lesbiennes

Lesbisch kerkhof in Berlijn.

Het werd aanvankelijk als een aprilgrap gezien, maar Berlijn krijgt wel degelijk haar eerste lesbisch kerkhof. De stad vervoegt zo de lijst van speciale laatste rustplaatsen in de wereld.

RoSa vzw @ The Belgian Pride 2015

De RoSa-bibliotheek is een meer dan geschikt decor om het over de liefde van lesbische vrouwen voor boeken en voor elkaar te hebben. In het kader van The Belgian Pride 2015 organiseert RoSa vzw dan ook een LesBi-boeken-avond.

Breng je lievelingsboeken mee, of leen ze ter plaatse uit. Aan de hand van je favoriete leesvoer stel je jezelf voor en vertel je waarom je er zo van genoten hebt.

Ministers hebben lesbische relatie

De Colombiaanse minister van Economische Zaken Cecilia Alvarez Correa en minister van Onderwijs Gina Parody hebben afgelopen vrijdag in een radio-interview toegegeven dat zij al enige tijd een lesbische verhouding hebben. In de wandelgangen was al langer bekend dat beide vrouwen lesbisch zijn maar alleen voor intimi was het de afgelopen tijd duidelijk dat ze een relatie hebben.

Studie: jonge lesbiennes starten sneller (onveilige) seks

Lesbische tieners starten vroeger met seks, hebben meer sekspartners en vrijen onveiliger dan hun leeftijdsgenoten. Dat blijkt uit een studie gepubliceerd in Journal of Adolescent Health.

Lees volledige artikel op zizo-online.

Binnenkort hoorzittingen over lesbisch meemoederschap

De Senaatscommissie Justitie organiseert op 12 maart hoorzittingen over het meemoederschap voor lesbiennes. Dat besloot ze zopas.

Meemoeders verlost van discriminatie!

Woensdag 23 april keurde het federaal parlement met een ruime meerderheid het wetsvoorstel rond meemoederschap goed. Zo goed als alle partijen steunen het voorstel. Çavaria, de Vlaamse koepel van holebi- en transgenderorganisaties, is blij dat deze discriminatie van lesbische en biseksuele meemoeders eindelijk van de baan is.

#‎girlmeetsgirl‬: Muurklimmen!

Toffe activiteiten voor LesBische girls!

Nog nooit gehoord van muurklimmen of ben je al een echte expert?

Iedereen is welkom om mee te gaan muurklimmen in de klimzaal Magnesia in Mortsel.
Onder begeleiding van ALPUA vzw zal je tips en tricks krijgen om zelf iemand te zekeren en klimtechnisch juist de muur te beklimmen!

Tips and tricks door Alpua VZW, in samenwerking met Atthis en WatthisJong.

Inschrijven via L-week@hetrozehuis.be.

Tarief voor 1 volwassenen is 8 euro waarbij al het materiaal inbegrepen is. Ter plaatse te betalen. Let op, er is geen bancontact of proton aanwezig!

Woensdag 10 juni van 19:00 tot 23:00
Klimzaal Magnesia
Liersesteenweg 15
2640 Mortsel

Info op Facebook.

Jodie Foster heeft weer een vriendin

Amerikaanse media melden dat Jodie Foster weer een vriendin heeft. De nieuwe liefde van de 50-jarige Amerikaanse actrice is niemand minder dan Alexandra Hedison, de ex van Ellen DeGeneres. Volgens bekenden van het stel is de relatie zeer serieus en zijn ze tot over hun oren verliefd.
Inhoud syndiceren