lesbiennes

VS: Lesbische politiechef terug in ambt na ontslag homofobe burgemeester.

Studie: jonge lesbiennes starten sneller (onveilige) seks

Lesbische tieners starten vroeger met seks, hebben meer sekspartners en vrijen onveiliger dan hun leeftijdsgenoten. Dat blijkt uit een studie gepubliceerd in Journal of Adolescent Health.

Lees volledige artikel op zizo-online.

Jonge lesbiennes hebben meer kans op werk dan heteroseksuele leeftijdgenoten

Lesbiennes hebben op jonge leeftijd een kwart meer kans op een jobinterview na een schriftelijke sollicitatie dan hun heteroseksuele leeftijdgenoten. Dat zegt doctorandus Stijn Baert (UGent), die met 576 fictieve sollicitaties reageerde op bestaande vacatures in Vlaanderen.

Infomoment voor lesbische koppels met een kinderwens

Het is de laatste jaren juridisch gezien makkelijker geworden voor lesbische koppels om samen kinderen te krijgen. Het wettelijke kader werd enkele jaren geleden veranderd, waardoor meemoeders niet meer officieel hun eigen kinderen hoeven te adopteren. Ook op wetenschappelijk vlak is er veel meer mogelijk dan vroeger. Maar maakt dat het echt wel allemaal makkelijker? Wat moet er wel nog allemaal geregeld worden? En hoe begin je eraan?

L-Week: 8 tem 19 november 2017

Tel Aviv: Lesbisch pinguïnstel ontdekt

In de dierentuin van Tel Aviv in Israël is onlangs een lesbisch pinguïnkoppeltje ontdekt. De verzorgers van Ramat Gan Zoo hadden al een tijdje in de gaten dat de twee pinguïns erg goed met elkaar konden opschieten. De twee vrouwtjes knuffelen, zingen voor elkaar en hebben zelfs een eigen nestje gebouwd.

Lesbische film 'Unfreedom' verboden in India.

De Centrale Raad voor Filmcertificatie in India heeft een lesbische film verboden omdat het "onnatuurlijke verlangens aanwakkert". 'Unfreedom' vertelt het verhaal van een jongedame die zich verzet tegen haar uithuwelijking om bij haar vriendin te zijn.

Lees meer op zizo-online.

Butch: Foto expo door Meg Allen

BUTCH is een portrettenreeks die de esthetiek van de butch identiteit in beeld brengt. Meg Allen is geboren in San Francisco (1978) en is een zelflerend fotograaf. Ze is één van de top 10 opkomende Queer fotografen die een nieuwe lens gooit op de queerheid. Haar werken zijn ook gepubliceerd in L-Mag (Duitsland), Archer Magazine (Australië), Camp Radio (Canada). De L-day haalt haar werk naar Belgie.
De expo Butch staat van 9 oktober tem 9 november in Het Roze Huis.
Wil je de expo bezichtingen in Het Roze Huis? Stuur dan even een mailtje naar secretariaat@hetrozehuis.be
info op Facebook
.
Inhoud syndiceren