Nieuws

Studie- en ontmoetingsdag “Afrikaanse LGBT asielzoekers in België”

Dé LGBT-verhalen van 2013 wereldwijd

Welke verhalen, welke thema's domineerden 2013 voor LGBT's buiten België? Welke onderwerpen kregen veel weerklank in de media? Wat gaan onthouden, maar wat gaan we misschien ook snel vergeten?

Homohuwelijken

Australië: Janet Rice in homohuwelijk omdat echtgenote transvrouw is

Pas verkozen senator Janet Rice (Australische Groenen) is "erg trots" op haar echtgenote Penny. Penny is als man geboren en begon de transitie 11 jaar geleden. Het koppel is 28 jaar getrouwd.

'Liefde in oorlog' van Theater VREAK brandend actueel

Theater VREAK brengt in samenwerking met de Vrienden van Fort van Breendonk en Het Fort van Breendonk Memorial 'Liefde in oorlog'.

'Liefde in oorlog' vertelt het verhaal van Jean, Philippe en Sara. Ze wonen in Parijs tijdens de Tweede Wereldoorlog en hun liefde voor elkaar is allesbehalve evident. ZiZo interviewde Wim Morbée, Lydia Smet en Herbart Beyers over het toneelstuk en het Fort van Breendonk.
Lees verder op zizo-online.

Politie Gent registreerde afgelopen jaar 13 homofobe incidenten

De politie van Gent heeft tussen november 2012 en september 2013 dertien incidenten geregistreerd waarbij homofobie een rol speelt. Dat maakte de politie zelf bekend. Bij 7 van de 13 incidenten werd het slachtoffer geslagen.

Rob Tielman blogt: Het falen van het zwart-wit-denken

De intocht van Sinterklaas op 17 november 2018 leidde in een aantal Nederlandse steden tot ernstig geweld. Hoe heeft een vrolijk kinderfeestje in enkele jaren tot steeds meer geweld kunnen leiden? En geeft Friesland het goede voorbeeld om er iets aan te doen?

Divagedrag tegen Zwarte Piet werkt averechts

Rob Tielman blogt: Waarom memoires?

Hieronder staat de concept-inleiding voor mijn boek met homoseksuele en humanistische levensherinneringen dat oktober 2016 zal verschijnen. In mijn vorige blogbericht gaf ik een overzicht van de voorpublicaties die al verschenen zijn in mijn blog. In de onderstaande concept-inleiding leg ik uit waarom ik aan het beoogde boek ben begonnen. Mogelijke vragen en/of opmerkingen kunnen aan mij gestuurd worden via robtielman46@gmail.com.

Transvrouw in 2018 kandidaat bij Russische presidentverkiezingen

Masha BastMasha Bast, een transvrouw die advocate is bij de Association of Russian Lawyers for Human Rights, is kandidaat bij de Russische presidentverkiezingen in 2018. Ze haalde onlangs het nieuws door haar coming-out als biseksuele transvrouw.

Casa Rosa en Stad Gent vierden renovatie van grootste Vlaams regenbooghuis

De verbouwingen van Casa Rosa zijn afgerond en er werd een regenboogelement op de gevel van het gebouw aangebracht. Dat vieren Casa Rosa, het Oost-Vlaamse regenbooghuis, en de Stad Gent. Iedereen was welkom op 1 oktober voor de inhuldiging van het regenboogelement, met live pianomuziek, dj’s, een expo rond 40 jaar holebi- en transgenderbeweging en een rondleiding in het gebouw.
Lees verder op zizo-online.
Inhoud syndiceren