iedereen

Studie- en ontmoetingsdag “Afrikaanse LGBT asielzoekers in België”

Filmavond in Het Roze Huis: Fucking Amal

Een mooie lesbische jeugdfilm, helemaal in het verre Zweden. Zegt je dat wel wat? Kom dan ook naar onze eerste gratis film van het seizoen! Iedereen welkom op zolder!

Het verhaal speelt in het onooglijke Zweedse provinciestadje Åmål waar nooit iets gebeurt en de jongeren zich vervelen. De zestienjarige Agnes voelt zich eenzaam en slaagt er niet in een stabiele vriendenkring op te bouwen. Agnes is verliefd op de veertienjarige Elin, het bij de jongens populairste meisje van de school. Elin draait de jongens zonder problemen om haar vingers, maar is daar eigenlijk op uitgekeken. Agnes' wereld stort in wanneer uitgerekend Elin haar op haar verjaardagsfeestje vernedert om indruk te kunnen maken op haar oudere zus Jessica. Maar daar heeft Elin, die gefascineerd raakt door Agnes' moed, achteraf spijt van. Er volgt een langzame toenadering tussen de twee.
Bekijk de trailer

Zaterdag 23 september van 20:00 tot 22:00
Inkom gratis, op zolder.
Allemaal welkom!

Het Roze Huis - activiteiten september 2017

Zondag 24 september 2017
14u:  Ontmoetingsdag voor ouders van holebi’s en transgenders


Meer info op www.trotseouders.be
Waar: De Nieuwe Vrede, Vredestraat 16-22, 2600 Berchem

Zaterdag 30 september 2017
13u: Vrijwilligersdag


Meer info volgt op Facebook.

De educatieve koffer voor leerkrachten

Maak holebi- en transgenderthema’s bespreekbaar in de lagere school.

Foto's door Jill Bertels

Den Draak viert vijf jaar Hannes en Liesbeth

Café Den Draak bestaat langer, maar Liesbeth De Smet (31) en Hannes Peeters (29) runnen nu vijf jaar het café aan Het Roze Huis - çavaria Antwerpen.

Lees verder op zizo-online.

e-Onthaal

 

Onze onthaalmedewerkers zijn vanaf nu ook online beschikbaar!

Antwerp Queer Arts Festival in het teken van 'Same Same Different'

'Same Same Different' is een populaire tagline in onder andere Vietnam voor namaakledij. Het ziet er hetzelfde uit, maar het is toch wat anders. Het is ook de slagzin voor het Antwerp Queer Arts Festival 2018.

Karel de Grotehogeschool zoekt m/v/x

De Karel de Grote-Hogeschool in Antwerpen heeft haar vacatures aangepast zodat die nu ook een derde geslacht ‘x’ vermelden. Naar verluidt ging de Antwerpse hogeschool te rade bij Chiro Vlaanderen, die eerder ook al een gelijkaardige vacature verspreidde. “Later zal elke verwijzing naar geslachten verdwijnen, ten voordele van genderneutrale berichten. Tegelijkertijd wordt ervoor gepleit dat studenten ook met een derde geslacht officieel zouden kunnen worden ingeschreven.”

Help mee het Regenbooghuis Limburg heropbouwen!

Dit weekend start het Regenbooghuis Limburg met de opbouwwerken na de recente vernielingen door een brand. Help onze Limburgse vrienden en steek een handje toe!
Hieronder kan je hun oproep vinden:

 

Koninklijke Belgische Voetbalbond zoekt holebivoetballers (m/v/x)

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) doet een oproep naar holebivoetballers, -scheidsrechters en -trainers om hun verhaal te delen in hun project Heroes of Football. Rode Duivel Dries Mertens zet zich in voor dit project. Mister Gay Belgium Raf Van Puymbroeck doet ook mee aan de campagne.
Lees verder op zizo-online.
Inhoud syndiceren