Nieuws

Studie- en ontmoetingsdag “Afrikaanse LGBT asielzoekers in België”

De Roma en het Roze Huis presenteren: Una mujer fantástica.

De transseksuele Marina en haar twintig jaar oudere vriend Orlando zijn verliefd, gelukkig en bezig een gezamenlijke toekomst op te bouwen. Maar wanneer hij plotseling overlijdt is het leven zoals Marina dat kende voorbij. Tijd om te rouwen wordt haar niet gegund. Zowel de doctoren als zijn familie zijn argwanend over haar exacte rol bij zijn dood. Terwijl er een onderzoek wordt gestart, sluit zijn familie - die de relatie nooit heeft geaccepteerd - haar volledig buiten. Ze is niet welkom op de begrafenis en wordt zijn appartement uitgezet. Marina laat zich echter niet zomaar buitenspel zetten en vecht voor haar recht om zichzelf te kunnen zijn.

Docu-debat : Pink camouflage

In de context van de "War on terror" wordt de LGBTQIA-strijd dikwijls misbruikt. Een andere seksuele geaardheid dan heteroseksualiteit zou "niet thuishoren" in een Arabische wereld of in de context van het Midden-Oosten en hier in ons "vrije westen" staan we al veel verder in de bevrijding, toch?

"Pink camouflage" geeft een blikverruimende kijk op de strijd van de LGBTQIA-bewegingen door verschillende activisten uit Libanon en België aan het woord te laten.
De docu wordt ingeleid door de regisseur, Sarah Bracke, Professor in de sociologie van gender en seksualiteit aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is ook activiste en filmmaakster.

Na de docu volgt er een paneldebat met mogelijkheid voor het publiek om vragen te stellen. #Sprekers zijn;

▫️ Sarah Bracke (Professor en regisseur van de docu)
▫️ Fourat Ben Chikha (voormalig medewerker Cavaria)
▫️ Klaartje Van Kerckem (VZW Merhaba)
▫️ Walter Antonio Andino Midence (Movement X)

#Programma
20:00 Inleiding en toelichting van de docu door Sarah Bracke
20:15 Vertoning van de docu "Pink Camouflage"
21:15 Paneldebat en Q&A met het publiek

#Reservatie: uitsluitend via het contactformulier op de website van Movement X: http://www.movementx.org/contact-us.html

#Toegang: vrije bijdrage

Dit event is mogelijk dankzij de volgende partners: Movement X, Merhaba vzw, Motief vzw.

Frans president François Hollande verdedigt homohuwelijk

President van de Republiek François Hollande (PS) countert de oproep van voorganger en mogelijk toekomstig concurrent presidentsverkiezingen Nicolas Sarkozy (UMP) om die wet die het homohuwelijk regelt, af te schaffen.

HRH - Nieuwjaarsreceptie 2015 - Extra Foto&Film

Patrick Opdebeeck bezorgde ons nog wat beeldmateriaal.

[video:https://www.flickr.com/photos/63090349@N08/sets/72157650475453542/width:520 height:405 align:left autoplay:1/0]
 

Homo's kleuren Amsterdam Centraal roze


Toeristen keken raar op toen ze maandag deze bonte verzameling reizigers aantroffen op Amsterdam Centraal. Vanuit de hoofdstad vertrok een kleurrijke stoet naar Tilburg.

Bron: yahoo.nieuws
 

Inhoud syndiceren