Nieuws

Workshop: Alles wat je altijd al wilde weten over LGBT's

Save the date! Maandag 14 mei organiseert partnerorganisatie KliQ een fijne workshop: ´alles wat je altijd al wilde weten over holebi´s en transgenders´.
Heb je nog heel wat vragen over holebi’s en transgenders? Schrijf dan nu in voor de basisvorming!

Wat?
Binnenkort is het de internationale dag tegen holebi- en transfobie (IDAHOT, 17 mei) en vindt de jaarlijkse pride plaats in Brussel. Maar wat weet je eigenlijk over holebi’s en transgenders? Kloppen de stereotypes? In deze vorming gaan we op onderzoek. We nemen je mee voorbij de clichés en tonen de realiteit van seksuele en genderdiversiteit op een interactieve manier.

Er zijn immers nog altijd heel wat ongeschreven regeltjes die bepalen hoe mannen en vrouwen zich horen te gedragen. Wie die regeltjes niet volgt valt buiten de norm. Onder andere holebi’s en transgenders passen niet altijd binnen dat traditionele plaatje. Waarom vinden we sommigen dingen normaal en andere niet? Hoe komt het dat de norm is wat hij is?

Voor wie?
Voor iedereen die meer wil weten over genderdiversiteit en seksuele oriëntatie.

Waar?
Kammerstraat 22 te Gent, 1ste verdieping, zaal Jules Braet.

Kostprijs?
70 euro per deelnemer

Inschrijven kan via info@kliqvzw.be met vermelding van je naam, adres, eventuele ondernemingsnummer en organisatie.

Welke workshops kan je nog volgen?

1 juni 2018, 9u30 tot 12u30: Opvoedingsondersteuning met oog voor diversiteit

10 september 2018, 9u30 tot 12u30: Suïcidepreventie bij holebi’s en transgenders

21 november 2018, 18u30 tot 21u: Trans* in de sport

Nog vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren via info@kliqvzw.be of 09/223 69 29

International Family Equality Day (IFED)

Op zaterdag 21 april 2018 vieren we ook in Antwerpen de International Family Equality Day (IFED).

Wij en 't Kwadraat nodigen jullie - regenbooggezinnen en sympathisanten - die dag graag uit om samen iets leuk te doen en elkaar te ontmoeten. Deze dag is een uitgelezen gelegenheid om regenbooggezinnen extra zichtbaar maken in de maatschappij en om onze kinderen andere kinderen te laten leren kennen die in een gelijkaardige gezinssituatie opgroeien.

Het thema van 2018 is 'Children's rights matter!'
Hoewel er in België al heel wat wettelijke verwezenlijkingen zijn voor regenboogouders en hun kinderen, is er toch nog heel wat werk voor de boeg! En ook in andere landen is dit het geval. Naast elkaar ontmoeten, vragen we op deze dag aandacht voor wat nog beter kan. Want onze kinder(wens)en doen er toe!

Voor wie? Regenboogfamilies en sympathisanten, jong en oud, met en zonder kinderen

Wat? Een leuke, interactieve tocht doorheen het Openluchtmuseum van het Middelheimpark, waarbij de kinderen de weg moeten zoeken en onderweg opdrachten moeten vervullen. We eindigen in de Melkerij in het Nachtegalenpark, waar we in groep picknicken en waar de kinderen kunnen spelen in de speeltuin. Iedereen brengt eigen eten en drank mee.

Plaats en uur wandelzoektocht: verzamelen om 10u45, vertrek in groep om 11u aan café Mika - Middelheimlaan 63 - 2020 Antwerpen - (parking Middelheimlaan)

Wie nadien wil aansluiten: vanaf 12u30 aan de Melkerij Nachtegalenpark - Floraliënlaan 115 - 2020 ANTWERPEN

Tot binnenkort! We kijken er naar uit om jullie allemaal te mogen ontmoeten :-)

Oegandese anti-homowet gebruikt om homofobe priester te vervolgen

De Oegandese predikant die jarenlang Ijverde voor de invoering van de anti-homowet kan mogelijk nu zelf door die wet vervolgd worden omdat hijzelf jarenlang homoseksualiteit heeft gepromoot door homofilms te vertonen.

469 meldingen van homofoob geweld in België via app Bashing

Bashing, de smartphoneapplicatie die verbaal en fysiek homofoob geweld laat melden, telt sinds de start in januari 2012 469 gevallen in België. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is goed voor de helft (249). De meeste meldingen gaan over verbaal geweld.

Hooggerechtshof India beveelt erkenning transgenders als derde geslacht.

Het Hooggerechtshof van India heeft in een arrest de Indiase regering verplicht een derde geslacht te creëren voor transgenders. Bovendien wil het Hof dat de regering transgenders erkent als minderheid die bescherming in onderwijs en arbeid moet krijgen.

Ook aandacht voor LGBT's tijdens Amerikaans-Afrikaanse Leiders-Top?

Maandag startte in Washington, DC een driedaagse Amerikaans-Afrikaanse Leiders-Top (US-African Leaders Summit). Naast economie, ontwikkelingshulp en ebola zal ver ook gesproken worden over mensenrechten waaronder LGBT-rechten.

Een veertigtal Afrikaanse staatshoofden en regeringsleiders, maar ook vertegenwoordigers van mensenrechtenorganisaties, de medische sector en geloofsgemeenschappen debatteren de komende drie dagen over Afrika.

Inhoud syndiceren