Het Roze Huis - activiteiten mei 2017

De bibliotheek heeft nieuwe openingsuren!

Iedereen steeds meer dan welkom, op volgende momenten:
Woensdag van 17.00u tot 19.00u.
Zondag van 14.00u tot 16.00u.
Want lezen is dromen met je ogen open!

 


Activiteiten in mei:
Zaterdag 30 mei 2017
Parade in Brussel

Van 4 tem. 20 mei zijn er heel wat events in Brussel en Vlaanderen naar aanleiding van Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie. Het programma kan je hier terugvinden. Het thema dit jaar is Crossing Borders. Het Roze Huis is actief aanwezig in The Village. Kom zeker een keertje langs onze stand!

Holebibib

De Holebibib heeft een uitgebreide collectie fictie- en non-fictieboeken.

Raadpleeg de online-zoekcatalogus op www.holebibib.be.
Voor de laatste nieuwtjes in verband met de Holebibib: www.holebibib.blogspot.com

Bezoek de Holebibib op de Draakplaats 2

WOENSDAG 17.00 - 19.00    nieuw aanvangsuur

ZONDAG 14.00 - 16.00

Het Roze Huis - activiteiten april 2017

Zaterdag 23 april 2017
Om 13.30u: Boekleesclub - Manderley Voor Altijd/Tatiana de Rosnay

Manderley Voor Altijd leest als een meeslepende roman en biedt een fascinerend portret van een vrouw, schrijfster Daphne du Maurier, wier leven net zo mysterieus was als het werk dat zij schreef, vol psychologische spanning.

Meer info op Facebook.
Waar: Het Roze Huis, Draakplaats 1 en 2 - Antwerpen.
Prijs: gratis.

Zaterdag 23 april 2017
Om 14.00u: Samenkomst Berdache

Berdache is een vereniging voor ouders van transgenders.

Meer info via info@hetrozehuis.be.
Waar: Het Roze Huis, Draakplaats 1 en 2 - Antwerpen.
Prijs: gratis.

Onthaal

Erover praten is altijd de eerste stap!

Heb je vragen of twijfels over je seksualiteit of je gender?
Heb je nood aan een babbel?
Zoek je iemand die naar je luistert, die je aanvaardt zoals je bent?
Zoek je iemand waarmee je over je gevoelens kan praten?
Ben je op zoek naar mensen die zijn zoals jij?
Wil je graag meer mensen leren kennen en deelnemen aan activiteiten van Het Roze Huis. Maar je durft misschien niet alleen naar onze activiteiten komen?

Blijf er niet mee zitten. Vrijwilligers van het Gespreks- en Onthaalteam staan voor je klaar! Kom eens langs voor een onthaalgesprek in het open café Den Draak. Elke vraag kan worden gesteld en elk verhaal kan worden verteld.

Elke donderdagavond tussen 19 en 21 uur is er permanentie voorzien. Vraag naar ons aan de bar. Kan je op donderdag niet? Maak dan een afspraak voor een ander moment of andere plaats; gelieve hiervoor te bellen of mailen.

Een onthaalgesprek is steeds anoniem. Het kan ook gebeuren op een andere plaats dan in het café. Je hoeft ook niet via het café binnen te komen. Na afspraak kan de deur in de Grote Hondstraat worden gebruikt (om de hoek), zo blijft de anonimiteit verzekerd.

Het Roze Huis - çavaria Antwerpen vzw
Draakplaats 1
2018 Antwerpen

info@hetrozehuis.be
+32 (0)3 288 00 84

Wil je liever chatten dan kan je  met je vragen ook steeds terecht bij de holebifoon: cavaria.be/holebifoon. Zij luisteren naar je verhaal en kunnen je ook doorverwijzen naar gespecialiseerde hulp.

Transgenders kunnen met hun vragen terecht bij het transgenderinfopunt: transgenderinfo.be.
Ook bij Merhaba, de organisatie voor holebi's en transgenders (LGBTQI*) uit etnisch-culturele minderheden kan je contact opnemen met al je vragen via 
www.merhaba.be/onthaal-hulp/onze-diensten.Heb je dringend nood aan een gesprek omdat je denkt aan zelfdoding of ken je iemand die aan zelfmoord denkt? Neem dan snel contact op met de zelfmoordlijn: www.zelfmoord1813.be.

Oproep vrijwilligers GOT
Ben je sociaal en medelevend?
Heb je een luisterend oor?
Vind je menselijk contact en het helpen van personen belangrijk?

