Projecten

HRH op Closing Festival 2013

[video:http://www.flickr.com/photos/63090349@N08/sets/72157635027749204/width:520 height:405 align:left autoplay:1/0]

Goed gevoel: Suïcidepreventie bij holebi- en transgenderjongeren

Onderzoek in Vlaanderen (en daarbuiten) toont aan dat holebi-jongeren en transgenders een sterk verhoogd risico vertonen wat suïcide betreft. Het Roze Huis-çavaria Anterpen wil met het project 'Goed gevoel: Suïcidepreventie bij holebi- en transgenderjongeren' aantonen dat ze samen met de provincie Antwerpen deze problematiek serieus neemt en suïcidepreventie bij jonge holebi's en transgenders hoog op de agenda zet. 
 

De mama's van Sterre

De mama's van Sterre

Dit project komt tot stand dankzij de Vlaamse Overheid – Gelijke Kansen

'De mama's van Sterre': een prentenboek en een tentoonstelling over holebi-ouderschap

Aandacht voor ouderen

Doelgroep
Het project is gericht op het verhogen van het welzijn van holebi- en transgendersenioren. Onder senioren verstaan we de groep van 65-plussers. Onderzoek (‘Geen roos zonder doornen: oudere holebi’s, hun sociale omgeving en specifieke behoeften’, Steunpunt Gelijkekansenbeleid, Consortium Universiteit Antwerpen en Limburgs Universitair Centrum) heeft immers uitgewezen dat er bij ouderen op deze vlakken heel wat noden bestaan.

Winnaar van de scholenwedstrijd!

 

Heel wat scholen namen deel aan de tekenwedstrijd van Het Roze Huis. Met deze wedstrijd wil Het Roze Huis lagere scholen stimuleren om het holebi-thema aan bod te brengen in de klas. ‘De mama’s van Sterre’ biedt een basis om met klassen te werken rond gezinsvormen en ondertussen steunt de Stad Antwerpen het project. 

 

Tekenwedstrijd voor lagere scholen

Het Roze Huis werkt verschillende jaren rond het thema holebi-gezinnen en diversiteit binnen gezinnen. Hoe jonger kinderen gezinnen met twee mama's of twee papa's leren kennen hoe verdraagzamer ze er mee omgaan. Daarom moedigen we leerkrachten aan om dit thema in de klas aan bod te brengen. We geven hen met steun van de Stad Antwerpen een duwtje in de rug met deze tekenwedstrijd.

 

Pastor bekeert homo's door ze paarden te laten aaien

In de Verenigde Staten meent de pastor van de Cowboy Church of Virginia dat je homoseksualiteit kan 'genezen' door paarden te aaien. Doorheen de eeuwen is al vaak geprobeerd om homo's te 'bekeren', maar de oplossing van pastor Raymond Bell is toch wel een klasse apart.

Projecten

Naast de algemene werking, heeft Het Roze Huis - çavaria Antwerpen ook oog voor de specifieke noden en behoeften van bepaalde doelgroepen. Deze projecten zijn zo groot van aard, dat ze niet terug te brengen zijn tot de realisaties van één of enkele van onze werkgroepen. Ze behelsen de hele organisatie en worden gecoördineerd door een personeelslid: de projectencoördinator.

 

Inhoud syndiceren