Holebibib

De Holebibib heeft een uitgebreide collectie fictie- en non-fictieboeken.

Raadpleeg de online-zoekcatalogus op www.holebibib.be.
Voor de laatste nieuwtjes in verband met de Holebibib: www.holebibib.blogspot.com

Bezoek de Holebibib op de Draakplaats 2

ZATERDAG 14:00 - 16:00   

ZONDAG 14.00 - 16.00

De bibliotheek
De vrijwilligers van de Holebibib van Het Roze Huis - çavaria Antwerpen heten je welkom in hun bibliotheek die gespecialiseerd is in fictie en non-fictie rond het holebi- en transgenderthema.

Wist je dat...
de Holebibib boeken heeft in verschillende talen? Ook mensen die een andere taal spreken dan het Nederlands kunnen dus terecht in onze bib!

De boekleesclub
Sinds de zomer van 2013 organiseert de Holebibib opnieuw een boekleesclub. Elke twee maanden komen de geïnteresseerden samen om een boek te kiezen dat twee maanden later besproken wordt.
Volgende bijeenkomst op 7 augustus 2016 om 13.30u in Draakplaats 2: Babel - Jan De Leeuw
Al uw kleine en grote vragen en bedenkingen stuurt u naar
micha.cole@hetrozehuis.be.

De Roze Pen - Auteurslezingen
Jarenlang organiseerde de Holebibib De Roze Pen. Op dit literaire evenement kwamen altijd veel bezoekers af. Om praktische redenen is de Roze Pen nu omgezet in losse lezingen die in de loop van het jaar doorgaan in Het Roze Huis of boekhandel Kartonnen Dozen. Wil je erbij zijn?
Meer info kan je op deze link vinden.

Je neus in de boeken
De Holebibib wil een plaats zijn voor de ware holebibibliofiel die op zoek is naar zichzelf en anderen, naar algemene informatie en documentatie, naar een rustpunt en een startpunt, naar verhalen, naar poëzie, naar romans, naar auteurs, naar alles wat-ie altijd al had willen weten maar nog nooit durfde vragen, naar hoe moet het en hoe hoort het en doe ik het wel goed of mag het ook iets meer zijn, naar ontspanning en naar zielenrust, naar kennis en naar macht, naar eendracht en tweedracht, naar klederdracht en vrouwen- dan wel mannenjacht, naar lifestyle en etiquette, naar boert en naar luim, naar lering ende vermaeck, naar stichtelijke en naar verderfelijke werken, naar Belgen en naar buitenlanders, naar geloof en naar ongeloof, naar versterking voor de ziel, naar verkwikking voor de geest, naar Sappho en naar De Sade, naar Tom Lanoye en naar Carla Walschap, naar strips en naar tease, naar grappen en grollen… kortom: naar een Boek.

Jij bent onmisbaar!
De Holebibib kan niet zonder jou bestaan. Noch zonder jou als lener/lezer, noch zonder jou als schenker. Wij zijn voor onze collectie immers grotendeels afhankelijk van wat anderen (jawel: jij) ons schenken. Heb je derhalve toevallig nog Boeken, boekjes, strips, dichtbundels, naslagwerken die passen in onze collectie en die je zelf niet meer leest? Breng ze naar ons! Wij beloven dat ze een Goede Thuis zullen krijgen te midden van vele kameraadjes. Zo kunnen we ons beperkte budget besteden aan recente literatuur en is er voor de leden van de bib altijd weer iets nieuws te vinden in het aanbod.

Lidmaatschap
* Je kan lid worden van de Holebibib voor 10 euro (5 euro vanaf juli).
 
* Je kan ook een eenmalige ontlening doen. Je betaalt dan 10 euro waarborg en 2 euro uitleenkost en mag hiervoor 2 boeken 4 weken ontlenen. Een eenmalige verlenging van 4 weken is mogelijk als je op tijd mailt of belt dat je je boek(en) wil verlengen.
Bij te laat terugbrengen van de boeken betaal je in alle gevallen 0,50 euro boete per week.
Hier vind je het volledige reglement.

Oproep
Denk je de Holebibib van dienst te kunnen zijn? Er is werk genoeg!
Wil je meewerken aan de boekleesclub? Of weet je alles van promotie? Schrijf je graag recensies voor onze blog? Wil je mee lezingen organiseren of kom je liever mee boeken kaften? Heb je andere goede ideeën die je ten uitvoer wil brengen? Stuur ons dan een mailtje naar holebibib@hetrozehuis.be

Meer informatie

Holebibib, p/a Het Roze Huis - çavaria Antwerpen
Draakplaats 1, 2018 Antwerpen
holebibib@hetrozehuis.be

Wil je meer uitleg over de werking van de Holebibib? Neem dan contact op met info@hetrozehuis.be of 03/288.00.84.