holebi's

Rob Tielman blogt: 85. Zoenende voetballers.

VN-veiligheidsraad bespreekt voor het eerst homorechten

NEW YORK, 25 augustus 2015 ( IPS ) —
De VN-Veiligheidsraad, wiens eerste mandaat is het handhaven van internationale vrede en veiligheid, heeft gisteren (maandag) voor het eerst achter gesloten deuren gesproken over de rechten  van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LGBT).

Amsterdam krijgt eigen bearpride

Volgend jaar gaat er in Amsterdam voor de eerste keer een Bearpride door. Van 20 tot 23 maart 2014 gaan er doorheen de hele stad verschillende activiteiten door.
Het is de bedoeling dat de Bearpride een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

Wedstrijd: Win een duo-ticket voor Walking on Sunshine

Vanaf volgende week is de musical Walking on Sunshine te zien in de Belgische bioscopen. Gaylive heeft duotickets voor deze musical boordevol met muziek uit de eighties.

Anti-homodemonstratie tijdens Tour de France

De Franse actiegroepering 'Hommen' heeft laten weten dat het de komende tijd het protest tegen de invoering van het homohuwelijk in Frankrijk zal intensiveren. Afgelopen zondag werd de finale van het tennistoernooi van Roland Garros nog verstoord en werden uiteindelijk twaalf demonstranten opgepakt. Hommen heeft het, volgens hun eigen Facebookpagina, nu gemunt op de Tour de France.

Taiwan laat transgenders van wettelijk geslacht veranderen zonder operatie

Taiwanese transgenders kunnen binnenkort wettelijk van geslacht veranderen zonder enige vorm van transitie. Dat heeft het Taiwanese ministerie van Gezondheid en Welzijn beslist.

Waar kunnen homo's trouwen?

Ook al kunnen homo's in steeds meer landen met elkaar in het huwelijksbootje stappen, het homohuwelijk blijft wereldwijd omstreden. Afgelopen week voerden Engeland en Wales het homohuwelijk in, vannacht zijn de eerste stellen getrouwd. Schotland volgt in 2014. Waar ter wereld kunnen mensen van het gelijke geslacht trouwen?

Verdubbeling anti-LHBT-geweld in Nederland

COC Nederland wil stevige maatregelen van minister Ivo Opstelten (Veiligheid) tegen anti-LHBT-geweld. Dat schrijft de belangenorganisatie op haar website. Volgens een politierapport is het aantal meldingen van LHBT-discriminatie bijna verdubbeld. Het COC spreekt maandag 12 mei met de minister.

Pinx LGBT-filmfestival van 22 tot 25 januari 2015 mikt op Scandinavië

Pinx, het LGBT-filmfestival van Sphinx in Gent, loopt van 22 tot 25 januari. Er zijn vier Belgische premières. Thema dit jaar is Scandinavië.

Meer op zizo-online
www.sphinx-cinema.be

Inhoud syndiceren