Nieuws

Shakespeare en wat we gaan aanvangen met die ‘strangers’

Wat doet het oudste voetballied ter wereld in een muziektheaterstuk over een transvrouw en een vluchteling? Je kan het ontdekken tijdens de voorstelling van ‘Het Kanaal’ in Rataplan, Antwerpen op 18 en 19 februari. Auteur Gaea Schoeters en actrice Katelijne Verbeke geven ons alvast wat meer tekst en uitleg.
Lees verder op zizo-online.

VACATURE: Zakelijk verantwoordelijke m/v/x Het Roze Huis - çavaria Antwerpen.

Sinds 1995 vormt Het Roze Huis - çavaria Antwerpen een fijne ontmoetingsplaats en hét informatiepunt voor holebi's en transgenders in de stad en provincie Antwerpen. Met enerzijds een eigen werking en anderzijds meer dan dertig aangesloten holebi- en transgenderverenigingen vervult Het Roze Huis één van de belangrijkste rollen binnen de Vlaamse holebi- en transgendergemeenschap. Gedragen door vele vrijwilligers werkt de organisatie aan een breder maatschappelijk draagvlak voor holebi-, trans- en genderthema´s en bevordert ze de emancipatie van holebi´s en transgenders in de provincie Antwerpen.

Om de organisatie te versterken, zijn we op zoek naar een zakelijk coördinator.
lees verder

Opnieuw meer dossiers over homofobie bij Gelijkensencentrum Unia

Interfederaal Gelijke Kansencentrum Unia heeft 92 dossiers opgemaakt uit 203 meldingen van homofobie, bijna de helft daarvan ging over samenlevingsproblemen zoals burenruzies.
Lees verder op zizo-magazine.

Europees Parlement: homoseks, homohuwelijk en genderidentiteit zijn mensenrechten

Het Europees Parlement in Straatsburg stelt dat het homohuwelijk en zelf bepalen wat je genderidentiteit is fundamentele mensenrechten zijn. Het wijdt een volledige passage aan holebi's, transgenders en interseksuelen en neemt trans- en homofobie op de korrel.

Hoe tv-series hebben bijgedragen aan homo-acceptatie

TV heeft een cruciale rol gespeeld in de beeldvorming over homo’s, lesbiennes, transgenders en biseksuelen. BBC-reporter Tom Brooks maakte een reportage over de impact van series als Will & Grace, Orange is the New Black en de talkshow van Ellen.

Wat betekent stijging meldingen holebifobie?

Het aantal gevallen van holebifobe discriminaties in België is verdubbeld tussen 2011 en 2015, schreef La Dernière Heure op 11 oktober. De cijfers werden verstrekt door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Arc-en-Ciel Wallonie maakt een analyse.

Lees verder op zizo-online.

Alle protest verboden tijdens Olympische Spelen in Sotsji

Russisch president Vladimir Poetin (Verenigd Rusland) heeft demonstraties en optochten in de Olympische stad Sotsji voor en tijdens winterspelen van 2014 bij decreet verboden. Het decreet is vrijdag in de Russische Gazet (Staatsblad) gepubliceerd.
Inhoud syndiceren