lesbiennes

L- week 2017: Butch


Minder stress bij lesbische ouders dan bij heteroseksuele ouders

Lesbische koppels die kinderen hebben van gekregen door middel van IVF zouden gelukkiger zijn met hun relatie en minder ouderlijke stress hebben dan heterokoppels die een kind via dezelfde behandeling kregen. Dat blikt althans uit een nieuwe studie van de Zweedse Uppsala Universiteit.

Regarding Susan Sontag

Van 14 tot 25 oktober gaat het Filmfestival van Gent door. Op het programma vinden we ook vijftien holebi-films terug waaronder de documentaire over de legendarische schrijfster Susan Sontag.

Lesbiennes in 'Finding Dory'?

Is er een lesbiennekoppel in 'Finding Dory', de sequel op 'Finding Nemo'? Volgens Twitter wel. 'Finding Dory' verschijnt op 22 juni in de Belgische filmzalen.
Lees verder op zizo-online.

Het discrete leven van lesbische vrouwen in de DR Congo

KINSHASA – Mannelijke homoseksuelen zijn enigszins zichtbaar in Kinshasa, ook al leiden ze doorgaans een erg discreet bestaan. Homomannen leggen via internet contacten om vrienden, romantiek en serieuze relaties te zoeken. In de cafés van de Congolese hoofdstad hebben ze een aantal plekken waar het relatief veilig is voor hen. Lesbische vrouwen zijn daarentegen onzichtbaar of alleszins zeer zelden zichtbaar.

Automatisch meemoederschap: homokoppels gediscrimineerd?

Vanaf 1 januari wordt de vrouwelijke partner van de biologische moeder van een kind ook automatisch (mee)moeder van dat kind. Tot dan moeten meemoeders een lange adoptieprocedure doorstaan. Dinsdag is de wet geretoucheerd en afgerond, meldt de RTBF.
Inhoud syndiceren