Nieuws

Studie- en ontmoetingsdag “Afrikaanse LGBT asielzoekers in België”

Rusland: Amnesty International maakt zich zorgen.

Amnesty International maakt zich niet alleen zorgen over de rechten van homo's tijdens de komende Winterspelen in Rusland, maar ook over andere mensenrechten in het hele land. De organisatie is vooral bang dat het Kremlin de duimschroeven aandraait als de Spelen zijn afgelopen en de aandacht van de buitenwereld wegebt.

Obama speecht pro, Mugabe contra LGBT-rechten

Tijdens de zeventigste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York heeft Amerikaans president Barack Obama zich uitgesproken pro LGBT-rechten. Zijn ambtsgenoot uit Zimbabwe Robert Mugabe trok dan weer van leer tegen LGBT-rechten.
Lees verder op zizo-online.

President Oeganda heeft 'Jail The Gays'-antihomowet nog niet getekend

Ondanks verschillende berichten in die richting, heeft Oegandees president Yoweri Museveni de fameuze 'Jail The Gays'-wet nog niet bekrachtigd. Plaatselijke holebiactivisten zijn niet zeker dat hij de wet gaat tekenen.

Antwerp Pride 2018 in het teken van identiteit

De vzw Antwerp Pride hield in de pop-upbar Operaplein 1 een nieuwjaarsreceptie. Voorzitter Bart Abeel stelde het thema van 2018 voor: identiteit.

Lees verder op zizo-online.

Deze Vlaamse en Brusselse holebi's werden verkozen.

Welke kandidaten die openlijk holebi zijn werden zondag verkozen? Er deden een heleboel holebi's mee aan de verkiezingen, maar niet iedereen stond op een verkiesbare plaats.

Raakten wel verkozen: Piet De Bruyn (N-VA), Lorin Parys (N-VA), Jelle Engelbosch (N-VA), Els Robeyns (sp.a) en Rob Beenders (sp.a) zijn verkozen voor het Vlaams Parlement.

Proces Ihsane Jarfi: levenslang en 30 jaar voor homofobe moord

Eric Parmentier (36), Jérémy Wintgens (30) en Mutlu Kizilaslan (31) hebben levenslang gekregen voor dehomofobe moord op Ihsane Jarfi (32) in 2012. Jonathan Lekeu (25) kreeg een celstraf van 30 jaar.

Het viertal werd maandag schuldig bevonden aan de dood van Jarfi, met homofobie als verzwarende omstandigheid. Hij  werd daarmee in ons land de eerste officiële dode als gevolg van homohaat. Pas sinds 2006 is het gerecht verplicht homofobe moorden als zodanig te registreren.

'Skai Blue' toont de zoektocht naar liefde van een homo vluchteling

Woensdag organiseerde Guido Verelst een eerste benefietavond voor zijn kortfilm 'Skai Blue'. Cultuurminnende holebi's en hetero's kwamen horen hoe het project loopt.

Guido Verelst en productiehuis Skladanowsky filmen in februari 2017 'Skai Blue', een kortfilm over de homoseksuele Simon (Adams Mensah) uit Kameroen. Hij zoekt asiel in België. Simon ontmoet online Tom (Steven Van Watermeulen). Meer dan over vluchtelingen, gaat 'Skai Blue' over de zoektocht naar liefde, affectie, tolerantie en aanvaarding.

Solidariteitsactie in Brussel met LGBT's in Egypte

Woensdagnamiddag organiseert Omnya in Brussel een solidariteitsbetoging met holebi's en transgenders in Egypte. Homoseks is in Egypte niet verboden, maar politie en gerecht zoeken stokken om mee te slaan. Homo's worden dan beschuldigd van ontucht.

Jaouad Alloul: "Ik heb voor mijn eigen leven gekozen"

Jaoud Alloul (30) vertelt tegen Invisible Cities hoe het is om homo en Marokkaan te zijn en over hoe hij zelf besliste het ouderlijk huis te verlaten. Jaouad werd bekend door zijn deelname aan 'The Voice van Vlaanderen'.

Lees verder op zizo-online.

Inhoud syndiceren