holebi's

Zeldzaam publiek protest voor homorechten in China.

Xiang Xiaohan, een 19-jarige homorechtenactivist uit de Chinese provincie Hunan, heeft de overheid van Hunan voor de rechter gesleept. Het is een zeldzame vorm van publiek protest voor homorechten die zelfs de media die als spreekbuis voor de overheid dienen niet in de doofpot staken.

Acties op Internationale Vrouwendag

Op woensdag 8 maart, internationale vrouwendag, roepen feministen wereldwijd op om fysiek of virtueel in staking te gaan voor de ‘International Women’s Strike’. Onder het motto ‘Solidarity is our weapon’ gaan zowel vrouwen als alle andere genderidentiteiten daarnaast protesteren tegen het huidige sociale, wettelijke, politieke, morele en verbale geweld tegen vrouwen wereldwijd.

Lees verder op zizo-online.

Conchita Wurst sluit Antwerp Pride af

Conchita Wurst, die afgelopen zaterdag nog het Eurovisie Songfestival won met ‘Rise Like a Phoenix’, komt op 10 augustus opnieuw naar ons land voor een gratis optreden op het slotevenement van Antwerp Pride. Het optreden lag al langer vast.

Documentaire over oude LGBT-homevideo's zoekt geld voor afwerking

Reel In The Closet', een Amerikaanse documentaire over en met oude homevideo's van holebi's en transgenders, zoekt fondsen via crowdfunding.

Duitsland introduceert overmorgen derde geslacht 'X' op geboorteaktes

Overmorgen 1 november is het zover: dan kunnen Duitse ouders voor nieuwgeborenen niet alleen kiezen voor mannelijk of vrouwelijk, maar ook voor X. Voor kinderen bij wie het geslacht (nog) niet duidelijk is.

True Blood acteur gaat naakt op de Zuidpool.

Wat doe je als je op de Zuidpool bent? Als je Alexander Skarsgard bent dan ga je naakt poseren voor een Instagram-foto die in geen tijd viraal zal gaan.
Inhoud syndiceren