officiële verklaring daarover.

Lees meer op zizo-online.

Brand vernielt Limburgs Regenbooghuis

Het Limburgse Regenbooghuis in Hasselt is maandagmorgen vernield door een zware brand. Rond zes uur maandagmorgen ontstond de brand aan de electriciteitskast in de inkomhal van het Regenbooghuis. Even werd gedacht dat de brand aangestoken zou zijn maar volgens de brandweer ligt een mogelijke kortsluiting aan de bron van de brand.

Zweedse agent geeft zich helemaal op Stockholm Pride

In Antwerpen mochten de agenten van de stedelijke politie voor het eerst tijdens Antwerp Pride in uniform meelopen. Maar we hebben ze niet zo zien te keer gaan als de agent die tijdens Stockholm Pride het beste van zichzelf geeft. In een komische video is te zien hoe de agent samen met een andere man danst tijdens het dansfeest.

Jack Laugher pleit voor schorsing bij homofobie in de sport

Brits Olympisch schoonspringer Jack Laugher (18) vindt dat homofobie en racisme in de sport moet leiden tot een schorsing. Dat zegt hij in het tijdschrift Gay Times (GT).

Verkiezingen 25 mei: Çavaria roept politici op vijf eisen te ondertekenen

Çavaria heeft maandag Regenboogbeleid.be gelanceerd, de campagnesite voor de 'moeder der verkiezingen' op 25 mei. Politici kunnen er de vijf eisen van çavaria ondertekenen. Enkelen hebben dit al gedaan.
Inhoud syndiceren