Boekleesclub: Kikkermuziek.

De nieuwste keuze voor de volgende boekleesclub is KIKKERMUZIEK (Emma Donoghue - Vertaling van Frog Music door Manon Smits). Zaterdag 21 maart om 11:00.

Een verhaal over liefde en bloedvergieten
Zomer 1876: San Francisco is in de greep van een ongekende hittegolf en een pokkenepidemie. Door het raam van een saloon wordt een jonge vrouw doodgeschoten, Jenny Bonnet. Haar vriendin Blanche Beunon, een Franse revuedanseres, zet alles op alles om Jenny’s moordenaar voor het gerecht te brengen - als hij haar tenminste niet eerder te pakken krijgt.
Maar wanneer Blanche probeert de feiten boven tafel te krijgen, blijkt het leven van Jenny veel duisterder dan het in eerste instantie leek. Er ontspint zich een verhaal over bohemiens en vrije liefde; over jaloerse mannen en ijzige vrouwen, en over beschadigde kinderen.
Het is een filmische, prikkelende, duistere roman.
“Kikkermuziek is een enorm rijke roman; het is niet alleen een spannende whodunnit, maar je leert ook nog eens ontzettend veel over het dagelijks leven in San Francisco in de negentiende eeuw.” http://www.athenaeum.nl/nieuws/13215/emma-donoghue-kikkermuziek

“Donoghue flawlessly combines literary eloquence and vigorous plotting in her first full-fledged
mystery, a work as original and multifaceted as its young murder victim.” (http://emmadonoghue.com/)

Kijk zeker eens op www.frogmusic.ca, voor een trailer met onder meer beelden van San Francisco 1876 en muziek.