iedereen

Studie- en ontmoetingsdag “Afrikaanse LGBT asielzoekers in België”

Holebibib Leesclub John Boyne - Wat het hart verwoest

Ook in augustus organiseert de Holebibib de Leesclub. Deze keer lezen we Wat het hart verwoest van John Boyne. Een auteur die graag gelezen wordt door de leden van de club.
Ierland, 1945. Cyril wordt geboren als bastaardzoon van een verstoten tienermeisje. Het welgestelde echtpaar Avery adopteert hem, maar Cyril vraagt zich vaak af waarom, want zijn adoptieouders laten geen gelegenheid onbenut om hem op het hart te drukken dat hij geen echte Avery is. Hij voelt zich ook geen Avery, en hij voelt zich ook niet thuis in het katholieke naoorlogse Ierland. Pas als hij de flamboyante charmeur Julian Woodbead ontmoet, is de eerste stap naar de zoektocht van zijn identiteit gezet – een zoektocht die hem tot in Amsterdam en New York voert, in een poging het geluk en de liefde te vinden.

John Boyne verbeeldt op fenomenale wijze de verlossende kracht van de menselijke geest, en laat de lezer en passant voelen hoe onwelkom de wereld kan zijn voor zoekende zielen.

Dit is een gratis event, geen tickets/inschrijvingen.

Waar
Het Roze Huis - Antwerpse Regenboogkoepel
Draakplaats 1
2018 Antwerpen 18

Wanneer
ZONDAG 26 augustus 2018 van 13:30 TOT 15:00

Boek te koop bij Kartonnen Dozen.

De educatieve koffer voor leerkrachten

Maak holebi- en transgenderthema’s bespreekbaar in de lagere school.

Foto's door Jill Bertels

Test2

Rob Tielman blogt: Zijn media handlangers van terroristen?

Het afgelopen weekeinde was ik op het altijd rustige Waddeneiland Schiermonnikoog. Op reis laat ik mijn MacBook Pro thuis en volg ik internet niet. Voor de nieuwsvoorziening over de aanslagen in en rond Barcelona was ik daarom aangewezen op een paar tv-zenders en dagbladen. Zo werd ik mij weer bewust van het belang van mijn serie over mediakritiek. Zijn Nederlandse media (ongetwijfeld onbedoeld) handlangers van islamitische terroristen? En is dat van belang voor de humanistische, de homo/lesbische en de vrouwenbeweging?

Veiligheid


Holebi’s en transgenders worden vaak nog het slachtoffer van geweld en discriminatie. Op deze pagina kan je informatie vinden over het aangeven van geweld en discriminatie en vind je ook andere nuttige links.

Dit jaar nemen meer dan zeventig delegaties deel aan The Belgian Pride

Dit jaar nemen meer dan zeventig delegaties deel aan The Belgian Pride op zaterdag 19 mei in Brussel, dat zijn er ruim dertig meer dan in 2017. ZiZo vroeg tekst en uitleg bij Elio De Bolle, de coördinator van The Belgian Pride.

Lees verder op zizo-online.       Beeld: Belgian Pride

Inhoud syndiceren