iedereen

Het Roze Huis - activiteiten maart 2018

Zaterdag 17 maart 2018
20u: Gratis filmavond : 3 generations


Ray, een New Yorkse tiener die worstelt met zijn genderidentiteit, en zijn alleenstaande moeder Maggie proberen de biologische vader van Ray te vinden om de papieren te tekenen voor Ray's geslachtsverandering. Ondertussen heeft Maggie's moeder Molly, een muziekmanager die een lesbische relatie heeft met Francis, het moeilijk met Ray's beslissing en het feit dat Maggie het huis waar ze is opgegroeid maar niet kan verlaten.
Waar: Het Roze Huis, Draakplaats 1, 2018 Antwerpen
Prijs: Gratis
Bekijk de trailer
Meer info: Facebook  

Dinsdag 20 maart 2018
20u: Het Roze Huis: Basisvorming: seksuele oriëntatie en genderdiversiteit


Wat is gender? Wat is seksuele oriëntatie? Hoe beïnvloedt het genderdenken ons van kinds af aan? Wat zijn hiervoor de gevolgen voor holebi’s en transgenders? En wat is het verschil tussen biseksueel en panseksueel?
Deze en nog veel meer vragen komen aan bod in deze vorming, gegeven door KliQ VZW. Op een interactieve manier kijken we naar gender, gendermechanismen en hoe deze verbonden zijn met onze seksuele oriëntatie en genderidentiteit.
Inschrijven voor donderdag 15 maart om 14 uur via deze link. Lukt het inschrijven niet? Mail dan naar Ines.Rombouts@hetrozehuis.be.
Waar: Het Roze Huis, Draakplaats 2 (Holebibib), 2018 Antwerpen
Prijs: Gratis
Meer info: Facebook

De educatieve koffer voor leerkrachten

Maak holebi- en transgenderthema’s bespreekbaar in de lagere school.

Foto's door Jill Bertels

Rob Tielman blogt: Stop zwart-wit-denken!

Op 24 januari 2018 legt de Nederlandse publieke omroep NOS uit waarom hij mensen liever wit dan blank noemt. Dat lijkt onbelangrijk maar is het niet. Het tast het recht aan om zelf te bepalen hoe je genoemd wilt worden. Humanistische en homo/lesbische minderheden vechten wereldwijd voor dat recht. Tegenstanders van gelijkberechtiging trachten overal hun opvattingen aan anderen op te leggen door negatieve naamgeving te gebruiken. Een publieke omroep moet dat misbruik door intolerante zwart-wit-denkers niet bevorderen.

Barack Obama: "Niet terugtrekken uit strijd voor holebi's en transgenders"

"Yes, we did." Amerikaans president Barack Obama gaf vannacht zijn afscheidsrede in Chicago. Op 20 januari geeft de Democraat de fakkel door aan Donald Trump.
Lees verder op zizo-online.

 

Red & Blue stapt af van 'men only'-beleid op zaterdag

Homodiscotheek Red & Blue in Antwerpen is voortaan niet meer elke zaterdag 'men only'.
Dat was nochtans een vast beleid van de club. Welke feestjes wel en welke niet 'men only' zullen zijn, zal afhangen van het concept.
Lees verder op zizo-online.

Red & Blue stelt gerust: het blijft een homodiscotheek

Homo Top 100: Stemming geopend!

Vanaf maandag 5 oktober kan je weer stemmen op je favoriete roze platen om mee de Homo Top 100 te bepalen. De Homo Top 100 is niet alleen dé referentielijst voor de foute muziek, het staat ook voor één van de grootste holebifuiven in het Antwerpse.
Lees verder op zizo-online.

Inhoud syndiceren