lesbiennes

Binnenkort hoorzittingen over lesbisch meemoederschap

De Senaatscommissie Justitie organiseert op 12 maart hoorzittingen over het meemoederschap voor lesbiennes. Dat besloot ze zopas.

#‎girlmeetsgirl‬: Muurklimmen!

Toffe activiteiten voor LesBische girls!

Nog nooit gehoord van muurklimmen of ben je al een echte expert?

Iedereen is welkom om mee te gaan muurklimmen in de klimzaal Magnesia in Mortsel.
Onder begeleiding van ALPUA vzw zal je tips en tricks krijgen om zelf iemand te zekeren en klimtechnisch juist de muur te beklimmen!

Tips and tricks door Alpua VZW, in samenwerking met Atthis en WatthisJong.

Inschrijven via L-week@hetrozehuis.be.

Tarief voor 1 volwassenen is 8 euro waarbij al het materiaal inbegrepen is. Ter plaatse te betalen. Let op, er is geen bancontact of proton aanwezig!

Woensdag 10 juni van 19:00 tot 23:00
Klimzaal Magnesia
Liersesteenweg 15
2640 Mortsel

Info op Facebook.

Meemoeders verlost van discriminatie!

Woensdag 23 april keurde het federaal parlement met een ruime meerderheid het wetsvoorstel rond meemoederschap goed. Zo goed als alle partijen steunen het voorstel. Çavaria, de Vlaamse koepel van holebi- en transgenderorganisaties, is blij dat deze discriminatie van lesbische en biseksuele meemoeders eindelijk van de baan is.

Lesbisch drama ‘Freeheld’ beklijft van begin tot einde

Op 18 mei verschijnt in de Belgische cinemazalen de film ‘Freeheld’. Daarin spelen Julianne Moore en Ellen Page een lesbisch koppel dat geconfronteerd met een terminale ziekte een opmerkelijke rechtvaardigheidsstrijd voert. Het acteerwerk in ‘Freeheld’ is steengoed. De film wordt vast een klassieker.

Lees meer op zizo-online.

Jodie Foster heeft weer een vriendin

Amerikaanse media melden dat Jodie Foster weer een vriendin heeft. De nieuwe liefde van de 50-jarige Amerikaanse actrice is niemand minder dan Alexandra Hedison, de ex van Ellen DeGeneres. Volgens bekenden van het stel is de relatie zeer serieus en zijn ze tot over hun oren verliefd.

Zaak van fatale duiveluitdrijving lesbienne voor de rechter

Donderdag buigt de correctionele rechtbank van Antwerpen zich over de zaak van de duiveluitdrijving die de 18-jarige Layla H. in oktober 2009 fataal werd.

Het Marokkaanse meisje werd op 10 oktober 2009 dood aangetroffen in de ouderlijke woning aan de Maasstraat, in de Antwerpse Damwijk.

'Fifty Shades of Gay'

Vandaag, woensdag 11 februari, komt in België 'Fifty Shades of Grey' uit, de film naar de alomtegenwoordige bestseller. The Gay Women Channel maakte er een lesbische parodie over: 'Fifty Shades of Gay'. Ook Ellen DeGeneres maakte een parodie.
Meer op zizo-online.

‘Lesbische’ strip wordt live action film

20th Century Fox is begonnen met de productie van “Lumberjanes”, de verfilming van een gelijknamige strip over vijf scoutsmeisjes die bovennatuurlijke wezens bestrijden.

Inhoud syndiceren