De Roma en het Roze Huis presenteren: Una mujer fantástica.

De transseksuele Marina en haar twintig jaar oudere vriend Orlando zijn verliefd, gelukkig en bezig een gezamenlijke toekomst op te bouwen. Maar wanneer hij plotseling overlijdt is het leven zoals Marina dat kende voorbij. Tijd om te rouwen wordt haar niet gegund. Zowel de doctoren als zijn familie zijn argwanend over haar exacte rol bij zijn dood. Terwijl er een onderzoek wordt gestart, sluit zijn familie - die de relatie nooit heeft geaccepteerd - haar volledig buiten. Ze is niet welkom op de begrafenis en wordt zijn appartement uitgezet. Marina laat zich echter niet zomaar buitenspel zetten en vecht voor haar recht om zichzelf te kunnen zijn.
REGIE: SEBASTIÁN LELIO; GENRE: DRAMA; MET: DANIELA VEGA, FRANCISCO REYES, LUIS GNECCO; 2017; CHILI; 1u44; SPAANS GESPR. NED ONDERTIT.

PRIJZEN
Una Mujer Fantástica werd genomineerd voor een Golden Globe voor Best Motion Picture – Foreign Language. Daarnaast won de film drie prijzen op het Berlin International Film Festival van 2017, waaronder de Silver Berlin Bear voor Best Screenplay.

PERS
“Wie transgenders nog altijd meer als curiosa dan als mensen ziet, moet hoogdringend naar Una Mujer Fantástica gaan kijken. En al de rest ook. Een ontwapenende ode aan een sterke vrouw, heerlijk vertolkt door revelatie Daniela Vega.” (DE MORGEN)

“De Chileense regisseur Sebastián Lelio ontwijkt handig het risico van een loodzware themafilm rond rouw, geslacht of klassenverschil, al komen die thema’s toch stuk voor stuk aan bod. De geschetste situatie biedt wel aanleiding tot enkele rake observaties rond de genderproblematiek, de vooroordelen van de gegoede klasse, de man-vrouwverhouding en hoe de goegemeente daar tegenover staat. Vooral blinkt deze film uit in de haarfijne karaktertekening van alle personages.” (FILMMAGIE)

Deze avond is een samenwerking tussen De Roma en het Roze Huis.
Inleiding en nagesprek worden voorzien door Stefanie Desloovere (Gewoon Doorgaan)

WOENSDAG 7 MAART OM 20u
De Roma
Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout, Antwerpen
Tickets online bestellen
.