Nieuws

VACATURE: Zakelijk verantwoordelijke m/v/x Het Roze Huis - çavaria Antwerpen.

Om de organisatie te versterken zijn we op zoek naar een zakelijk coördinator.
Heb je een groot organisatietalent en probleemoplossend vermogen dan is deze job iets voor jou.
Lees verder.

VACATURE Inhoudelijk verantwoordelijke m/v/x

Sinds 1995 vormt Het Roze Huis - çavaria Antwerpen een fijne ontmoetingsplaats en hét informatiepunt voor holebi's en transgenders in de stad en provincie Antwerpen. Met een eigen werking en meer dan dertig aangesloten holebi- en transgenderverenigingen vervult Het Roze Huis een belangrijke rol binnen het leven van holebi’s en transgenders in Vlaanderen. Gedragen door vele vrijwilligers streeft de organisatie naar een breder maatschappelijk draagvlak en bevordert het Huis de emancipatie. Het Roze Huis gaat de dialoog aan met minder voor de hand liggende groepen in de maatschappij: mensen met een etnisch-cultureel diverse achtergrond, ouderen, scholieren, … en wil ook bij hen het holebi- en transgenderthema bespreekbaar maken. Hiervoor werken we samen met de lokale overheden.

Kom jij ons Huis versterken als inhoudelijke verantwoordelijke?
Lees verder

Volksgezondheid Schotland lekt gegevens 86 transgenders

NHS Scotland, de nationale gezondheidsdienst in Schotland, heeft de gegevens van 86 transgenderpatiënten openbaar gemaakt door hun e-mailadressen in de 'aan'-balk te plaatsen in plaats van in het onzichtbare 'bcc'.

Russische journalist beboet onder antihomowet

Enkele dagen voor de Olympische Winterspelen in Sochi van start gaan krijgt Rusland opnieuw kritiek te verduren van mensenrechtenactivisten nadat een Russische journalist een geldboete kreeg opgelegd wegens 'homopropaganda'.

Antwerp Queer Arts Festival in ban van religie, gender en seks

Antwerp Pride staat dit jaar in het teken van het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Dat uit zich vooral in de kunstzinnige activiteiten van Antwerp Queer Arts Festival (AQAF).

Lees verder op zizo-online.

5 jaar geleden werd de Holebifederatie herdoopt tot Çavaria

Vijf jaar geleden, op 25 juni 2009 werd tijdens het Pink Power-toekomstcongres Çavaria gelanceerd als nieuwe naam voor de Holebifederatie, die daarvoor Federatie Werkgroepen Homoseksualiteit heette.
De naamsverandering drong zich op om de inclusie van transgenders in de werking van de koepel weer te geven.
Inhoud syndiceren