Word dan vrijwilliger bij het Gespreks- en Onthaalteam

Functiebeschrijving:

-  Je bent op de hoogte van wat er leeft in de holebi- en transgender gemeenschap
-  Je hebt kennis over de holebi- en transgenderverenigingen
-  Van nature uit kan je goed luisteren
-  Je bent ruimdenkend en bezit een gezonde dosis mensenkennis
-  Je bent bereid een training/vorming te volgen

Interesse?

Voor een vrijblijvend gesprek kan je steeds contact opnemen met de coördinator via coordinator@hetrozehuis.be of +32 (0)3 288 00 84.

 

Het Roze Huis - activiteiten februari 2017

Dinsdag 21 februari 2017
Van 19.00 - 22.00u: Basisvorming voor vrijwilligers - genderdiversiteit en seksuele indentiteit

Wat is gender? Wat is seksuele oriëntatie? Hoe beïnvloedt het genderdenken ons van kinds af aan? Wat zijn hiervoor de gevolgen voor holebi’s en transgenders? En wat is het verschil tussen biseksueel en pansesueel?
Deze en nog veel meer vragen komen aan bod in deze vorming, gegeven door KliQ VZW. Op een interactieve manier kijken we naar gender, gendermechanismen en hoe deze verbonden zijn met onze seksuele oriëntatie en genderidentiteit.

Meer info op Facebook.
Waar: Het Roze Huis, Draakplaats 1  - Antwerpen.
Prijs: gratis.
Inschrijven is noodzakelijk via e-mail!

Nieuwjaarsreceptie Het Roze Huis

Vanaf 20u: Nieuwjaarsreceptie Het Roze Huis
Op 7 januari 2017 nodigen Het Roze Huis en de Antwerpse holebi- en transgenderverenigingen iedereen uit voor de traditionele nieuwjaarsreceptie op de Draakplaats.
Glühwein, soep, jenever, muziek door DJ GAGA, boeken & boeken door Boekhandel Kartonnen Dozen en de HoleBIB, prachtige TOMBOLA prijzen door oa Raf Van Puymbroeck, afterparty door Den Draak en nog veel meer. Dat is de nieuwjaarsreceptie, nu zaterdag vanaf 20u onder het Regenboogmonument op de Draakplaats. Info op Facebook.

De HoleBIB is open tijdens de nieuwjaarsreceptie. Word lid tijdens de receptie en ontvang een cadeaubon van Boekhandel Kartonnen Dozen.     Veel leesplezier!

Vlaanderen scoort slecht wat zelfdoding betreft. Met zo'n drie zelfdodingen per dag zit Vlaanderen boven het Europese gemiddelde.Onder de holebi's en transgenders is het probleem nog groter. Uit onderzoek blijkt dat 33 procent tot 45 procent van de holebi's tijdens het opgroeien zelfmoordgedachten heeft. Het Roze Huis wil hier preventief rond werken. Tijdens de nieuwjaarsreceptie willen we met jouw hulp 2.500 euro inzamelen voor ons suicidepreventie project. Koop een tombolalotje of doneer in onze box en help mee dit project realiseren. Meer info op: www.hetrozehuis.be/projecten

Wie met vragen zit over zelfdoding kan altijd terecht op het nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

l-week

De L week 2017 zal plaatsvinden van 10 tot 19 november.

Wij zijn momenteel bezig om het programma samen te stellen.
Dat zal normaal gezien rond de maand juni gepubliceerd worden.

Noteer de datum in jullie agenda!

Wij kijken er al naar uit!

Tot dan!
Het L week team

Programma L-week 2016

Tentoonstelling Love Beats Violence

Kleinerende opmerkingen van iemand die haar partner verbiedt contact te zoeken met vrienden of familie en haar doen of laten controleert; een onbekende op straat die holebi- of transfobe en kleinerende opmerkingen roept naar twee vrouwen die hand in hand lopen; alledaagse, zogezegd onschuldige, commentaren over de seksualiteit of genderexpressie van een vriendin of collega. Dit zijn allemaal voorbeelden van geweld.

Het is tijd om het taboe dat nog steeds heerst rond het onderwerp ‘geweld tegen vrouwen’, te doorbreken. Çavaria, Wel Jong Niet Hetero, RainbowHouse Brussels en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werkten samen aan een pakkende foto- en videotentoonstelling waarmee ze geweld tegenover lesbische, biseksuele en transvrouwen bespreekbaar willen maken.

Gratis

11 – 20 november 2016

Grote zaal, Het Roze Huis, Draakplaats 1, 2018 Antwerpen.

