Coming Out Day 2014

Vandaag, vrijdag 10 oktober, is het weer de jaarlijkse Coming Out Day. Een recordaantal van ruim 45 Nederlandse gemeenten doen actief mee aan deze dag die niet alleen in ons land maar in vele landen in de wereld wordt gevierd. Dit jaar staat de dag in het teken van biseksualiteit. Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau is ruim één op de tien Nederlanders biseksueel. Dat zijn bijna 2 miljoen mensen. Daarvan zit ongeveer een derde 'in de kast'. Bij lesbiennes en homo's is dat slechts 2 procent. Biseksuelen voelen zich minder geaccepteerd dan lesbiennes en homo's, hun seksuele oriëntatie wordt vaak niet serieus genomen en er zijn weinig biseksuele rolmodellen. Ook ervaren bi's relatief veel problemen op de werkvloer.

Het nationale startschot voor Coming Out Dag 2014 werd vrijdagochtend gegeven door het COC bij ARCADIS in Amersfoort. Tanja Ineke (COC) en Harm Albert Zanting (Arcardis) hingen, samen met biseksuele vrouwen en mannen, een reusachtige versie van de nationale Coming Out Dag poster aan de gevel van het multinationale ingenieurs- en adviesbureau. Harm Albert Zanting, directeur Water & Milieu, ARCADIS Nederland: "We zijn er trots op dat de aftrap dit jaar bij ons plaats vindt. Diversiteit op de werkvloer is ontzettend belangrijk. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn op het werk ongeacht sekse, huidskleur of seksuele voorkeur of genderidentiteit. Gemengde teams zijn innovatiever en creatiever en presteren beter." ARCADIS is aangesloten bij Workplace Pride en heeft een eigen 'roze netwerk'. Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten op en rond Coming Out Dag 2014.

In 1988 werd Coming Out Day voor het eerst gehouden in de Verenigde Staten en sinds 2009 is er ook een Coming Out Dag in Nederland.

Zit je nog in de kast? Deze video's kunnen je inspireren!Bron: gaysite.nl