holebi's

Obama roept juni uit tot Gay Pride-maand

President Barack Obama heeft vrijdag met een proclamatie de maand juni uitgeroepen tot 'Maand van de Gay Pride'. In een verklaring op de site van het Witte Huis schrijft Obama dat hij achter iedereen staat die zich inzet voor de rechten van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders.

Rob Tielman blogt: Is homo/lesbische gezichtsherkenning gevaarlijk?

De Pools/Amerikaanse onderzoeker Kosinski, verbonden aan de Stanford University in Californië, zegt een computerprogramma te hebben ontwikkeld waardoor homoseksuele vrouwen en mannen in negen van de tien gevallen als homo of lesbisch herkend zouden worden. In blogbericht 72 heb ik aangetoond dat veel onderzoek rond homoseksualiteit onwetenschappelijk, onethisch en zelfs gevaarlijk is. Is dat in geval ook zo? En waarom?

Misleidend onderzoek rond homoseksualiteit

Solidariteitsmars voor slachtoffers van homofoob en transfoob geweld.

Een 250-tal personen zijn voor de solidariteitsmars voor de slachtoffers van homofoob en transfoob geweld door Brussel getrokken. De mars is een initiatief van Fondation Jarfi, çavaria, Rainbowhouse Brussels en Arc-en-Ciel Wallonie, in samenwerking met Rainbow Cops Belgium. De mars vindt plaats in het kader van het PrideFestival.

Lees verder op zizo-online.

LGBT-organisaties bezorgd om recente homofobe agressies in Nederland

Naast de homofobe agressie tegen een 46-jarige homobarman in Amsterdam en die tegen een 53-jarige treinbegeleider uit Den Haag, werd er op 25 januari ook nog een 21-jarige homo aangevallen en overvallen in Amsterdam.

Lees verder op zizo-online.

15-jarige homo in elkaar geslagen in Boom bij Antwerpen.

Opnieuw is er een homo in elkaar geslagen. Dit keer gaat het om een 15-jarige. De feiten speelden zich af in Boom in de provincie Antwerpen. Enkele verdachten zitten op dezelfde school als het slachtoffer, die ondertussen niet meer naar school durft te gaan. De politie zegt dat het niet vast staat dat het om homofobie gaat, het slachtoffer is zeker van wél.

Britse overheid weigert 59.000 homo's gratie te verlenen.

Een voorstel om ruim 59.000 mannen gratie te verlenen, omwille van het feit dat ze in de jaren voor 1960 werden veroordeeld voor hun homoseksuele geaardheid is zopas verworpen door de Britse overheid.
Inhoud syndiceren