iedereen

Het Roze Huis Antwerpen neemt deel aan De GROTE Omarming

De GROTE Omarming.

Een koppel in Arnhem werd afgetuigd, een jongeman in Antwerpen in elkaar geslagen en uit Tsjetsjenië komen berichten van systematische vervolging van homomannen. Tijd voor actie.
We sluiten ons dan ook graag aan bij het burgerinitiatief van Plan A 'De Grote Omarming': Antwerpenaren maken een mensenketting rond hun stad.
Praktisch:
We zien elkaar aan het Russisch Consulaat om 14u. Van daar stappen we samen naar het verzamelpunt aan Desingel ter hoogte Conservatorium. Daar komen we aan om 14u30 en maken mee een mensenketting rond de stad. Wie regenboogvlaggen heeft: meebrengen!

VACATURE: Zakelijk verantwoordelijke m/v/x Het Roze Huis - çavaria Antwerpen.

Om de organisatie te versterken zijn we op zoek naar een zakelijk coördinator.
Heb je een groot organisatietalent en probleemoplossend vermogen dan is deze job iets voor jou.
Lees verder.

De educatieve koffer voor leerkrachten

Maak holebi- en transgenderthema’s bespreekbaar in de lagere school.

Foto's door Jill Bertels

Koninklijke Belgische Voetbalbond zoekt holebivoetballers (m/v/x)

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) doet een oproep naar holebivoetballers, -scheidsrechters en -trainers om hun verhaal te delen in hun project Heroes of Football. Rode Duivel Dries Mertens zet zich in voor dit project. Mister Gay Belgium Raf Van Puymbroeck doet ook mee aan de campagne.
Lees verder op zizo-online.

Een avond over journaliste en schrijfster Annemarie Schwarzenbach

Een avond over journaliste en schrijfster Annemarie Schwarzenbach (1908-1942).
Inkom: 5 euro
Wanneer: 30 april 2016, 20u
Waar: Het Roze Huis, zolder, Draakplaats 1, Antwerpen
Inschrijven kan je hier of je kan ter plaatse betalen.

Holebipioniers.be verzamelt getuigenissen en geeft LGBT-erfgoed door aan jongeren

In Antwerpen werd de website Holebipioniers.be voorgesteld. Deze is niet alleen een interessant naslagwerk, het is vooral een handig educatief lespakket voor leerkrachten in het secundair onderwijs.
Iedereen kan op de website terecht om meer informatie te vinden over de geschiedenis van de holebi- en transgenderbeweging en om fragmenten te bekijken uit de interviews met de pioniers. In een tweede fase van het project zal Het Roze Huis - çavaria Antwerpen de belangrijke figuren uit de periode na 1985 interviewen. De website werd voorgesteld in aanwezigheid van meer dan 100 gasten waaronder de pioniers, leerkrachten, vertegenwoordigers van de holebi- en transgenderbeweging en een vertegenwoordiger van minister Schauvliege die het project financieel steunt. De pioniers zelf werden in de bloemetjes gezet voor het belangrijke werk dat ze de afgelopen 50 jaar geleverd hebben.
Verder lezen.
Inhoud syndiceren