Het Roze Huis

 
Het Roze Huis-çavaria Antwerpen
Het kloppend hart voor holebi’s en transgenders in Antwerpen
 

Sinds 1995 vormt Het Roze Huis - çavaria Antwerpen een fijne ontmoetingsplaats en hét informatiepunt voor holebi's en transgenders in de stad en provincie Antwerpen.

Het Roze Huis bevindt zich aan de Draakplaats in de Antwerpse Zurenborgwijk (dichtbij Cogels-Osylei en station Antwerpen-Berchem). In dat pand vind je het gezellige Café Den Draak, verschillende multifunctionele lokalen, de bibliotheek en het secretariaat van Het Roze Huis.

Met enerzijds een eigen werking en anderzijds meer dan dertig aangesloten holebi- en transgenderverenigingen vervult Het Roze Huis één van de belangrijkste rollen binnen de Vlaamse holebi- en transgendergemeenschap. Gedragen door vele vrijwilligers werkt de organisatie aan een breder maatschappelijk draagvlak voor holebi-, trans- en genderthema´s en bevordert ze de emancipatie van holebi´s en transgenders in de provincie Antwerpen.
Ook bij minderheden binnen onze samenleving, zoals jongeren, allochtonen en ouderen, maakt Het Roze Huis het holebi- en trangenderzijn bespreekbaar. Hiervoor werken we samen met de lokale overheden.

Missie

"Een breder maatschappelijk draagvlak creëren voor holebi-, trans- en genderthema´s en de emancipatie van holebi´s en transgenders in de provincie Antwerpen bevorderen." 

Visie

HRH werkt vanuit een inclusiebeleid; holebi's, transgenders en hetero's werken samen voor de emancipatie, maatschappelijke acceptatie en gelijke rechten van onze doelgroep.

HRH gaat niet alleen samenwerkingsverbanden aan met het holebi- en transgendermiddenveld maar zoekt ook samenwerking met minder voor de hand liggende partners. Hierbij stapt HRH af van een geïnstalleerd hokjesdenken dat iemand of gekleurd/oud/arm is óf holebi/trans is, maar net een meervoudige identiteit heeft.

HRH heeft aandacht voor de diversiteit van haar achterban en zal zich blijvend inzetten om deze diversiteit weerspiegeld te zien in haar organisatie.  

Wil je hier meer over weten, neem een kijkje naar ons beleid.

Het Roze Huis – çavaria Antwerpen vertegenwoordigt een dertigtal organisaties en is de regionale antenne van de landelijke holebi- en transgenderkoepel Çavaria. We werken ook samen met Wel Jong Niet Hetero. Het Roze Huis – çavaria Antwerpen geniet de steun van de stad Antwerpen, de Provincie Antwerpen en de Vlaamse Overheid.

Beleidsplan 2014-2018
Hier kan je ons beleidsplan van 2014-2018 downloaden.

Jaarverslag 2013
Hier kan je ons jaarverslag van 2013 downloaden.

Fotoalbum
Onze foto's en video's van de activiteiten kan je hier bekijken.

Aangesloten verenigingen bij Het Roze Huis - çavaria Antwerpen
Een opsomming kan je hier vinden.

Holebiplan Antwerpen
Hier vind je een overzicht van alle Antwerpse holebi-en transgenderadressen (Bars, sauna's, gayfriendly resto's, dancings, ... ).
Downloaden...