holebi's

Nieuw Vlaams gay magazine verschijnt: Attitude

Vanaf 24 februari is er een nieuw gay magazine op de markt: Attitude. Deze internationale titel van Britse bodem bestaat al meer dan 23 jaar. Vanaf februari komt er zowel een Nederlandse als een Vlaamse editie van het tijdschrift. ZiZo werkt samen met uitgever Media MANsion om Attitude in Vlaanderen gratis te verspreiden.
Lees verder op zizo-online.

Zoektocht naar nieuwe Mister Gay Vlaanderen gestart

Tom Goris won eind juni de allereerste Mister Gay Vlaanderen verkiezing en mag ons land dus nog een tijdje vertegenwoordigen op allerhande misterverkiezingen en evenementen. Maar ondertussen wordt er al aan de opvolging gedacht en dat ben jij misschien.

De organisatie is immers op zoek naar twaalf nieuwe kandidaten waarvan er uiteindelijk een de titel van Tom Goris zal overnemen.

Dringend nieuw actieplan tegen homo- en transfoob geweld nodig.

Woensdag stelde çavaria - de Vlaamse koepel van holebi- en transgenderverenigingen - haar nieuwe gids voor slachtoffers van holebifoob en transfoob geweld voor. De gids met de titel ‘Opvallen & Rechtslaan’ kwam er met de steun van Vlaams minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans (N-VA).

Çavaria en Wel Jong Niet Hetero stellen voor: Sharing is Caring.

Dit jaar staat de Inspiratiedag helemaal in het teken van de zorg voor en het welzijn van de vereniging en jou als vrijwilliger. We bieden weer een ruime waaier workshops aan die je kan gebruiken om van jouw vereniging een gezonde en vitale organisatie te maken. Bovendien is deze dag zoals steeds een fijn sociaal event waar je kunt kennismaken met andere verenigingen, vrijwilligers en gelijkgezinden.

Schrijf je snel in via de website: http://cavaria.be/inspiratiedag-2014

Brazilië staat toe dat holebi's ook mogen trouwen in de 13 overige staten.

Brazilië heeft 27 staten, in 14 daarvan kunnen holebi's trouwen. De Hoge Raad voor Justitie heeft gisteren beslist dat notarissen homohuwelijken niet mogen weigeren en dat ze partnerregistraties moeten omzetten in huwelijken als koppels dat wensen. Dit betekendt dat er ook buiten de staten waar het homohuwelijk nu al legaal is holebi's mogen trouwen.

LGBT-filmpersonages nog te blank en te mannelijk.

LGBT-personages in film zijn nog te blank en te mannelijk. En de evolutie naar meer diversiteit verloopt te traag, aldus Amerikaans LGBT-mediawaakhond Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD).

Lees verder op zizo-online.

Genk krijgt informatiepunt coming-out

Vanaf 8 december kunnen Genkse holebi en transgenderjongeren terecht bij het informatiepunt over coming-out, ICONIC.

Wettekst die adopties door Russische holebi's verbiedt teruggetrokken

Het Russische wetsvoorstel dat adopties door homokoppels moest verbieden is door de indiener zelf teruggetroken. Het wetsvoorstel werd in augustus ingediend door Aleksei Zjoeravljov van de Kremlinpartij Verenigd Rusland. Het nieuws van de terugtrekking van het wetsvoorstel gebeurde zaterdag door de woordvoerder van Zjoeravljov.
Inhoud syndiceren