lesbiennes

Jonge lesbiennes hebben meer kans op werk dan heteroseksuele leeftijdgenoten

Lesbiennes hebben op jonge leeftijd een kwart meer kans op een jobinterview na een schriftelijke sollicitatie dan hun heteroseksuele leeftijdgenoten. Dat zegt doctorandus Stijn Baert (UGent), die met 576 fictieve sollicitaties reageerde op bestaande vacatures in Vlaanderen.

The Lesbian Romantic Podcast - Wegdromen met een romantisch verhaal

Podcasts zijn de luisterprogramma’s van deze tijd. Hun grote voordeel? Je kan ze beluisteren wanneer het jou past en niet wanneer de radio ze uitzendt. De keuze in de luisterbibliotheek is gigantisch groot. Zizo stootte toevallig op de 'Lesbian Romantic Podcast', en vond het tijd voor een gezellige babbel met haar initiatiefneemster, Sigrid.

Studie: jonge lesbiennes starten sneller (onveilige) seks

Lesbische tieners starten vroeger met seks, hebben meer sekspartners en vrijen onveiliger dan hun leeftijdsgenoten. Dat blijkt uit een studie gepubliceerd in Journal of Adolescent Health.

Lees volledige artikel op zizo-online.

L- week 2017: Butch


Tel Aviv: Lesbisch pinguïnstel ontdekt

In de dierentuin van Tel Aviv in Israël is onlangs een lesbisch pinguïnkoppeltje ontdekt. De verzorgers van Ramat Gan Zoo hadden al een tijdje in de gaten dat de twee pinguïns erg goed met elkaar konden opschieten. De twee vrouwtjes knuffelen, zingen voor elkaar en hebben zelfs een eigen nestje gebouwd.

Lesbische film 'Unfreedom' verboden in India.

De Centrale Raad voor Filmcertificatie in India heeft een lesbische film verboden omdat het "onnatuurlijke verlangens aanwakkert". 'Unfreedom' vertelt het verhaal van een jongedame die zich verzet tegen haar uithuwelijking om bij haar vriendin te zijn.

Lees meer op zizo-online.

Inhoud syndiceren