holebi's

Workshop: Alles wat je altijd al wilde weten over LGBT's

Save the date! Maandag 14 mei organiseert partnerorganisatie KliQ een fijne workshop: ´alles wat je altijd al wilde weten over holebi´s en transgenders´.
Heb je nog heel wat vragen over holebi’s en transgenders? Schrijf dan nu in voor de basisvorming!

Wat?
Binnenkort is het de internationale dag tegen holebi- en transfobie (IDAHOT, 17 mei) en vindt de jaarlijkse pride plaats in Brussel. Maar wat weet je eigenlijk over holebi’s en transgenders? Kloppen de stereotypes? In deze vorming gaan we op onderzoek. We nemen je mee voorbij de clichés en tonen de realiteit van seksuele en genderdiversiteit op een interactieve manier.

Er zijn immers nog altijd heel wat ongeschreven regeltjes die bepalen hoe mannen en vrouwen zich horen te gedragen. Wie die regeltjes niet volgt valt buiten de norm. Onder andere holebi’s en transgenders passen niet altijd binnen dat traditionele plaatje. Waarom vinden we sommigen dingen normaal en andere niet? Hoe komt het dat de norm is wat hij is?

Voor wie?
Voor iedereen die meer wil weten over genderdiversiteit en seksuele oriëntatie.

Waar?
Kammerstraat 22 te Gent, 1ste verdieping, zaal Jules Braet.

Kostprijs?
70 euro per deelnemer

Inschrijven kan via info@kliqvzw.be met vermelding van je naam, adres, eventuele ondernemingsnummer en organisatie.

Welke workshops kan je nog volgen?

1 juni 2018, 9u30 tot 12u30: Opvoedingsondersteuning met oog voor diversiteit

10 september 2018, 9u30 tot 12u30: Suïcidepreventie bij holebi’s en transgenders

21 november 2018, 18u30 tot 21u: Trans* in de sport

Nog vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren via info@kliqvzw.be of 09/223 69 29

Litouwse Parlement bereidt vijf anti-homowetten voor

In het Litouwse Parlement worden dit jaar nog vijf anti-homo en anti-transitie wettekst besproken. De wetteksten verbieden geslachtsveranderende operaties, adopties door homoseksuele koppels en klasseert ‘kritiek op homogedrag’ niet langer meer als een uiting van haat.

Schrijf je in voor een gratis weerbaarheidstraining.

Gaybashing is een begrip dat meer en meer aandacht krijgt in de media. Gaybashing is het verbaal, fysiek en seksueel geweld tegen holebi’s en transgenders. Voel je je wel eens onveilig op straat? Zou je willen weten hoe je jezelf beter kan weren tegen negatieve uitlatingen? Wil je als holebi of transgender steviger in je schoenen staan?

Dat kan! Het Roze Huis – çavaria Antwerpen biedt jou een kennismakingscursus weerbaarheid aan op maandag 9 juni 2014 om 19u00.

Programma Antwerp Pride 10-15 augustus 2016 met Dana International

Antwerp Pride heeft het programma van de feestelijkheden bekend gemaakt. Antwerp Pride loopt van woensdag 10 tot maandag 15 augustus. Met dank aan Onze-Lieve-Vrouwe-Hemelvaart voor de extra dag.

Lees verder op zizo-online.       Beeld: Antwerp Pride.

Oegandese president gaat anti-homowet ondertekenen

De Oegandese president Yoweri Museveni gaat de wet die levenslange gevangenisstraffen geeft aan homoseksuelen toch ondertekenen. Hij weigerde de wet, die in december door het parlement werd goedgekeurd, te ondertekenen zolang wetenschappers niet bewezen dat homoseksualiteit een keuze was.

Regeringswoordvoerder Ofwono Opondo liet vrijdag via Twitter weten dat de president de wet zal ondertekenen.

Kartonnen Dozen presenteert dichtbundel 'De rug van een hand'

Johanna Pas stelt op zaterdag 4 februari haar dichtbundel 'De rug van een hand' voor. "Die is geschreven door een van de personages uit mijn boek 'De taal van boekenruggen', mijn alter ego Violante Juarez Oliveira."

Ben je creatief? Kan je digitale ontwerpen maken? Word dan onze lay-outer

Functiebeschrijving
Het Roze Huis is opzoek naar vrijwilligers die binnen een huisstijl flyers, posters, banners en ander promotioneel materiaal kunnen ontwerpen. Binnen de huisstijl is er veel ruimte om zelf ideeën naar voor te brengen over de lay-out. Je werkt mee aan het imago van onze organisatie en brengt holebi’s en transgenders op een positieve manier naar buiten.
Inhoud syndiceren