Documentaire Roots & Wings in het Atlasgebouw.

Roots en Wings is een indringende documentaire over de intieme kant van diversiteit. De documentaire schetst het portret van een aantal jonge mannen en vrouwen die in al hun diversiteit twee dingen gemeen hebben: hun Marokkaanse roots en hun aantrekkingskracht tot mensen van hetzelfde geslacht. 

De geportretteerden getuigen over hun relatie met familie en omgeving, en over de moeilijkheden die ze ervaren als persoon met vreemde roots en als holebi. Een reeks pakkende maar hoopvolle getuigenissen over liefde, familie en het uitslaan van vleugels zonder je wortels te verloochenen.


De documentaire start en eindigt met een pakkende getuigenis van Hassan Jarfi – vader van Ihsane Jarfi, die in 2012 het leven liet na homofoob geweld. Een getuigenis over liefde, die in al haar oprechtheid en eenvoud niemand onberoerd kan laten.

Na de vertoning volgt een nabespreking met (ervarings)deskundigen en publiek. De avond wordt afgesloten met een receptie. Dit event is gratis, maar inschrijven is gewenst. Stuur een mailtje naar communicatie@merhaba.be, met vermelding van het aantal personen, de stad waarvoor u wenst in te schrijven, en uw organisatie/instelling (indien van toepassing). Meer info via www.merhaba.be

Een project van Merhaba vzw in samenwerking met o.a. CDF, FMDO, FMV, çavaria, Het Roze Huis en Stad Antwerpen, met de steun van het Federaal Impulsfonds voor het Migrantenbeleid.

Donderdag 26 maart, 19u
Atlas, Carnotstraat 110, Antwerpen