holebi's

Wat betekent stijging meldingen holebifobie?

Het aantal gevallen van holebifobe discriminaties in België is verdubbeld tussen 2011 en 2015, schreef La Dernière Heure op 11 oktober. De cijfers werden verstrekt door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Arc-en-Ciel Wallonie maakt een analyse.

Lees verder op zizo-online.

Anti-homodemonstratie tijdens Tour de France

De Franse actiegroepering 'Hommen' heeft laten weten dat het de komende tijd het protest tegen de invoering van het homohuwelijk in Frankrijk zal intensiveren. Afgelopen zondag werd de finale van het tennistoernooi van Roland Garros nog verstoord en werden uiteindelijk twaalf demonstranten opgepakt. Hommen heeft het, volgens hun eigen Facebookpagina, nu gemunt op de Tour de France.

Didier Reynders tevreden met afloop voor landgenoot in Oeganda.

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden dat de procedure tegen Steven Dhont zonder gevolg werd geseponeerd door de Oegandese politie. Onze landgenoot werd in Oeganda aangehouden wegens homoseksualiteit en zijn paspoort werd in beslag genomen.

Onze ambassade in Oeganda verleende hem consulaire bijstand. Vandaag besloot de politie om hem niet te vervolgen en gaf hem zijn paspoort terug. Hij kan nu het land verlaten als hij dat wil.

Priester steelt geld voor homoseks.

Een Italiaanse priester is begin deze week per direct uit zijn ambt gezet nadat bekend werd dat hij enkele duizenden euro's had gestolen. De priester, van wie de naam niet bekend is gemaakt, roofde het geld uit een geldkistje dat hem in bewaring was gegeven door een nonnenklooster in de noordelijke provincie Belluno. Het gestolen geld zou de geestelijke hebben uitgegeven aan homoseks.

Obama wil einde aan ontslag omwille van homoseksualiteit in 29 staten

President Obama heeft een campagne nieuw leven ingeblazen die het onmogelijk moet maken om werknemers te ontslaan omdat ze homo of lesbisch zijn. In 29 staten is het vandaag de dag nog mogelijk om werknemers te ontslaan als de werkgever erachter komt dat hij of zij homoseksueel is.

1478 meemoeders erkend in België in 2015

De FOD Justitie komt met de eerste cijfers over de erkenning van meemoeders sinds de vereenvoudigde erkenning van meemoeders in 2015 in werking trad. Daaruit blijkt dat 1478 vrouwen zich in 2015 als meemoeder lieten erkennen.
Lees verder op zizo-online.

 

 

Politieauto in regenboogkleuren tegen homohaat

De politie van het Engelse Manchester heeft onlangs een auto uit het bestaande wagenpark geheel in regenboogkleuren laten uitvoeren. De regenboogauto zal de komende weken aandacht vragen voor het toenemende geweld tegen homoseksuelen in de regio Manchester en meerijden tijdens de Gay Pride die op zaterdag 23 augustus wordt gehouden.

'Euphoria' van Loreen op 1 in Homo Top 100 2014

Euphoria', het lied waarmee de Zweedse Loreen Talhaoui in 2012 het Eurovisiesongfestival won, staat op 1 in de Homo Top 100 van 2014. Ze wint van 'Rise Like A Phoenix', waarmee Conchita Wurst dit jaar het ESF won. Op drie staat 'Dancing Queen' van ABBA.
Inhoud syndiceren