holebi's

Roeselare krijgt nieuw homocafé: Angelino's.

Roeselare heeft op zaterdag een nieuwe homobar: Angelino's in Lounge Club. "Het is altijd mijn droom geweest om een gaybar te openen", vertelt uitbater Angelino Vandamme in de Krant van West-Vlaanderen.

Eurocommissaris Karel De Gucht boycot hotels van sultan Brunei.

Europees commissaris voor Handel Karel De Gucht boycot de hotels van de sultan van Brunei, omdat die de onder meer homofobe sharia invoert in zijn land. De Gucht zal niet meer in hotels van de Dorchester Collection logeren.

Holebifoon lanceert nieuwe stigma doorbrekende hiv-campagne

Hiv-campagne çavaria, jongen toont glas met pilletjes bij het toasten met vrienden, maar op de i-Pad zit dit eruit als een glas gevuld met drank

Dubbelexpo over eerste Vlaamse homoseksuele auteur Georges Eekhoud

Het Letterenhuis en de Antwerpse Erfgoedbibliotheek organiseren vanaf 27 juli een uitgebreide expo over Georges Eekhoud die onder andere inzoomt op zijn homoseksualiteit. Toen Eekhoud in zijn Franstalige roman 'Escal-Vigor' (1899) een homoseksuele verhouding tussen een graaf en een jonge boer in beeld bracht, kreeg hij in 1900 prompt een proces aan zijn broek.

Rob Tielman blogt: Mijn eerste vriendje (2)

In de tweede helft van november 2016 verschijnt bij uitgeverij de Papieren Tijger in Breda  mijn boek met levensherinneringen: "Humanisme als zelfbeschikking". Ik plaats hieronder de voorpublicatie die het meest bekeken is.

NIJMEGEN ZOMER 1965

David Kato Vision & Voice Award wordt weldra uitgereikt

Op 14 februari wordt de DAVID KATO VISION & VOICE AWARD voor de eerste keer uitgereikt tijdens de Teddy Awards in Berlijn. De prijs beloont personen die zich moedig inzetten voor gelijke rechten van holebi’s, transgenders en interseksuelen, vooral als die personen werken in een omgeving waar ze worden geconfronteerd met afwijzing, uitsluiting, isolement en vervolging.

Eerste homoseksuele burgemeester in Mexico

In de Mexicaanse stad Fresnillo is voor het eerst een openlijk homoseksuele burgemeester benoemd. De geaardheid van Benjamin Medrano werd een thema toen de oppositie het tegen hem wilde gebruiken tijdens de afgelopen verkiezingscampagne in de conservatieve staat Zacatecas.

Eerste trailer van film The Imitation Game over leven Alan Turing

The Weinstein Company heeft de eerste trailer van The Imitation Game vrijgegeven. Benedict Cumberbatch voert de cast aan en wordt omringd door talent zoals Keira Knightley, Mark Strong en Charles Dance. De film gaat over de beroemde homoseksuele Britse wiskundige Alan Turing (1912-1954).
Inhoud syndiceren