+++ LGBTQ HISTORY WEEK +++


Het Roze Huis en Antwerp Pride slaan de handen in elkaar en organiseren een eerste LGBTQ History week. Tijdens de week waarop 50 jaar geleden de Stonewall rellen uitbraken in New York, trakteren we je op film, debat, het betere rollenspel en stellen we het memorandum voor dat we samen met onze verenigingen opgemaakt hebben.

PROGRAMMA

24/6/19 Dungeons and Drag Queens - 20u Kavka
In deze show spelen zes dragqueens samen met het publiek de game ‘Dungeons and Dragons‘ die vanaf 1974 al snel erg populair werd. De cast neemt het publiek mee in een fantasiewereld vol morele dilemma’s, gedachtenexperimenten en metaforen van queer leven.

26/6/19 Docu Strijders voor de Liefde - Voormiddag Permeke
Documentairemaker Sipke Jan Bousema toont het hoe en het waarom van pridemanifestaties.

26/6/19 - 20u Permeke
‘s Avonds bespreekt gastvrouw Fleur Pierets met jonge activisten wat een ‘holebipionier’ anno 2019 is. Jaouad Alloul treedt op en aan de buitenbar moet je zijn voor verfrissing.
 
28/6/19 Voorstelling memorandum - 11u tot 12u20 Permeke
Voorstelling memorandum @ Permeke

29/6/19 - Avond Cinema Cartoon's
Cinema Cartoon’s programmeert tijdens de history week op zaterdag ‘Cherry Grove Stories‘ uit 2018 waarin je kennismaakt met een unieke veilige haven voor homomannen in het New York vanaf de jaren 1950.
Tickets via cinema Cartoon's

29/6/19 - Avond Den Draak

Wie anders dan de draken van Café Den Draak dompelen u onder in drakenliefde met het betere themafeest?

30/6/19 - Avond Cinema Cartoon's

Op zondag kan je bij Cinema Cartoon's terecht voor ‘Invisible Women‘. Deze documentaire vertelt het verhaal van holebipioniers Angela Cooper en Luchia Fitzgerald, twee vrouwen die na hun ontmoeting in 1969 het leven van duizenden vrouwen in Manchester veranderd hebben.
Tickets via cinema Cartoon's