Nieuws

'In Antwerpen kan iedereen stralen'

Dit jaar legt de hoffelijkheidscampagne van de Stad Antwerpen de focus op holebi- en trans*fobie. De stad hult zich daarom in regenboogkleuren. Zowel op de website en sociale media als in het straatbeeld bv. signalisatie aan 57 stadsgebouwen (tot eind juni).

Verder worden enkele iconische gebouwen met regenboogkleuren verlicht: het MAS, de inkomhal van het Centraal Station en de voetgangerstunnel.
· MAS: van zondag 10 juni om 21.30 uur tot maandag 11 juni om 6 uur en van maandag 11 juni om 21.30 uur tot dinsdag 12 juni om 6 uur.
· Centraal Station: van maandag 11 juni om 00 uur tot zondag 17 juni om 24 uur.
· Voetgangerstunnel: van maandag 11 juni om 6 uur tot dinsdag 12 juni om 22 uur.

Vanaf 20 juni kan je een gratis stralende regenboog-A afhalen in de stadsloketten en politiekantoren!

Voor de hoffelijkheidscampagne kan stad Antwerpen rekenen op de steun en expertise van Unia, Het Roze Huis Antwerpen en de Antwerp Pride.
Beeld/Bron: Stad Antwerpen

Jodie Foster trouwt met vriendin.

Jodie Foster is afgelopen weekend in het geheim getrouwd met haar vriendin Alexandra Hedison. De Amerikaanse actrice ontmoette Hedison ruim een jaar geleden. Diverse media melden dat het huwelijksfeest "spetterend" was maar onbekend is waar de ceremonie plaats vond.

Sint-Petersburg: Homoprotest uit elkaar geslagen

In het Russische Sint-Petersburg is vrijdag een kleine protestactie van zo'n vijftien homoseksuelen volledig uit de hand gelopen. De politie probeerde de ruim tweehonderd tegendemonstranten weg te houden van het homoprotest maar dit deden ze volgens de homodemonstranten onvoldoenden en veel te laat. Er vielen vele gewonden en de politie arresteerde 67 mensen.

Duitsland bekritiseert goedkeuring Russische anti-homowet

Duitsland heeft de nieuwe Russische wet die homo-propagande verbiedt scherp veroordeeld. Minister van Buitenlandse Zaken Guido Westerwelle, die zelf homo is, zei dat een wet die homoseksuele relaties stigmatiseert geen plaats heeft in een democratie.

Ontslagen homoseksuele leraar krijgt na 42 jaar excuses

Een homoseksuele leraar uit Tacoma in de Amerikaanse staat Washington heeft tweeënveertig jaar na zijn ontslag een officiele verontschuldiging gekregen. Jim Gaylord vertelde in 1972 dat hij homo was nadat de authoriteiten hem vragen gesteld hadden over zijn seksuele geaardheid.

Documentaire over oude LGBT-homevideo's zoekt geld voor afwerking

Reel In The Closet', een Amerikaanse documentaire over en met oude homevideo's van holebi's en transgenders, zoekt fondsen via crowdfunding.
Inhoud syndiceren