De mama's van Sterre

De mama's van Sterre

Dit project komt tot stand dankzij de Vlaamse Overheid – Gelijke Kansen

'De mama's van Sterre': een prentenboek en een tentoonstelling over holebi-ouderschap

Over het prentenboek:
Tijdens het tweede Gelijke Ouders project schreef Het Roze Huis een verhalenwedstrijd uit. 'De mama's van Sterre' is hier het resultaat van. In dit prentenboek komt holebi-ouderschap aan bod op een speelse en begrijpelijke manier. Het boek kan voorgelezen worden in de klas of thuis, maar kan door het eenvoudige taalgebruik ook door jonge lezers zelf worden gelezen.

De fantasierijke tekeningen zijn af en toe bijna zoekplaten waarop kleuters kunnen meekijken en op zoek kunnen gaan naar leuke details.

Tekst:   Gea van Beuningen
Tekeningen:   Tinne Van den Bossche
Extra titel:   kinderboek tot 6 jaar, lesbisch/homo ouders
ISBN:   9789490952037
Jaar van uitgifte:   2011
Boek type:   Prentenboek
Harde kaft
Pagina's:   40
Uitgeverij:   't Verschil
Antwerpen
www.verschil.be
Verdeling:   EPO Distributie
Prijs:   € 12,50

Over de tentoonstelling
Met de bijhorende tentoonstelling kan je meekijken in de creatieve wereld van Tine Van den Bossche, aan de hand van de originele illustraties van het prentenboek ‘De mama’s van Sterre’. Deze tentoonstelling bestaat uit 16 kaders met elk een afmeting van 54x74cm.
Je kan de tentoonstelling gratis ontlenen bij Het Roze Huis.

Vormingen en voorlichting over holebi-ouderschap
Via het Gelijke Ouders project kunnen professionals een vormingsaanbod over holebi ouders aanvragen. De inhoud en de duur van de voming is flexibel en op maat gemaakt van uw organisatie. Mogelijke thema's en vragen die aan bod kunnen komen zijn: de juridische mogelijkheden en beperkingen van holebi-ouderschap, zijn er gevolgen voor kinderen die opgroeien bij homo's en lesbienne's? Waar kunnen holebi ouders terecht voor hulp? Kinderen van holebi's, hoe beleven zij hun gezin? Draagmoederschap, inseminatie, adoptie en pleegouderschap en nog veel meer. Theorie en getuigenissen komen afwisselend aan bod tijdens de vorming.

Meer info:
Projectverantwoordelijke Chloé Lenaerts vertelt je er graag meer over via chloe.lenaerts@hetrozehuis.be of +32 (0)3 288 00 84.