iedereen

Studie- en ontmoetingsdag “Afrikaanse LGBT asielzoekers in België”

De Holebibib nodigt iedereen uit voor de 2de LITERAIRE APERO

De Holebibib van Het Roze Huis nodigt iedereen voor de 2de LITERAIRE APERO op zaterdag 2 september.
Wat gaan we precies doen?
We starten om 16u met een drankje en een hapje. Daarna gaan we aan de slag met… boeken. Breng je favoriete LGBTQ-boek mee en lees ons daaruit een sprekende pagina voor. Vertel ons voor je begint te lezen waarom je dit boek gekozen hebt. Nadien bespreken we het samen.
Als je wil meedoen, denk dan hieraan:
- Je neemt maximum 10 minuten voor je voorstelling.
- Je boek is Nederlandstalig (mag dus ook vertaald zijn uit een andere taal)
- Je boek heeft een LGBTQ-thema of een LGBTQ-personage

De educatieve koffer voor leerkrachten

Maak holebi- en transgenderthema’s bespreekbaar in de lagere school.

Foto's door Jill Bertels

Holebigezinnen

VORMING
Gezinnen met twee mama’s of twee papa’s komen steeds vaker voor. Werk je met kinderen, dan kom je met hen in contact. Maar hoe worden deze gezinnen gevormd? Adoptie, donorschap, pleegzorg, draagmoederschap? Hoe gaat dan in zijn werk? Welke invloed heeft de geaardheid van de ouders op het kind? Op welke manier praat ik er best over met kinderen of hoe breng ik holebi-ouderschap aan bod? Deze vorming biedt een antwoord op uw vragen rond gezinnen met lesbische of homoseksuele ouders.

Saskia De Coster

Saskia De Coster is een Vlaamse schrijfster, geboren in 1976. Ze was al op erg jonge leeftijd actief bezig met schrijven en debuteerde in 2000 (Ze was toen 24).

De ontvangst door de critici van haar eigenzinnige werken is steeds enthousiast. Zij hecht veel belang aan de visuele presentatie van haar boekobjecten. Ze heeft zelf de cover ontworpen van haar zesde roman "Wij en ik."

Een constante in haar werk is: over de muurtjes van de literatuur heen kijken. Saskia De Coster werkt graag samen met beeldende kunstenaars.

7Dagen Sociale Film Antwerpen 2014: Fremde Haut

In het kader van 7Dagen Sociale Film Antwerpen worden in het Roze huis in de 2e week van November 2 films vertoond.

Fremde Haut/Unveiled
11/11/2014 | Aanvang: 20:00

Belgische LGBTI-activiste Deborah Lambillotte overleden

Çavaria is diep bedroefd te vernemen dat Deborah Lambillotte is overleden.

Deborah was een holebi-, transgender en intersekse activiste met een lange staat van dienst. Ze maakte lange tijd deel uit van de Raad van Bestuur van çavaria en werkte destijds voor Casa Rosa. Ze was actief in verschillende verenigingen en zette zich in voor allerhande thema's. Men kent haar van het Gentse stadhuis tot in de Brusselse Wetstraat en ver daarbuiten.

Inhoud syndiceren