 

Workshop relatievormen (45ste nationale Vrouwendag)

Het klassieke gezin 'man, vrouw, huisje, kindje, boompje' is een bekend verhaal. Heel veel andere relatie- en samenleefvormen bestaan (zoals nieuw samengestelde of eenoudergezinnen, samenhuizen, polyamorie). In een panelgesprek wisselen we ervaringen uit en ontdekken we huidige mogelijkheden en drempels. Nadien praten we in kleine groepen over de diverse vormen van samenleven.

www.vrouwendag.be

VOK i.s.m. Atthis, Het Roze Huis, FMDO, Mama Bolingo, het Huis van de Mens, Merhaba en Wereldvrouwen.

Inkom: 5 euro, 3 euro met korting.

Vrijdag 11 november 2016

15u30 – Zuiderpershuis, Timmerwerfstraat 40, 2000 Antwerpen

 

Workshop Beeldhouwen

De Sudanese Nessreen werd als kind beïnvloed door de natuur, de diversiteit in Sudan en de verhalen die haar moeder vertelde. Ze studeerde in 2005 af aan de Universiteit van Sudan met een diploma in beeldhouwen en volgde verschillende cursussen rond tekenen, zeefdrukken en kaligrafie . Als artiest maakt ze een unieke mix tussen surrealisme, abstracte en realistische stroming. Naast kunst houdt ze zich bezig met vrouwenrechten dit kan je terug zien in haar werk.  Momenteel werkt ze aan het bundelen van de verhalen die haar moeder vertelde. Voor de L-week geeft Nessreen twee workshops beeldhouwen en twee workshops tekenen.

Gratis

aanmelden via l-week@hetrozehuis.be

Vrijdag 11 november 2016

20u – Zolder, Het Roze Huis, Draakplaats 1, 2018 Antwerpen

Zaterdag 12 november 2016

10u  - Zolder, Het Roze Huis, Draakplaats 1, 2018 Antwerpen

 

Workshop tekenen

De Sudanese Nessreen werd als kind beïnvloed door de natuur, de diversiteit in Sudan en de verhalen die haar moeder vertelde. Ze studeerde in 2005 af aan de Universiteit van Sudan met een diploma in beeldhouwen en volgde verschillende cursussen rond tekenen, zeefdrukken en kaligrafie . Als artiest maakt ze een unieke mix tussen surrealisme, abstracte en realistische stroming. Naast kunst houdt ze zich bezig met vrouwenrechten dit kan je terug zien in haar werk.  Momenteel werkt ze aan het bundelen van de verhalen die haar moeder vertelde. Voor de L-week geeft Nessreen twee workshops beeldhouwen en twee workshops tekenen.

Gratis

aanmelden via l-week@hetrozehuis.be

Zaterdag 12 november 2016

13u – Grote Zaal, Het Roze Huis, Draakplaats 1, 2018 Antwerpen

Zondag 13 november 2016

13u – Zolder, Het Roze Huis, Draakplaats 1, 2018 Antwerpen

 

Workshop zelfvertrouwen en innerlijke kracht

Workshop over zelfvertrouwen en innerlijke kracht.  Door middel van concrete oefeningen, gaan we  ervaren hoe het is om sterker in je schoenen te staan en meer op je eigen weten te vertrouwen. We doen dit op een laagdrempelige en toegankelijke manier. Specifieke ervaring is niet vereist, een open houding wel. 

Deze workshop wordt begeleid door Marjan Braspenning. Marjan  is al jaren actief in diverse holebitrans-organisaties in België en Azië, als vrijwilliger en als betaalde kracht. Daarnaast is ze persoonlijk coach en gespecialiseerd in zelfontplooiing.
 

Gratis

Zaterdag 12 november 2016

14u – Zolder, Het Roze Huis, Draakplaats 1, 2018 Antwerpen

Inkomprijs: Gratis, inschrijven via l-week@hetrozehuis.be. Maximum aantal deelnemers: 15.

Het Roze Huis - activiteiten oktober 2016

Zaterdag 22 oktober 2016
20u: Gratis film: Love is Strange
Ira Sachs' Love is Strange begint waar veel romantische filmperikelen eindigen, bij een huwelijk. Voor Ben en George is hun trouwen juist het begin van een reeks beproevingen.
Een subtiel en bitterzoet drama over de liefde.
Waar: Het Roze Huis (zolder), Draakplaats 1, 2018 Antwerpen     Inkom gratis
Trailer

Inhoud syndiceren