Bearforce 1 wil voor Zwitserland naar Eurovisiesongfestival

Bearboyband Bearforce1 uit Nederland wil voor Zwitserland naar het Eurovisiesongfestival. Bearforce1 was een succesvolle gimmick uit 2007.

Bearforce1 raakte even wereldberoemd toen Perez Hilton in 2007 over de Nederlanders blogde. Ze toerden nadien van discotheek naar discothee, waarna het stil werd rond de bears.

Bearforce1 doet mee met het nummer 'Action Man'. De selectieprocedure voor de Zwitserse inzending bestaat uit een aantal rondes, waarvan de eerste bestaat uit online stemmen. Bijzonder is dat niet alleen Zwitsers mogen stemmen. Dat kan tot maandag 17 november. De winnaar wordt op 31 januari bekendgemaakt.

 "Het idee om met Bearforce1 naar het songfestival te gaan is niet nieuw", zegt bandmanager en mede-oprichter Nick Rood aan AD.nl. "We worden jaarlijks benaderd door componisten. De voorronde in Zwitserland is extra interessant omdat de hele wereld mag stemmen." Rood was in 2007 samen met de Nederlandse acteur Roeland Fernhout het brein achter de groep. Het was een uit de hand gelopen grap.

"Maar nu zijn we weer helemaal terug in een gewijzigde samenstelling. Opperbeer Robert Brown uit Ierland is er nog steeds". Lachend: "Feitelijk is hij de enige die kan zingen. Een publiek geheim is dat de rest puur is geselecteerd op uiterlijk en danskwaliteiten."

Zanger Robert Brown: "Het idee dat we uitkomen voor Zwitserland zou een droom zijn die uitkomt, voor mij persoonlijk en voor de band. De gedachte dat we in het voetspoor treden van Céline Dion is natuurlijk geweldig, al zijn onze voeten een stuk groter dan die van Céline."


Bron: zizo-online