iedereen

Welkom op onze Nieuwjaarsreceptie!

Naar goede gewoonte zet Het Roze Huis het nieuwe jaar weer in met de enige echte Nieuwjaarsreceptie! Onder de brug op de Draakplaats kan je terecht voor lekkere drankjes, hapjes en goeie muziek.

Het Roze Huis geeft om jou. En dat willen we tonen ook.
In 2018 besteden we extra aandacht aan het mentaal welbevinden van onze LGBTQIA+ community. We merken nog altijd dat mentaal en fysiek welbevinden een werkpunt is binnen onze gemeenschap.

In 2018 gaan we meer rond het thema welzijn werken. Bijvoorbeeld door het geven van vormingen over het oppikken van signalen wanneer het niet zo goed met iemand gaat. Om dit te kunnen realiseren, hebben we jouw hulp nodig!

Wil jij je steentje aan dit project bijdragen? Dat kan! Koop een tombolalotje (en maak kans op prachtige prijzen) of doneer in onze box.

Meer info op www.hetrozehuis.be
Stort een gift voor de werking van Het Roze Huis en ontvang een fiscaal attest. Vanaf 40 euro per jaar kan je een attest ontvangen. Storten kan op BE84 068213267459

Nieuw in Het Roze Huis én in België: L Coaching

Nieuw in Het Roze Huis én in België: de eerste coachingpraktijk voor lesbische vrouwen.L Coaching biedt coaching en workshops voor lesbische vrouwen.

L Coaching is er voor lesbische vrouwen die nood hebben aan ondersteuning en verheldering bij zaken die ze als moeilijk ervaren, of deze nu wel of niet te maken hebben met hun geaardheid.

Als lesbische vrouw kan je bij L Coaching terecht voor individuele coaching in Het Roze Huis.

Enkele voorbeelden van mogelijke thema's zijn:

•          liefde en relaties

•          vragen rond werk

•          burn-out, stress...

•          levensvragen en -oriëntatie

Een individueel coaching gesprek kan verheldering brengen in de thema's waar je in 'vastloopt'. Je probleemoplossend vermogen en je krachtbronnen worden aangesproken, zodat je zelf tot oplossingen kan komen en nieuwe mogelijkheden kan zien.

Vanaf nu kan je in Het Roze Huis terecht voor individuele coaching gesprekken bij L Coaching.  Naast individuele coaching organiseert L Coaching ook de workshop "Innerlijke Kracht". Voor meer info, afspraken en doorverwijzingen, kijk op www.lcoaching.be

Het Roze Huis - activiteiten december 2017

Het secretariaat van Het Roze Huis is gesloten van zaterdag 24 december tem zondag 1 januari 2018.
Voor de maandelijkse activiteiten van de verenigingen kan je bij de vereniging zelf terecht.
Het bestuur en het personeel van Het Roze Huis wensen je prettige feesten.

Pink Noise koor (Active Company) komt niet bijeen op maandagen 25/12 en 1/1.

Zaterdag 16 december 2017
20u: Gratis filmavond: The Danish Girl

Kopenhagen, 1925. Als Greta het portret van een bevriende operazangeres wil afmaken en haar model niet komt opdagen, vraagt ze haar man Einar haar jurk, zijden kousen en schoenen aan te trekken en te poseren. Tijdens deze poseersessie wordt de vrouw in hem wakker. Greta besluit haar man door dik en dun te steunen, tot en met zijn uiteindelijke sekseverandering en transformatie naar Lili Elbe.
Waar: Het Roze Huis, Draakplaats 1, 2018 Antwerpen
Prijs: Gratis
Meer infoFacebook

Zaterdag 6 januari 2018
Nieuwjaarsreceptie Het Roze Huis
Op 6 januari nodigen Het Roze Huis, café Den Draak en de Antwerpse holebi- en
transgenderverenigingen iedereen uit voor de traditionele nieuwjaarsreceptie op de Draakplaats.
Speel mee met de tombola en steun zo de werking van Het Roze Huis.
Samen klinken we op het nieuwe jaar. Reserveer alvast de datum!
Waar: Het Roze Huis, Draakplaats 1, 2018 Antwerpen
Prijs: Gratis
Meer info volgt.

De educatieve koffer voor leerkrachten

Maak holebi- en transgenderthema’s bespreekbaar in de lagere school.

Foto's door Jill Bertels

72% van de vrouwen vindt het geen probleem dat zijn of haar kind holebi is

Humo legt wekelijks een representatief panel van 500 mensen onder de 35 jaar één vraag voor. Deze week luidde die als volgt: 'Hoe reageert u als uw kind holebi blijkt te zijn?'
Lees verder op zizo-online.

Red & Blue blaast twintig kaarsjes uit

Iedereen is op zaterdag 25 november welkom in Red & Blue om het twintigjarig bestaan van de Antwerpse gayclub te vieren. Echt iedereen: niet alleen homomannen, zoals vroeger op de meeste zaterdagavonden het geval was, maar ook lesbiennes, transgenders en zelfs die gekke heterovrienden en –vriendinnen.

Lees verder op zizo-online.

Het Roze Huis - çavaria Antwerpen huldigt zaterdag regenboogmonument in

Tijdens de traditionele Nieuwjaarsreceptie op 10 januari 2015 om 20u huldigt Het Roze Huis - çavaria Antwerpen ter ere van de 20ste verjaardag een monument in. De spoorwegbrug op de Draakplaats  zal tijdens een ceremonie in een permanent regenbooglicht gestoken worden.

Ook geen NaviGAYtion in 2016

Ook dit jaar zal er geen homobotenfeest NaviGAYtion zijn. Dat bevestigt bezieler en Red & Blue-uitbater Ludo Smits. Op 16 oktober 2014 maakte de Red & Blue-uitbater bekend dat er in 2015 geen NaviGAYtion zou zijn. De datum botste met de Reuzen van Royal de Luxe.
Lees verder op zizo-online.

Inhoud syndiceren