Apple-baas Tim Cook doet officieel zijn coming-out als homo

Apple-baas Timothy Donald Cook (53) heeft zijn coming-out gedaan als homo. Er werd al langer aangenomen dat hij homo is, werd op tv geout en stond op lijstjes van invloedrijke LGBT's. Hij volgde Steve Jobs op op 24 augustus 2011.

Tim Cook schreef een open brief voor Bloomberg Businessweek. "Ik ben er trots op dat ik homo ben. Ik beschouw het als een van de mooiste gaven die god me heeft gegeven", schrijft Cook. "Al jaren lang ben ik heel erg open over mijn seksuele geaardheid. Veel collega's bij Apple weten dat ik gay ben, en het lijkt geen verschil te maken in hoe ze mij behandelen."

Cook zegt dat privacy erg belangrijk is voor hem. "En ik hou graag vast aan een klein deel ervan."

Maar hij wilde niet meer zwijgen. "Ik geloof erg in de woorden van dr. Martin Luther King, die zei: 'De belangrijkste vraag in het leven is: 'Wat doe ik voor anderen?' Ik challenge mezelf vaak met die vraag, en dan besef ik dat mijn eigen verlangen voor mijn persoonlijke privacy me tegenhoudt om iets te doen wat veel belangrijker is. Dat is wat me vandaag drijft.'"

"Al jaren lang ben ik heel erg open over mijn seksuele geaardheid. Veel collega's bij Apple weten dat ik gay ben, en het lijkt geen verschil te maken in hoe ze mij behandelen. Let wel, ik heb het grote geluk dat ik kan werken in een bedrijf dat houdt van creativiteit en innovatie en dat beseft dat je alleen kan bloeien als je de verschillen van mensen omarmt. Niet iedereen heeft dat geluk."

"Homo zijn heeft me beter doen begrijpen hoe het voelt om deel uit te maken van een minderheid en zo ken ik ook de uitdagingen waar andere mensen in andere minderheden elke dag mee vechten. Soms is het hard en ongemakkelijk, maar het heeft me ook het vertrouwen gegeven om mezelf te zijn, om mijn eigen weg te volgen. Het heeft me de huid van een neushoorn gegeven, wat handig is als je de CEO van Apple bent."

Coming-outs op zo'n niveau zijn zeldzaam. Uitzonderig is de voormalige topman van BP, Edmund John Philip Browne, Baron Browne of Madingley. Hij werd uit de kast gesleurd door een ex die Browne's dubbelleven wilde lekken. Het kostte hem zijn baan. Browne is nu een lord in het Britse Hogerhuis.

Bron: De Morgen / zizo-online