Nieuws

Studie- en ontmoetingsdag “Afrikaanse LGBT asielzoekers in België”

Megaregenboog in Warschau ontmanteld

De bijzonder grote regenboog in hartje Warschau is ontmanteld. Het kunstwerk van Julita Wójcik is, was, controversieel. Het werd tussen de installatie in 2012 en nu zeven keer vernield.
Lees verder op zizo-online.

Poetin: geen straf voor LGBT-acties tijdens Olympische Spelen Sotsji en Tsjaikovski was homo

Deelnemers en bezoekers van de Olympische Spelen in Sotsji die aan homopropaganda doen, zullen niet worden bestraft. Dat heeft Russisch president Vladimir Poetin (Verenigd Rusland) gezegd in een interview met AP.

Rusland bestraft homopropaganda - het promoten van en informeren over LGBT-issues - met boetes. Daarvoor moeten olympiërs dus niet vrezen. Maar Poetin wil ook geen gay prides.

Fotoboek: het geheime leven van homo’s en lesbo’s

Er is een fotoboek verschenen met portretten van gays en lesbiennes uit een tijd dat zij niet openlijk voor hun liefde konden uitkomen: The Invisibles, Vintage Portraits of Love and Pride. Het zijn ontroerende foto’s die een heel verhaal vertellen.

Transgenders plannen betoging in Gent

Een groep transgenders heeft het initiatief genomen om zaterdag 19 oktober een betoging te houden in Gent. Ze verzetten zich tegen transfobie en discriminatie van transgenders.

Vacature onderzoeksproject: Seksuele diversiteit op het kleine scherm

Een interessante vacature, een leuke omgeving, en samenwerken met fijne mensen.
Het FWO-project 'Seksuele diversiteit op het kleine scherm' is het eerste onderzoek omtrent de socioculturele rol van holebi- en transgenderrepresentaties in Vlaamse televisiefictie.
Deze vacature is voor een voltijds onderzoeksmedewerker/doctoraatsbursaal aan de UGent - vakgroep communicatiewetenschappen.

Meer info vind je hier.

LGBT-activisten & ILGA voorgedragen voor Nobelprijs voor de Vrede

Sunil Babu Pant (foto) de Nepalese activist die zich inzet voor holebi’s en transgenders, zit bij de 278 genomineerden voor de Nobelprijs voor de Vrede dit jaar.
Inhoud syndiceren