lesbiennes

'Homofobe' burgemeester VS onder vuur voor ontslaan lesbische politiechef.

In het kleine plaatsje Latta, in de Amerikaanse staat South-Carolina is deze week heel wat ophef ontstaan nadat een lesbische politiechef na 20 jaar dienst werd ontslagen.

Barack Obama zet jonge lesbische activiste in Jamaica in de bloemetjes

Tijdens een toespraak in Jamaica heeft Amerikaans president Barack Obama (democraten) Angeline Jackson (foto) in de bloemetjes gezet. Hij prees haar voor haar LGBT-activisme in een land waar holebi's en transgenders vervolgd worden en het publiek trans- en homofoob is.


L-day viert vrouwen die van vrouwen houden

Op 13 oktober vond de 30e editie van de L-day plaats, georganiseerd door een hoop geëngageerde vrijwilligers samen met Folia vzw en Labyrint vzw.
Lees verder op zizo-online.         Beeld: L-DAY

Programma L-day zaterdag 1 oktober 2016

L-day heeft het programma voor zaterdag 1 oktober bekendgemaakt. Er zijn activiteiten van 13 uur 's middags tot 1 uur 's nachts.

Lees verder op zizo-online.


 

Lesbische tieners hebben het moeilijker op school

Nu de schoolpoorten volgende week opnieuw hun deuren openen blijkt dat lesbische meisjes het moeilijker hebben op school dan heteromeisjes en dat ze het ook slechter doen dan holebi- en heterojongens. Dat blijkt uit het doctoraat van Saskia Aerts (UGent) over de schoolloopbaan van jonge holebi’s. Op hun website gaat het tijdschrift Klasse dieper in op het doctoraat van Aerts.

Lesbische scènes in 'Vriendinnen'

De nieuwe Vlaamse reeks ‘Vriendinnen’ op Eén volgt twee vrouwen van hun achttiende in 1945 tot nu. In de eerste aflevering helpt de vrijgevochten Nel, vertolkt door Charlotte De Bruyne, haar nieuwe buurmeisje, de bravere Eva (Anemone Valcke) naar het bevrijdingsbal. Eva op haar beurt waarschuwt Nel dat haar vriendje achter haar rug met andere meisjes rotzooit.

L-day 2017 in teken van verbondenheid


L-day op 21 oktober staat in het teken van verbondenheid. De dag vindt plaats in Bibliotheek Permeke in Antwerpen.

L-day voorziet workshops als 'Self care is sexy', 'Aangenamer Aanraken' en 'Tango voor en door vrouwen'. Het avondfeest wordt opgeluisterd door Ilse Liebens.
Meer info op l-day.be  Beeld: L-Day


 

Inhoud syndiceren