Holebigezinnen

VORMING
Gezinnen met twee mama’s of twee papa’s komen steeds vaker voor. Werk je met kinderen, dan kom je met hen in contact. Maar hoe worden deze gezinnen gevormd? Adoptie, donorschap, pleegzorg, draagmoederschap? Hoe gaat dan in zijn werk? Welke invloed heeft de geaardheid van de ouders op het kind? Op welke manier praat ik er best over met kinderen of hoe breng ik holebi-ouderschap aan bod? Deze vorming biedt een antwoord op uw vragen rond gezinnen met lesbische of homoseksuele ouders.

Doelpubliek: hulpverleners, CLB-medewerkers, medewerkers van Kind & Gezin, onthaalouders en medewerkers in de kinderopvang
Duur: +- 2u

ACTIVITEIT
Voorleesmoment uit ‘De mama’s van Sterre’. In dit prentenboek komt holebi-ouderschap aan bod op een speelse en begrijpelijke manier. De fantasierijke tekeningen zijn af en toe bijna zoekplaten.. Het verhaal speelt zich af in de kleuterklas van Sterre en weerspiegelt de diversiteit tussen gezinnen en in de maatschappij. De voorleesmomenten worden steeds gekoppeld aan een interactieve nabespreking met de kinderen.

Leeftijd: 3 – 8 jaar
Doelgroep: scholen, bibliotheken, culturele centra, jeugdbewegingen, …

TENTOONSTELLING
De tentoonstelling is gemaakt van de 15 kleurrijke tekeningen van het prentenboek ‘De mama’s van Sterre’. ‘De mama’s van Sterre’ is een prentenboek over holebi-ouderschap met als doel het beperkte aanbod kinderboekjes rond diversiteit binnen gezinnen op een positieve en kleurrijke manier te verruimen.

Doelgroep: scholen, bibliotheken, culturele centra, jeugdbewegingen, …

Tekst:   Gea van Beuningen
Tekeningen:   Tinne Van den Bossche
Extra titel:   kinderboek tot 6 jaar,
lesbisch/homo ouders
ISBN:   9789490952037
Jaar van uitgifte:   2011
Boek type:   Prentenboek
Harde kaft
Pagina's:   40
Uitgeverij:   't Verschil
Antwerpen
www.verschil.be
Verdeling:   EPO Distributie
Prijs:   € 12,50