lesbiennes

Nieuwe vereniging voor lesbische en biseksuele vrouwen: L-femme

In Oostende is er een nieuwe vereniging voor vrouwen die van vrouwen houden gestart: L-femme. "West-Vlaanderen heeft een nood aan plaats waar vrouwen kunnen samenkomen", zegt initiatiefneemster Elisabeth De Coninck.
Lees verder op zizo-online.

RECENSIE | De Argonauten - Maggie Nelson

In ‘De Argonauten’ beschrijft cultuurcritica en essayist Maggie Nelson aan de hand van haar relatie met de genderfluïde kunstenaar Harry Dodge hoe ze denkt over grote levensthema’s als gender, moederschap, dood, vrijheid en liefde. Dit werk is dan ook eerder een verzameling mijmeringen, maar leest wel minstens even vlot als een spannende roman.

Jodie Foster trouwt met vriendin.

Jodie Foster is afgelopen weekend in het geheim getrouwd met haar vriendin Alexandra Hedison. De Amerikaanse actrice ontmoette Hedison ruim een jaar geleden. Diverse media melden dat het huwelijksfeest "spetterend" was maar onbekend is waar de ceremonie plaats vond.

Lesbiennes na 72 jaar getrouwd

Nadat ze al ruim 72 jaar lief en leed hebben gedeeld zijn de Amerikaanse Vivian Boyack en Nonie Dubes officieel in het huwelijk getreden. De 91-jarige Boyack en de 90-jarige Dubes trouwden afgelopen weekend in Quad Cities in de staat Iowa.

L-week : Famba Fiesta Feminista

Heb jij een passie voor Ritme en percussie ,en wil jij je talenten graag uittesten samen met de enthousiaste en kleurrijke famba dames , schrijf je dan zeker in voor de workshop ...

2 euro aan de kassa, inschrijven l-week@hetrozehuis.be

Info op Facebook

Lesbiennes houden 'beter handjes'

Uit een studie van het Britse gerenommeerde maandblad Journal of Homosexuality blijkt dat lesbiennes beter zijn in elkaars hand vasthouden omdat er geen machtsspelletjes verbonden zijn aan de greep, iets wat bij heterostellen vaak wel het geval zou zijn. Volgens het academisch magazine, dat zich gespecialiseerd heeft in studies naar seksuele gedragingen, zijn mannen graag dominant in een handgreep met hun partner.

Beroep: lesbienne

De BBC heeft onlangs Anastasia Lopez (19) omschreven als 'lesbienne' in het onderschrift dat te zien is wanneer iemand in het nieuws in beeld komt. Lopez had een kiss-in georganiseerd omdat zij en haar vriendin Eva Prewein uit Konditorei Café Prückel waren gezet. Reden: ze hadden elkaar gekust.

Lees verder op zizo-online.

European Lesbian* Conference ijvert voor zichtbaarheid lesbiennes

Tussen 6 en 8 oktober vond de European Lesbian* Conference plaats in Wenen (Oostenrijk). De conferentie om lesbiennes te empoweren en te inspireren lokte ongeveer 500 deelnemers.

Monogaam lesbisch koppel besmet met hiv, zonder extrerne factoren

Ook vrouwen die seks hebben met andere vrouwen (WSW), kunnen door die seksuele contacten besmet raken met hiv. Dat blijkt uit een onderzoek van de Centers for Disease Control and Prevention, de Amerikaanse dienst voor volksgezondheid.

Nederlandse uitgeverij van lesbische boeken LaVita viert tiende verjaardag.

De Nederlandse uitgeverij van lesbische boeken LaVita viert haar tiende verjaardag met het literaire evenement schrijfsters aan de gracht. Op verrassende locaties in Utrecht tijdens het Midzomergracht festival ontmoet je de leukste lesbische schrijfsters van Nederland en Vlaanderen. Uiteraard lezen ze voor uit hun werk en na afloop is er gelegenheid voor een meet & greet met iedereen.
Inhoud syndiceren