iedereen

Het Roze Huis - activiteiten januari 2019

Zaterdag 19 januari 2019
20u: Gratis film op zolder: XXY

Alex is een 15-jarige tiener die interseks is. Na haar geboorte verlieten haar ouders Buenos Aires voor een rustige omgeving op de grens met Uruguay. De keuze voor Alex om definitief haar geslacht te kiezen, lijkt inmiddels onvermijdelijk. Op een avond ontvangen Alex' ouders oude vrienden uit de grote stad; de man is een vooraanstaand plastisch chirurg. Al snel voelen de zoon van het stel, Alvaro, en Alex zich aangetrokken tot elkaar.
Waar: Het Roze Huis, Draakplaats 1, 2018 Antwerpen
Prijs: Gratis
Bekijk hier de trailer.
Meer info: Facebook


 

De educatieve koffer voor leerkrachten

Maak holebi- en transgenderthema’s bespreekbaar in de lagere school.

Foto's door Jill Bertels

Nog nooit zoveel meldingen over discriminatie op het werk en in het onderwijs

Er werden nog nooit zoveel meldingen gemaakt over vermoedelijke discriminatie op het werk en in het onderwijs. Dat blijkt uit de eerste cijfers van 2016 die Unia (het vroegere Interfederaal Gelijkekansencentrum) bekendmaakt. De volledige cijfers worden in juni bekendgemaakt.
Lees verder op zizo-online.

Holebibib Leesclub: Karen Connelly - De meisjeskleedkamer

Begin volgende maand organiseert de Holebibib zijn tweemaandelijkse Leesclub. Dit keer lezen we De meisjeskleedkamer van Karen Connelly. Een taboedoorbrekend boek over alles hebben in je huwelijk en toch op zoek gaan naar meer.

Dit is een gratis event, geen inschrijvingen/tickets.
Boek verkrijgbaar bij Kartonnen Dozen.

Boekleesclub: Kikkermuziek.

De nieuwste keuze voor de volgende boekleesclub is KIKKERMUZIEK (Emma Donoghue - Vertaling van Frog Music door Manon Smits). Zaterdag 21 maart om 11:00.

Youtube 2014

Opening Antwerp Pride 2014.

Nieuwjaarsreceptie 2014: toespraak Leonie Nelissen. (inleiding: Sven Pichal)

Nieuwjaarsreceptie 2014: toespraal Annemie Turtelboom. (inleiding: Sven pichal)
 

Mars ter nagedachtenis van Ishane Jarfi.


Op 20 mei zeggen we samen nee tegen uitsluiting en geweld!
Een mars ter nagedachtenis van Ishane Jarfi, een mars voor verdraagzaamheid en tolerantie, tegen geweld en alle vormen van uitsluiting.
Ihsane Jarfi, een Luikse jongeman van 32, werd in april 2012 vermoord omdat hij homo was. Het was de eerste, gekende homofobe moord in België. Sindsdien organiseert de Fondation Ishane Jarfi, opgericht door de vader van Ihsane, Hassan Jarfi, een mars ter nagedachtenis van Ishane, een mars voor verdraagzaamheid en tolerantie, tegen geweld en alle vormen van uitsluiting.

Madrid leukste stad voor holebi's en transgenders, Antwerpen en Brussel scoren gemiddeld

Woonwebsite Nestpick roept Madrid uit als leukste stad voor holebi's en transgenders om te wonen. De hoofdstad van Spanje scoort een 10/10. Antwerpen scoort 6,1 en is daarmee 44ste. Brussel scoort 5,6 en is 49ste.

Lees verder op zizo-online.

Inhoud syndiceren