Reissite Misterbnb ziet België als tweede beste gay land

Misterbnb, een accomodatiezoeksite die als twee druppels lijkt op Airbnb maar dan focust op homovriendelijke logementen, ziet België als tweede "top gay country". Australië staat op 1, Canada op 3. Qua steden moet Brussel Amsterdam, Barcelona en Berlijn voorlaten.

Misterbnb is in het voorjaar van 2013 gelanceerd en zegt zo'n 10.000 logementen in 130 landen aan te bieden. Misterbnb is een Frans initiatief en heeft zijn werkwijze en huisstijl afgekeken bij Airbnb.

Qua rechten en vrijheden scoort België een tweede plaats in Europa volgens ILGA-Europe. Belgen zelf zien hun land niet zo homovriendelijk. Volgens een internationale peiling van Gallup ziet 74% van de Belgen ons land als LGBT-vriendelijk. Daarmee staat België op 7 in die hitparade.

Gecensureerd
Onlangs kwam aan het licht dat de site gecensureerd wordt door Gogo, een internetdienst die Wi-Fi voorziet in vliegtuigen, onder meer die van American Airlines. Misterbnb toont nochtans geen naaktheid of seksuele inhoud. Waarom de site geblokkeerd werd, kon American Airlines niet zeggen

Volgens de website Ars Technica gebeurt het vaker dat bedrijven niet weten waarom bepaalde sites ontoegankelijk zijn. De filters die sites evalueren werken erg arbitrair, stelt Ars technica.

Bron: zizo-online