Nieuws

Studie- en ontmoetingsdag “Afrikaanse LGBT asielzoekers in België”

De Holebibib nodigt iedereen uit voor de 2de LITERAIRE APERO

De Holebibib van Het Roze Huis nodigt iedereen voor de 2de LITERAIRE APERO op zaterdag 2 september.
Wat gaan we precies doen?
We starten om 16u met een drankje en een hapje. Daarna gaan we aan de slag met… boeken. Breng je favoriete LGBTQ-boek mee en lees ons daaruit een sprekende pagina voor. Vertel ons voor je begint te lezen waarom je dit boek gekozen hebt. Nadien bespreken we het samen.
Als je wil meedoen, denk dan hieraan:
- Je neemt maximum 10 minuten voor je voorstelling.
- Je boek is Nederlandstalig (mag dus ook vertaald zijn uit een andere taal)
- Je boek heeft een LGBTQ-thema of een LGBTQ-personage

IDAHOT: geweld tegen holebibetogers in Georgië en Sint-Petersburg

Betogingen tegen homofobie in Sint-Petersburg (Rusland) en Tbilisi (Georgië) werden ontvangen door gewelddadige tegenbetogers. De LGBT's manifesteerden op de Internationale Dag Tegen Homo- en Transfobie.

Deze verzekeraar komt met een hartverwarmende LGBT-campagne

De Amerikaanse verzekeringsmaatschappij AllState is een nieuwe reclamecampagne gestart waarin ze zich specifiek richten op gays. In een fraai tekenfilmpje maken de Amerikanen kennis met het thema ‘Out Holding Hands’.

Minister Smet en Çavaria presenteren educatieve map voor lager onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet en çavaria hebben in Anderlecht een educatieve map voor het lager onderwijs gepresenteerd: 'Er was eens… een regenboog: Diversiteit in de klas'.

Kunnen homokoppels straks zelf een kind baren?

Homomokoppels zouden samen een kind kunnen baren, beweert dr. Tony Perry van de Universiteit van Bath. Hij noemt het experiment zelf "speculatief".
Lees verder op zizo-online.

 

14/12 - Eric Kollen en Thomas Keulemans lezen.

Thomas Keulemans vertelt over zijn debuutroman "Kwaad Bloed”, een sterk autobiografische verhaal over een jongeman die worstelt met zijn identiteit. Thomas schrijft ook over het dubbelleven dat hij voor zijn coming-out al een tijdje leidde, en over de driehoeksverhouding waar hij in belandde. Hij leest enkele aangrijpende passages uit het boek voor en beantwoordt al jullie vragen.

Onderzoek naar homofobie in bedrijfsleven

Bij de Brusselse universiteit ULB loopt nog altijd een onderzoek naar homofobie in het bedrijfsleven. Dit onderzoek mikt uitsluitend op LGBT-personen die een baan hebben of werkzoekend zijn. Het is op een gepersonaliseerde wijze opgesteld om de eigenheden van elke doelgroep (homo's, lesbiennes, biseksuele en transgender personen) te respecteren.

Popi Café stopt.

Antwerpen verliest opnieuw een holebihorecazaak. Popi Café in Antwerpen. Dat schrijven de uitbaters op Facebook. "Beste Klanten, helaas moeten wij U meedelen dat wij de verdere uitbating van Popi Café stoppen", klinkt het.

Antwerp Pride gaypride verwelkomt 43 groepen

In de Antwerp Pride optocht op 9 augustus nemen 43 groepen en organisaties deel. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt. De optocht verloopt langs hetzelfde parcours als vorig jaar.
Inhoud syndiceren