holebi's

17/5: Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. Recht om homo te zijn.

Brussel start fotocampagne: 'All Genders Are Welcome'

De politiezone Brussel HOOFDSTAD Elsene, de medewerkers van de Grondregie van de Stad Brussel, de cel Gelijke Kansen van de Stad Brussel, de gemeente Schaarbeek en de gemeente Elsene lanceren op 2 mei de fotocampagne 'All Genders Welcome'.

Lees verder op zizo-online.

 

Hooggerechtshof India beveelt erkenning transgenders als derde geslacht.

Het Hooggerechtshof van India heeft in een arrest de Indiase regering verplicht een derde geslacht te creëren voor transgenders. Bovendien wil het Hof dat de regering transgenders erkent als minderheid die bescherming in onderwijs en arbeid moet krijgen.

Russische nationalisten willen dat Elton John zijn homo-outfits thuis laat

Een communistische groep vindt dat de outfits van Elton John jongeren aanzetten tot homoseksualiteit en eisen dat hij tijdens zijn optreden van 14 juli minder extravagante kleding draagt. Ze beschouwen de boa's, de glitterkostuums en de opzichtige brillen als 'homo propaganda' en de groep zegt te betogen aan het concert in Krasnodar als Elton John zijn attributen niet thuis laat.

Çavaria voert actie aan stations

Naar aanleiding van wereldaidsdag op 1 december voert de Vlaamse holebi- en transgenderkoepel Çavaria vrijdagmorgen actie aan verschillende Vlaamse stations.In zes stations worden stickers uitgedeeld waarmee mensen kunnen aangeven dat ze solidair zijn met personen met hiv en dat ze openstaan voor hun verhaal.

Geen Playstation, maar Gaystation

Altijd al een regenboogkleurige Playstation willen hebben?
Dat kan nu, maar dan moet je wel flink lappen. In Zweden ging deze voor een dikke 3000 euro van de hand. De ‘Gaystation’ was dan ook ontworpen voor een goed doel.

Ieren openen via referendum het huwelijk voor holebikoppels

In Ierland hebben de stemgerechtigden met een ruime meerderheid het huwelijk opengesteld voor holebikoppels via een referendum. 62% stemde voor het toekennen van gelijke huwelijksrechten, ongeacht het geslacht en de seksuele geaardheid van de partners. Ierland is bovendien het eerste land ter wereld waar er gelijke huwelijksrechten komen via een referendum.

Lees verder op zizo-online.

Discrete gaypride in Oeganda lokt 100-tal holebi's en transgenders

Op 28 juni hebben een honderdtal Oegandezen deelgenomen aan Kuchus' Day Out, een gaypride in het homofobe land. Het was een strandfeest dat als opwarmer moet dienen voor een groter LGBT-evenement deze zomer.

'Kuchu' is een plaatselijk woord voor 'janet', dat door de gemeenschap als geuzennaam wordt gebruikt.

Inhoud syndiceren