Stomende insinuaties in saunakomedie 'Relax 2'

Amfi Theaterproducties maakte een sequel op 'Relax', een toneelstuk over een homosauna op retour. Deze keer moet de uitbater opboksen tegen de franchise-eigenaar en de onvolmaaktheden verbergen.

Wanneer Joël (Nick de Schutter), het strenge vriendje-boekhouder-toyboy van de Grote Baas, homosauna Relax komt controleren, is het voor uitbater Bjorn (Kristof Goffin) alle hens aan dek. Hulpje in het zwart Sander (Reuben De Boel) grijpt deze kans aan om betere voorwaarden te eisen en de oude habitué Gert (Eddy Kips) wil wel helpen, maar begrijpt het niet zo goed. Als hij maar zijn coupeke krijgt.

'Relax 2' heeft heel wat troeven. De eucalyptusgeur bij het binnenkomen is een leuke toets. De personages zijn hyperbolen, maar ze werken. De situation comedy is grappig en sommige dialogen zijn ronduit hilarisch.

Er is uiteraard ook plaats voor serieuze passages, waarbij in flashbacks de personages terugkijken op hun al dan niet roemrijk verleden. Die timing kan soms wel wat strakker en compacter want het vertraagt de vaart van het stuk. Enkele keren liep het mis, maar de cast valt telkens op zijn pootjes. Volgende keer dat glas niet zo hard op de toog smakken.

'Relax 2' brengt een avond entertainment over herkenbare situaties. Je hoeft geen doorgewinterde homosaunabezoeker voor te zijn om te genieten van deze sitcom.

'Relax 2' wordt opgevoerd in Antwerpen, Gent, Brugge en Leuven. Info en tickets.
Amfi Theaterproducties

'Relax 2'
Van: Eddy Kips.
Regie: Nico Plincke.
Met: Kristof Goffin, Reuben de Boel, Eddy Kips, Nick de Schutter.


Bron: zizo-online