holebi's

Sovjet-propaganda in regenboog thema

Een anonieme blogger heeft propaganda van de Sovjet-Unie vanonder het stof gehaald en zodanig bewerkt dat het lijkt alsof er gestreden wordt voor meer holebi-rechten.

Europees Hof Rechten van de Mens: samenlevingscontract niet alleen voor hetero's

Samenlevingscontracten, burgerlijke partnerschappen of civil unions mogen niet uitsluitend gericht zijn op heterokoppels. Dat stelt het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM). Het wijst Griekenland terecht.

Egypte: 26 mannen opgepakt in homosauna zondag al voor de rechter

26 aanwezigen in een homosauna in de Egyptische hoofdstad Caïro verschijnen zondag al voor de rechter. Ze werden op 7 december opgepakt en worden beschuldigd van losbandigheid.
De arrestatie werd sterk gemediatiseerd.

Volledige artikel op zizo-online
 

Lesbiennes op Lesbos “wel gedoogd, niet aanvaard”.

De anti-homowetten van Poetin, gevangenisstraffen voor homoseksuelen in Oeganda, gaybashing in onze steden: homofobie is de laatste jaren nauwelijks uit het nieuws geweest. Maar op het Griekse eiland Lesbos kunnen lesbiennes nog ongestoord uitdrukking geven aan hun seksuele geaardheid.

80.000 deelnemers voor 18de Belgian Pride

80.000 mensen hebben deelgenomen aan de parade van de Belgian Pride, deze middag in Brussel. 10.000 meer als vorig jaar, aldus toerismedienst VisitBrussels. Net voor de start werden Michiel Vanackere en Marleen van Oortmarssen uit hun kooi bevrijd.

De Pride stond in het teken van 10 jaar homohuwelijk in België en van holebigezinnen.

15 jaar holebihuwelijk in België

Bij wet van 13 februari 2003 stelde België als tweede land ter wereld het huwelijk open voor holebi’s. Daarmee werd het in ons land mogelijk voor twee mannen of twee vrouwen om met elkaar te trouwen. Er was niet alleen de erkenning van de relaties tussen personen van hetzelfde geslacht, maar het werd plots ook mogelijk om die liefde echt officieel te maken via een huwelijk. En dat is toch nog wel next level.

Lees verder op zizo-online.

Afrikaanse Mensenrechtencommissie wil meer tolerantie voor holebi's en transgenders

De Afrikaanse Commissie voor Mensen- en Volkenrechten (ACHPR) heeft een resolutie aangenomen waarin het lidstaten oproept mensen (beter) te beschermen omwille van seksuele geaardheid of genderidentiteit. 

Çavaria voert actie aan stations

Naar aanleiding van wereldaidsdag op 1 december voert de Vlaamse holebi- en transgenderkoepel Çavaria vrijdagmorgen actie aan verschillende Vlaamse stations.In zes stations worden stickers uitgedeeld waarmee mensen kunnen aangeven dat ze solidair zijn met personen met hiv en dat ze openstaan voor hun verhaal.
Inhoud syndiceren