Roeselare krijgt nieuw homocafé: Angelino's.

Roeselare heeft op zaterdag een nieuwe homobar: Angelino's in Lounge Club. "Het is altijd mijn droom geweest om een gaybar te openen", vertelt uitbater Angelino Vandamme in de Krant van West-Vlaanderen.

Angelino's opent iedere zaterdagavond vanaf 22 uur in de Lounge Club in de Iepersestraat 20. Eigenaar van het pand Giovanni De Baets zocht een nieuw concept voor zijn Lounge Club. "De Lounge Club is al een tijdje niet meer permanent open en stond heel vaak leeg. Er zijn hier wel heel vaak feesten van studentenclubs, maar er viel zeker meer mee te doen. Uiteindelijk kwam ik op het idee om een holebicafé te openen. Mijn zoektocht naar een gepaste persoon voor de uitbating duurde niet lang, Angelino Vandamme is de geknipte persoon voor zoiets en hij zag het nog meteen zitten ook."

In Roeselare is er al een holebicafé, Montona. "Afgaande op het succes van hen, denk ik wel dat er zeker ruimte is voor een tweede zaak in onze stad".

Angelino's wordt "een praatcafé waar later op de avond zeker plaats is voor een danspasje, maar de muziek zal nooit alles overstemmen", zegt de uitbater. "Het moet een plaats zijn waar de mensen elkaar nog eens echt ontmoeten. Zaterdag komen er alvast enkele drag queens langs uit de bekendste club van Amsterdam." DJ Mike komt zaterdag draaien. Hij verdiende zijn strepen in La Démence.

Bron:  Krant van West-Vlaanderen / zizo-online