lesbiennes

Waarom is het moeilijker om een lesbische identiteit te ontwikkelen? Daarom!

Jodie Foster trouwt met vriendin.

Jodie Foster is afgelopen weekend in het geheim getrouwd met haar vriendin Alexandra Hedison. De Amerikaanse actrice ontmoette Hedison ruim een jaar geleden. Diverse media melden dat het huwelijksfeest "spetterend" was maar onbekend is waar de ceremonie plaats vond.

Nieuwe vereniging voor lesbische en biseksuele vrouwen: L-femme

In Oostende is er een nieuwe vereniging voor vrouwen die van vrouwen houden gestart: L-femme. "West-Vlaanderen heeft een nood aan plaats waar vrouwen kunnen samenkomen", zegt initiatiefneemster Elisabeth De Coninck.
Lees verder op zizo-online.

Lesbiennes houden 'beter handjes'

Uit een studie van het Britse gerenommeerde maandblad Journal of Homosexuality blijkt dat lesbiennes beter zijn in elkaars hand vasthouden omdat er geen machtsspelletjes verbonden zijn aan de greep, iets wat bij heterostellen vaak wel het geval zou zijn. Volgens het academisch magazine, dat zich gespecialiseerd heeft in studies naar seksuele gedragingen, zijn mannen graag dominant in een handgreep met hun partner.

Lesbiennes na 72 jaar getrouwd

Nadat ze al ruim 72 jaar lief en leed hebben gedeeld zijn de Amerikaanse Vivian Boyack en Nonie Dubes officieel in het huwelijk getreden. De 91-jarige Boyack en de 90-jarige Dubes trouwden afgelopen weekend in Quad Cities in de staat Iowa.

L-week : Famba Fiesta Feminista

Heb jij een passie voor Ritme en percussie ,en wil jij je talenten graag uittesten samen met de enthousiaste en kleurrijke famba dames , schrijf je dan zeker in voor de workshop ...

2 euro aan de kassa, inschrijven l-week@hetrozehuis.be

Info op Facebook

L-Expo ‘Women’s Art, Vrouwen van bij ons’ tijdens L-week

In het kader van de L-week vindt in Antwerpen op verschillende locaties een L-Expo plaats, een tentoonstelling van vrouwenkunst. Van 4 tot en met 19 november exposeren maar liefst vijftien kunstenaressen hun werk.

Monogaam lesbisch koppel besmet met hiv, zonder extrerne factoren

Ook vrouwen die seks hebben met andere vrouwen (WSW), kunnen door die seksuele contacten besmet raken met hiv. Dat blijkt uit een onderzoek van de Centers for Disease Control and Prevention, de Amerikaanse dienst voor volksgezondheid.

Beroep: lesbienne

De BBC heeft onlangs Anastasia Lopez (19) omschreven als 'lesbienne' in het onderschrift dat te zien is wanneer iemand in het nieuws in beeld komt. Lopez had een kiss-in georganiseerd omdat zij en haar vriendin Eva Prewein uit Konditorei Café Prückel waren gezet. Reden: ze hadden elkaar gekust.

Lees verder op zizo-online.

Kazachstan: lesbisch huwelijk verrast omstaanders

In Kazachstan zijn in de noordoostelijke industriestad Karaganda twee vrouwen symbolisch gehuwd.
Ze gebruikten daarbij het gebruikelijk huwelijksvertoon: limousine, champagne en een groot feest. Omstaanders waren verrast en reageerden vijandig.
Inhoud syndiceren