lesbiennes

Het Roze huis presenteert L-Week.

Monogaam lesbisch koppel besmet met hiv, zonder extrerne factoren

Ook vrouwen die seks hebben met andere vrouwen (WSW), kunnen door die seksuele contacten besmet raken met hiv. Dat blijkt uit een onderzoek van de Centers for Disease Control and Prevention, de Amerikaanse dienst voor volksgezondheid.

Beroep: lesbienne

De BBC heeft onlangs Anastasia Lopez (19) omschreven als 'lesbienne' in het onderschrift dat te zien is wanneer iemand in het nieuws in beeld komt. Lopez had een kiss-in georganiseerd omdat zij en haar vriendin Eva Prewein uit Konditorei Café Prückel waren gezet. Reden: ze hadden elkaar gekust.

Lees verder op zizo-online.

Kazachstan: lesbisch huwelijk verrast omstaanders

In Kazachstan zijn in de noordoostelijke industriestad Karaganda twee vrouwen symbolisch gehuwd.
Ze gebruikten daarbij het gebruikelijk huwelijksvertoon: limousine, champagne en een groot feest. Omstaanders waren verrast en reageerden vijandig.

Nederlandse uitgeverij van lesbische boeken LaVita viert tiende verjaardag.

De Nederlandse uitgeverij van lesbische boeken LaVita viert haar tiende verjaardag met het literaire evenement schrijfsters aan de gracht. Op verrassende locaties in Utrecht tijdens het Midzomergracht festival ontmoet je de leukste lesbische schrijfsters van Nederland en Vlaanderen. Uiteraard lezen ze voor uit hun werk en na afloop is er gelegenheid voor een meet & greet met iedereen.

Literair tijdschrift eert lesbisch icoon Annemarie Schwarzenbach

Het Belgisch literair tijdschrift Deus Ex Machina (DEM) zet de Zwitserse schrijfster en journaliste Annemarie Schwarzenbach in de kijker. In 1929 schreef Schwarzenbach al een lesbisch coming-outverhaal. Op vrijdag 15 januari 2016 organiseert DEM een avond in het teken van de Zwitserse.

Lees verder op zizo-online.

 

Europese Lesbienne*conferentie om lesbiennes* zichtbaarheid te geven

Tussen 6 en 8 oktober is er in Wenen de eerste European Lesbian* Conference. Een conferentie om lesbiennes te empoweren en inspireren. De conferentie moet leiden tot een European Lesbian* Organization.

ZiZo sprak met organisatrice Maria von Känel. Zij is de directrice van Regenbogenfamilien / Familles arc-en-ciel / Famiglie arcobaleno in Zwitserland. Ze is ook de drijvende kracht achter de European Lesbian* Conference.

Nieuwe lesbische komedieserie

Ellen DeGeneres (foto) en het Amerikaanse televisiekanaal NBC zijn bezig om een nieuwe lesbische komedieserie te ontwikkelen. De nieuwe serie heeft tot op heden nog geen naam, maar zal in ieder geval door de talkshowhost geproduceerd worden. Medeproducent en medeschrijfster is Liz Feldman, bekend van de komedieserie '2 Broke Girls'.

'Orange is the New Black'-schrijfster uit de kast.

Lauren Morelli, een van de hoofdschrijvers van de populaire lesbische serie 'Orange is the New Black', zet een punt achter haar huwelijk met Steve Basilone. Het koppel was al zes jaar samen, waarvan twee jaar getrouwd. Tijdens het schrijven van het scenario voor 'Orange is the New Black' besefte Morelli echter geleidelijk aan dat zij, net zoals vele personages in de serie, op vrouwen valt.

Belg schrijfster en politica trotse mama's van zoontje .

Schrijfster Saskia De Coster en haar partner Groen-woordvoerdster Inge Joris zijn de gelukkige ouders geworden van een gezonde zoon. Amos Saul Winston werd maandag (24 maart) geboren.
Inhoud syndiceren