Nieuws

Studie- en ontmoetingsdag “Afrikaanse LGBT asielzoekers in België”

Holebibib Leesclub John Boyne - Wat het hart verwoest

Ook in augustus organiseert de Holebibib de Leesclub. Deze keer lezen we Wat het hart verwoest van John Boyne. Een auteur die graag gelezen wordt door de leden van de club.
Ierland, 1945. Cyril wordt geboren als bastaardzoon van een verstoten tienermeisje. Het welgestelde echtpaar Avery adopteert hem, maar Cyril vraagt zich vaak af waarom, want zijn adoptieouders laten geen gelegenheid onbenut om hem op het hart te drukken dat hij geen echte Avery is. Hij voelt zich ook geen Avery, en hij voelt zich ook niet thuis in het katholieke naoorlogse Ierland. Pas als hij de flamboyante charmeur Julian Woodbead ontmoet, is de eerste stap naar de zoektocht van zijn identiteit gezet – een zoektocht die hem tot in Amsterdam en New York voert, in een poging het geluk en de liefde te vinden.

John Boyne verbeeldt op fenomenale wijze de verlossende kracht van de menselijke geest, en laat de lezer en passant voelen hoe onwelkom de wereld kan zijn voor zoekende zielen.

Dit is een gratis event, geen tickets/inschrijvingen.

Waar
Het Roze Huis - Antwerpse Regenboogkoepel
Draakplaats 1
2018 Antwerpen 18

Wanneer
ZONDAG 26 augustus 2018 van 13:30 TOT 15:00

Boek te koop bij Kartonnen Dozen.

Amnesty International hekelt aanpak homo- en transfobe haatmisdrijven in EU

“De Europese Unie en haar lidstaten slagen er niet in om burgers voldoende te beschermen tegen discriminatie en geweld en ze doen te weinig inspanningen om haatmisdrijven tegen holebi’s en transgenders aan te pakken”, stelt Amnesty International in een nieuw rapport dat de organisatie in Brussel heeft voorgesteld.

International Family Equality Day: diverse activiteiten voor regenbooggezinnen in Antwerpen, Gent en Oostende

Over heel de wereld zet de International Family Equality Day (IFED) LGBT+ gezinnen in de kijker. Het is een dag waarop regenbooggezinnen elkaar ontmoeten en zichtbaar zijn in de maatschappij. Sinds 2015 neemt de Antwerpse vereniging ’t Kwadraat jaarlijks deel aan IFED. Dit jaar worden ook in Gent en Oostende activiteiten gepland.
Lees verder op zizo-online.

Documentaire ‘Oud Roze’ op tv of bekijk hem online.

Nog in de kast? Kom eruit op zaterdag 11 oktober. Dan staat de hele wereld in het teken van Kom uit de Kast Dag. NPO Doc zendt op deze dag om 17.23 uur de documentaire Oud roze uit.

259 gemeenten hangen regenboogvlag uit voor IDAHOT

Jaarlijks organiseert çavaria een oproep aan alle Vlaamse gemeenten om tijdens de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT) op 17 mei een regenboogvlag op te hangen aan het stadhuis of een openbaar gebouw. In 2013 deden 117 Vlaamse gemeenten mee, dit jaar namen 259 gemeenten en alle Antwerpse stadsdistricten deel.

Jaimie Deblieck is Mister Gay Belgium 2017!

Jaimie Deblieck (18) uit Roeselare is in de nacht van zaterdag op zondag in Theater Elckerlyc in Antwerpen gekozen tot Mister Gay Belgium 2017. Een jaar lang is hij de ambassadeur voor Belgische holebi's.

Lees verder op zizo-online.

Amerikaanse footballer komt uit de kast .

Michael Sam, een beloftevolle speler in het het Amerikaanse college-football, is voor zijn team van de Universiteit van Missouri uit de kast gekomen. Hij deed de bekentenis nadat de coach tijdens een teambuilding-evenement vroeg dat iedere speler iets vertelde over wie ze waren en ook een geheim moesten delen met de groep.

Indiase rijkswacht verwelkomt transgender kadetten

De Indian Home Guard, een paramilitaire instantie vergelijkbaar met wat in België de rijkswacht was, verwelkomt in de zuidelijke deelstaat Tamil Nadu voor het eerst transgender kadetten. Zes hijra's starten de opleiding.

Solidariteitsactie in Brussel met LGBT's in Egypte

Woensdagnamiddag organiseert Omnya in Brussel een solidariteitsbetoging met holebi's en transgenders in Egypte. Homoseks is in Egypte niet verboden, maar politie en gerecht zoeken stokken om mee te slaan. Homo's worden dan beschuldigd van ontucht.
Inhoud syndiceren