iedereen

Het Roze Huis - activiteiten februari 2017

Zaterdag 18 en zondag 19 februari 2017
Het Kanaal - muziektheater @ Rataplan VZW

Op het strand bij Calais maakt een vluchteling zich klaar om het Kanaal over te zwemmen, zijn toekomst tegemoet. Op de krijtrotsen aan de overkant neemt een trans vrouw afscheid van het leven; nog even en ze springt haar einde tegemoet. Tussen de twee ontstaat een verrassende dialoog: hun lot blijkt sterker verbonden dan gedacht.
Het Kanaal is geen triest verhaal maar een ironische tragikomedie. Weliswaar wrang en maatschappijkritisch, maar nooit somber.

Meer info op Facebook.
Meer info en tickets: Rataplan VZW.

Dinsdag 21 februari 2017
Van 19.00 - 22.00u: Basisvorming voor vrijwilligers - genderdiversiteit en seksuele indentiteit

Wat is gender? Wat is seksuele oriëntatie? Hoe beïnvloedt het genderdenken ons van kinds af aan? Wat zijn hiervoor de gevolgen voor holebi’s en transgenders? En wat is het verschil tussen biseksueel en pansesueel?
Deze en nog veel meer vragen komen aan bod in deze vorming, gegeven door KliQ VZW. Op een interactieve manier kijken we naar gender, gendermechanismen en hoe deze verbonden zijn met onze seksuele oriëntatie en genderidentiteit.

Meer info op Facebook.
Waar: Het Roze Huis, Draakplaats 1  - Antwerpen.
Prijs: gratis.
Inschrijven is noodzakelijk via e-mail!

VACATURE: Zakelijk verantwoordelijke m/v/x Het Roze Huis - çavaria Antwerpen.

Sinds 1995 vormt Het Roze Huis - çavaria Antwerpen een fijne ontmoetingsplaats en hét informatiepunt voor holebi's en transgenders in de stad en provincie Antwerpen. Met enerzijds een eigen werking en anderzijds meer dan dertig aangesloten holebi- en transgenderverenigingen vervult Het Roze Huis één van de belangrijkste rollen binnen de Vlaamse holebi- en transgendergemeenschap. Gedragen door vele vrijwilligers werkt de organisatie aan een breder maatschappelijk draagvlak voor holebi-, trans- en genderthema´s en bevordert ze de emancipatie van holebi´s en transgenders in de provincie Antwerpen.

Om de organisatie te versterken, zijn we op zoek naar een zakelijk coördinator.
lees verder

Shakespeare en wat we gaan aanvangen met die ‘strangers’

Wat doet het oudste voetballied ter wereld in een muziektheaterstuk over een transvrouw en een vluchteling? Je kan het ontdekken tijdens de voorstelling van ‘Het Kanaal’ in Rataplan, Antwerpen op 18 en 19 februari. Auteur Gaea Schoeters en actrice Katelijne Verbeke geven ons alvast wat meer tekst en uitleg.
Lees verder op zizo-online.

De educatieve koffer voor leerkrachten

Maak holebi- en transgenderthema’s bespreekbaar in de lagere school.

Foto's door Jill Bertels

Federale dag van de diversiteit in teken van holebi’s

De derde editie van de Federale dag van de diversiteit op 19 november staat in het teken van holebi’s. De dag is een initiatief van het Netwerk Federale Diversiteit, het netwerk van de diversiteitsverantwoordelijken van de federale overheid. Eerder kwamen de thema’s personen met een handicap (2013) en culturele identiteit (2014) aan bod op de Federale dag van de diversiteit.
Lees verder op zizo-online.

Wat doet Het Roze Huis voor jou?

Het Roze Huis is er voor alle holebi’s en transgenders in de stad en provincie Antwerpen.

Senioren

Oudere holebi's

VORMING
Onbekend is onbemind? Leer oudere holebi’s en transgenders kennen door hun boeiende getuigenissen over het leven. Na de getuigenissen voorzien we een ruime tijd om alle vragen over homoseksualiteit en transgenderisme  te beantwoorden. We geven tips mee die hulpverleners in de praktijk kunnen gebruiken.

 

Antwerp Queer Arts Festival 2015 officieel gestart met vernissage

Zaterdag is in Antwerpen het Antwerp Queer Arts Festival (AQAF) officieel gestart met een vernissage in Galerie Verbeeck - Van Dijck. De exposerende artiesten Yuan Yuan en Xiyadie (The Siberian Butterfly) dankten Antwerpen om hen te ontvangen.
Lees verder op zizo-online.

Inhoud syndiceren