Nieuws

Gratis film op zolder : I love you Philip Morris

Deze week is het weer zo ver: Gratis film op zolder, I love you Philip Morris. Een grappige homokomedie met Jim Carey.
Kom je ook?
Zaterdag 15/12 om 20u op de Zolder.
Dit is een gratis event, geen inschrijvingen/tickets.

Dag van de Vrijwilliger

Een dikke dankjewel aan alle vrijwilligers die zich inzetten om Het Roze Huis draaiende te houden.
Jullie zijn van onschatbare waarde! ✨ Fijne internationale dag van de vrijwilliger.
#ivd2018

Tachtig tinten. Genderidentiteit en seksuele diversiteit in woonzorgcentra

De werkgroep Janus van Het Roze Huis sensibiliseert en informeert al enige jaren woonzorgcentra over de noden van oudere holebi's en transgenders en over het creëren van een veilige omgeving voor holebi's en transgenders binnen WZC.

Binnenkort gaat ook de eerste studiedag rond seksuele en genderdiversiteit binnen woonzorgcentra door!
Meer informatie.

Proces Ihsane Jarfi: levenslang en 30 jaar voor homofobe moord

Eric Parmentier (36), Jérémy Wintgens (30) en Mutlu Kizilaslan (31) hebben levenslang gekregen voor dehomofobe moord op Ihsane Jarfi (32) in 2012. Jonathan Lekeu (25) kreeg een celstraf van 30 jaar.

Het viertal werd maandag schuldig bevonden aan de dood van Jarfi, met homofobie als verzwarende omstandigheid. Hij  werd daarmee in ons land de eerste officiële dode als gevolg van homohaat. Pas sinds 2006 is het gerecht verplicht homofobe moorden als zodanig te registreren.

Zoenende mannen te zien tijdens openingsmatch WK in Rusland

Tijdens de openingswedstrijd op het WK in Rusland was via augmented reality een grote supportersvlag te zien met een kussend homokoppel met op hun wangen de vlaggen van Rusland en Saoedi-Arabië. Het was een initiatief van het Zweedse kledingmerk Björn Borg.

Mugabe belooft hel op aarde voor homoseksuelen als hij verkiezingen wint

De president van Zimbabwe, Robert Mugabe, belooft dat homo’s en lesbiennes in de gevangenis zullen vliegen en wegrotten, als zijn partij de komende verkiezingen wint. Als de Zanu partij wint zal hij de wetten in die zin aanpassen want volgens Mugabe zijn de huidige wetten die worden toegepast op kinderverkrachters, sodomieten en pedofielen te licht.

Marokkaanse homo’s varen mee op Gay Pride Amsterdam.

In Marokko staat een jarenlange celstraf op homoseksuele handelingen. Toch vaart een groep homo’s uit dat land mee tijdens de Canal Parade in Amsterdam. Het is voor het eerst dat een Marokkaanse boot meevaart.
Inhoud syndiceren